1. 7. 2014

city souls 2

kresba marie makeevy na šatech od její sestra darii <3 pokud je na kolekci něco must-have, tak je to tohle.
city souls je charitativní módní projekt kataríny král, který prostřednictvím české módy získává peníze na psí útulky. modely převážně začínajících českých a slovenských návrhářů, kteří se za svou práci vzdali honoráře, jsou samozřejmě vyrobeny v čechách, tašky dokonce v chráněných dílnách český západ, které zaměstnávají lidi z vyloučených lokalit s vysokou nezaměstnaností. (kde jsou vyrobený trička, který dodalo háemko nevíme, ale who cares žejo, především jde o umělecký vklad blogerek, které se postaraly o návrhy potisků. možná taky jde o jejich srdíčko a lásku ke zvířatům.) 

vznik kolekce měla pod palcem mladá návrhářka karolína juříková a podle všeho odvedla dobrou práci. mezi autory letošního vydání city souls se znovu objevili miro sabo a iva burkertová aka odivi, nově například tereza rozálie kladošová - talentovaná studentka umprumky, hana frišonsová - hvězda, která před nedávnem zazářila v maastrichtu, nebo již etablované návrhářské duo anna tušková + radka sirková, které se právě chystá na fešn week do berlína.
když jsme se  na kolekci přišly podívat do chemistry gallery, některé kousky (chatty, jiří kalfař) už na výstavě nebyly, patrně už byly v prodeji v butiku czech labels and friends. to máme z toho, že nerady chodíme na tiskovky s blogerama a zástupcema zootu (českej západ a psi v útulcích jsou fakt super, jenom se asi nikdy nesmíříme s tím, jak dobročinnost využívají firmy, kterým jde na prvním místě o zisk). lol. 

mirka horka vlevo, odivi vpravo
detail košilových šatů od moniky krobové <3
večerní šaty / miro sabo
la formela
 

Žádné komentáře:

Okomentovat