4. 4. 2014

kočky a mum-ray


kousek od řeky, kousek od ateliéru soap. heleny heinz a kousek od karlova náměstí najdete v krásné ulici náplavní číslo 3 malý obchod s dílnou. bydlí tam mum-ray - spousta barevných tašek, psaníček a batůžků. ač jsme o existenci značky, která funguje už celých pět let, měly ponětí (na code-mode a v holešovicích se díky svojí barevnosti tašky nedaly přehlédnout), opravdu jsme  mum-ray objevily  až minulý týden při setkání s mladou sympatickou designérkou lucií michalcovou. dělaly jsme totiž, jak teď máme dvakrát měsíčně ve zvyku, interview pro rubriku týden s... na molo7


mumray from elva katter on Vimeo.

kočky jak víte holdují plátěnkám, v poslední době ale přecházejí na batohy - stárnou a bolí je záda. v mum-ray showroomu potěšily kočičí oko zvláště jednoduchý batůžky egg.  ač většina nabídky září barvami,  najdou se tu i jednobarevný a nenápadný kabelky pro konzervy a pokud chcete, můžete si barevnou kombinaci svojí mum-ray tašky  zvolit sami.
my na taškách mum-ray oceňujeme hlavně fakt, že jsou skoro všechny vegan, t.j. z materiálů neživočišnýho původu (jen si dejte pozor na tvíd). lucie se sice v budoucnu chystá začít i s kůží, specializuje se ale na výrobu tašek a kabelek z kvalitní koženky od několika českých dodavatelů. říká, že k ní díky tomu přicházejí zákazníci, pro které je absence kůže výhodou. trochu nás mrzí, že ač se u nás vyskytuje pár fajn fešn značek či návrhářů produkujících kabelky a batohy, v drtivý většině případů  jsou z kůže nebo alespoň s koženými detaily (výjimky se najdou vlastně jen ve streetový módě). dnešní report z mum-ray showroomu berte tedy nejen jako náš tip na lokální, ale hlavně na veganskou alternativu. 
pipilottina láska na první pohled: mentolka v podobě variabilního batůžku/brašny 'egg'



v showroomu má lucie vyskládaný i holínky a tenisky novesta, který jsou dokonale sladěný s doplňky mum-ray. 

rozhovor s lucií z mum-ray si přečtěte TADY! a pokud máte nějaký oblíbený česko-slovenský značky kabelek/batohů/tašek vhodných pro vegany (samozřejmě ne k jídlu, žejo), určitě nám váš tip nechte v komentářích!

Žádné komentáře:

Okomentovat