8. 2. 2014

zástěrka


možná jste si toho všimli, ale kočky jsou poslední dobou docela slušný hospodyňky. miakarina strávila celou sezónu jaro/léto 2013 na svojí urban zahrádce uprostřed vinohrad, v zimě si krátí dlouhou chvíli výrobou vegan párečků a pečením (nebo jste již zapomněly na její legendární vánoční cukroví?), pipilotti má zase spoustu dětí a je hospodyňkou tak trochu z nutnosti. nový, milý projekt ZÁSTĚRKA, který propojuje gastronomii a módu, nám tak coby kočkám/hospodyňkám přijde celkem vhod. jedna věc, která se nám totiž při tom našem hospodyňkování úplně nedaří, je být krásné.


ZÁSTĚRKA slibuje víc než jen designovou zástěru. s ručně psaným vzkazem od autora a hlavně prodchnutá jeho důvtipem, umem a znalostí lidského těla, je taková zástěrka mnohem významnějším a osobnějším kouskem šatníku než 'vaše běžná zástěra'. mít nějaký exkluzivní kousek od skvělého návrháře (všechny zástěrky jsou limitky 10 - 15ks) jen tak na doma, to je vlastně až dekadentní myšlenka. když si ale někdo dělá doma vlastní hipster cream cheese a hostům servíruje svoje 'baileys', proč by nemohl mít takovou sváteční zástěrku i na všední den? na druhou stranu, pokud by kočky nebyly posedlý recyklací, od koho by si zástěrku vybraly? a nepočkaly by si třeba  na nějakou, která teprve přijde?


zástěrku zatím představily čtyři návrháři: miro sabo navrhl minimalistickou unisex zástěru (tu chceme na zahradu), holky z chatty udělaly svoji samozřejmě z denimu (džínovou bereme na opravy kola nebo na zahradní grilovačku), romantickou s praktickou kapsou navrhl jakub polanka společně se svou kamarádkou olo křížovou  (na přípravu zamilovaných večeří) a elegantní černou s rustikální kostkovanou mašlí doručila martina z belky (představujeme si v ní samy sebe jako mateřský archetyp na velké rodinné večeři). brzy se můžeme těšit na zástěrku od pavla ivančice, denisy nové a moniky drápalové. kočky se teda těší.

autorky projektu kristina netíková a lucie pavlásková
kristina netíková, spolumajitelka bistra 19, právě vysvětluje, že projekt  chce pomoci pozvednout kulturu stolování a jídla v období právě probíhající gastro-renesance. 
oldřiška křížová, jakub polanka, radka sirková (chatty)
duší romantická, ale s praktickou kapsou! jestli vám dekoračka připomíná tapetu, nejste daleko od pravdy. 
pro ženy i pro chlapy, skvělá i na zahrádku, unisex šedá zástěra od miroslava saba.
sofinka <3
...jedinečná šance vidět veroniku jako hospodyňku. popravdě, tak nějak si veroniku v kuchyni představujeme a doufáme, že bude mít jednu od každého návrháře, se kterým kdy točila rozhovor. možná by to pak vyšlo na každý den v roce.
tahle kapsa na zástěře je znakem toho, že vaření a manuální práce můžou být hodně, hodně cool. 
krásná, jednoduchá, praktická. volají nás bramborové řádky a semínka se na jaro už třesou.
'i love your good taste' od olo a kuby
maminkovsko-babičkovská mašle = teplo domova.
děkujeme lucii za (po)chování!
exkluzivní zástěrky zakoupíte exkluzivně v design bistro&shop no. 19 v ulici karolíny světlé (číslo samozřejmě 19), kde se tohle gastrohájemství nachází v příjemném sousedství našeho oblíbeného kuratoru (co najdete v kurator právě teď se mrkněte sem). 

Žádné komentáře:

Okomentovat