13. 2. 2014

čtvrtý (a třetí) pražský restaurant day

ne, kočky se nenaučily ohnout časoprostor. bohužel ale ani nezvládají včas do blogýskový formy zpracovávat svoje zážitkový výpravy. proto se nám teď 3. a 4. pražský restaurant day sešly v jednom článku a zatímco třetí edice jednodenních pop-up restaurací proběhla už před čtvrt rokem, ta další nás čeká tenhle víkend, přesněji v neděli 16. února.
listopadový restaurant day se poprvé neodehrával v open-air prostorách ulic a parků, nýbrž ve vyhřívaných podnicích všeho druhu - krom obligátních kavárniček se ti dobrodružnější odhodlali pozvat si strávníky přímo k sobě do bytu. kdo nás čte pravidelně, ví, že s odvahou jsme na tom občas trochu špatně, a že spíš než zalidněný indoor uvítáme lavičku v parku. stejně jako během jarního korza (fotoreport zde) a srpnovýho poflakování (kočičí report najdete na stránkách magazínu molo7 tady) jsme tudíž i v listopadu začaly a i skončily v krymský, ač bylo jistě o co stát i jinde. v pražský hip ulici #1 jsme oběhly café v lese, družinu a hlavně tehdy zbrusu novou strojovnu, v níž se připravovaly ty nejlepší vegburg(r)y - ochutnaly jsme varianty se špenátem a švestkama (vynikající byly obě, o prsa vyhrály štvestky) a konzumovaly jsme venku na sluníčku, kterému se jinak úspěšně vyhýbáme.

strojovna a přilehlý podniky budou restaurant day hostit i tuhle neděli a my už se nemůžeme dočkat. ambiciózně chceme tentokrát přemoct lenost a dojít dál než jenom z kopečka do krymský - jednodenní svátek pop-up restaurací se totiž úspěšně rozlézá nejen po praze, ale i do dalších měst. kde se bude co dít a podávat se podívejte na fejsbukových stránkách akce tady. a bude i outdoor.
my si teď nostalgicky zavzpomínáme na listopadový restautrant day:


restaurant day prague - krymská, 16.11.2013 from elva katter on Vimeo.

Žádné komentáře:

Okomentovat