23. 12. 2013

last-minute tip na vánoční diy - peelingové kostky s kávou, kokosem a vanilkou

jak jsme slíbily, jsme tady s posledním letošním tipem na vánoční diy, tentokrát to bude téměř k jídlu a s vůněmi evokujícími vánoce a cukroví. suroviny na přípravu tohohle doma vyrobenýho dárku, ovoněnýho kávou, kokosem a vanilkou, se těsně před vánocema určitě najdou v každé spíži či lednici.
peelingové kostky jsou praktickou alternativou k tekutým 'scrubům', kdy si s sebou do sprchy/vany namísto patlání pasty vezmete kompaktní kostku, v tomhle případě s vůní vánočního cukroví. a jak už se tady jednou psalo, kávová zrnka jsou skvělá v boji proti celulitidě. 

na cca 15-20 kostek (podle velikosti vašich formiček na led) budete potřebovat:

1/2 hrnku cukru s vanilkou
1/8 hrnku kokosového oleje (seženete zde), popřípadě jiný kvalitní olej, který máte k dispozici
2 lžíce strouhaného kokosu
vrchovatá lžíce mleté kávy
malý kousek na jemno nastrouhaného mýdla (pokud možno neparfémovaného)
+případně esenciální oleje

ve vodní lázni rozpustťe kokosový olej a co nejjemněji nastrouhané mýdlo, mějte trpělivost, chvíli to trvá. mezitím v misce smíchejte cukr, kávu a kokos. až se olej s mýdlem rozpustí, směs rychle přilijte do misky k suchým ingrediencím, přidejte případné esenciální oleje, dobře promíchejte a co nejrychleji směsí naplňte formičky na led. 
směs nechte vychladnout a strčte na pár hodin do lednice či pro rychlejší variantu do mrazáku. ztuhlé kostky pak vyklopte a zabalte třeba do celofánu, nebo je vložte do ozdobné sklenice.

tip na závěr pro extra spěchající: pokud se chcete vyhnout přípravě kostek, můžete všechny suroviny (minus nastrouhané mýdlo) prostě jen smíchat v hustou pastu (prostě klasický sugar scrub) a uzavřít do ozdobné skleničky. 

1 komentář:

  1. Hmm, zítra to vyzkouším a asi to věnuju sama sobě! Díky za tyhle domácí diy, kočky a krásné Vánoce!

    OdpovědětVymazat