1. 12. 2013

druhá vánoční soutěž: odivi


ODIVI AW13 When it snows on you, things are still blooming elsewhere. from ODIVI on Vimeo.

dnes je první adventní neděle a my pro vás máme naší druhou vánoční soutěž. s ivu burkertovou / ODIVI jsme v září dělaly rozhovor (mrkněte se na něj sem) nebudeme ji tu tedy dlouze představovat, navíc, kdo sledoval podzimní módní dění v našich končinách, nemohly mu uniknout její plavky/bodysuit s pivoňkama, variabilní šaty a kabáty se zvlněným předním límcem. na návštěvě u ODIVI se nám tenkrát moc zalíbily přívěsky z plexiskla a ze dřeva, které slouží jako doplňky k jejím kolekcím. o jeden z nich budeme tento týden hrát. má podobu malého hranatého zrcátka a takhle jsme ho vyfotili včera na grace'n'glamour:

...teď už máme zrcátko u sebe doma a dáme ho tomu, na koho padne los. pokud chcete soutěžit, napište nám do komentu svůj email a pokud máte nějaký názor na nakupování internetu, připojte i ten. nakupujete módu přes internet? nemyslíme teď drobnosti z fleru, trička a ponožky, ale právě třeba oblečení od odivi jako jsou kabáty a šaty, tedy věci, které jsou o dražší (do eshopu se podívejte sem nebo se mrkněte na její nabídku na MOLO7). koupili byste si je klidně v eshopu, nebo si raději zajdete do kamenného obchodu?
pište nám do půlnoci 8. prosince (2. adventní neděle), těšíme se na vaše názory!


ivu jsme včera zastihly na chvilku v hotelu mandarin, pak už jsme jen viděly, jak se zákaznicemi zkouší kabáty a spol. stačily jsme se ale zeptat, jak zazimovala zahrádku. prý jí v listopadu dozrála poslední rajčátka. kouzelný smíchov? kouzelná iva? my už máme venku jenom rozmarýn... 

pokud vám po shlédnutí videa a teaser fotek z g'n'g teď odivi nedá spát, najdete ji  kromě zmiňovaných eshopů třeba v czech labels and friends nebo v butiku mona.  

41 komentářů:

  1. Poslední dobou se v kamenných obchodech toho moc objevit nedá a na internetu je toho spousty. Takže ze začátku jsem byla vůči tomu trochu skeptická, ale poslední dobou si koupím online i dražší kousek. A když se stane, že to nesedne, posílám zpět, nebo se poptám v okolí - tam jsem uspěla pokaždé. Btw. zrcátko je moc pěkný designový kousek :)

    thecompanylife@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Několik věcí z internetu mám, hlavně od lidí, kteří obchod ani showroom ještě nemají. Sem tam se mi ale stalo, že mi věc úplně dobře neseděla, takže pořád ráda zkouším.
    ninakim@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. lenka.odvarkova@gmail.com

    Raději v kamenném obchodě, je to větší sranda :)

    OdpovědětVymazat
  4. jenom z kamenného obchodu. Mám nějaké věci z internetu, ale většinou to dopadlo tak, že jsem musela měnit velikost. A už jen to, že si člověk může "ošahat" materiál a vyzkoušet na vlastní kůži ten konkrétní kousek, to se nedá pohodlným nákupem přes internet srovnat.

    ver.langerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Dlouho jsem se odhodlávala, protože nemám zrovna konfekční rozměry, ale už jsem si přes internet se střídavými úspěchy pořídila několikero šatů. Kalhoty si ale bez zkoušení nekoupím, sedí mi málokteré. Navíc si většinou chci na vlastní kůži zkusit materiál, ráda se věcí dotýkám a obzvlášť oblečení mi musí být příjemné na první dotek...

    lucie.konigsmarkova(zavináč)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, nakupovat módu přes internet si netroufám. Často dám víc na první dotek než pohled. tereza.trestikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. luckapuckablog@seznam.cz

    na internetu moc nenakupuji, raději si všechno očuchám, ale chodím se spíš inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, já dávám přednost internetu. Poslední dobou nerada cestuju a internet nabízí větší možnosti než obchody na malém městě. IlonaPribylova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Nevzpomínám se na kus oblečení koupený v e-shopu.Nestandardni postava
    Bara-amelie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Dražší věci většinou kupuji v kamenných obchodech - raději si vše vyzkouším, potřebuji oblečení nejenom vidět, ale také "cítit" na sobě. Navíc si ráda při nakupování popovídám :-). Ale přiznám se, že párkrát jsem si něco zkusila v kamenném obchodě a pak si to (kvůli nižší ceně) objednala na internetu. tiefe.stille@email.cz

    OdpovědětVymazat
  11. klidně na internetu - je tu větší výběr, což je výhoda. vždycky od všeho beru nejmenší velikost, takže se mi může maximálně stát, že mi věc bude velká.. a to se stává i v kamenných obchodech, takže se e-shopů nebojím. navíc už jsou většinou u všeho i rozměry.. kupovala jsem si přes internet i boty (v kamenných obchodech se nedaly sehnat takové, jaké jsem chtěla) a trefila jsem se, jsou mi a jsou to teď mé nejoblíbenější. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Oblečenie cez internet nenakupujem, to už si radšej zájdem do obchodu, aj keď občas sa mi vážne nechce vyraziť (je to až 16 km od nás :D). Cez internet sa väčšinou u nás nakupujú knihy. :)
    lenka.durcekova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Lepší jsou podle mě určitě kamenné obchody - všechno si můžeme zkusit, osahat a neplatíme poštovné.
    indrakova96@email.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj,
    jsem téměř výhradní kameňák, protože mám ráda kontakt (rozuměj se zbožím, i lidmi, kteří jej vytvořili nebo mu hlouběji rozumí). Chodím na blešáky, do antikvariátů a tam si to člověk musí zkrátka pořádně prolézt...Až když mám problém vytouženou věc získat v kamenném obchodě, teprve pak se obracím na internet.
    hajkova.marketa@email.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Rozhodně kamenné obchody

    evacivrna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  16. Hoj,

    internet je někdy pohodlnější a hlavně člověk snadněji sežene kousky z celého světa, které hledá. Ale kouzlo kamenného obchodu je pro mě nenahraditelný. Zvlášť když někdo umí udělat krásný obchod designově a stylově, to ja pak nádhera trávit tam mládí:) Přes veškeré výhody, internetový katalog má málokdy atmosféru a prostě nikdy nevoní tak jako kamenný obchod (znáte to taky?).

    j.knapova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Na internetu je podle mě větší nabídka a výběr, ale stejně radši zajdu do kamenného obchodu, kde si můžu věci ošahat, vyzkoušet a ujistit se, že mi opravdu sedí. :)

    nela.pliesovska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Zdravím kočky! Já mám s nakupováním oblečení na internetu celkem problém, protože jsem moc maličká a všechno je mi velké, tak musím zkoušet, bojím se, že by mi to nebylo a musela bych to vracet... Přesto ale něco mám, pár "dražších" (pro mě, jsem chudý student) triček od Anouk de Poulain na míru (dostala jsem je tedy výměnou za modelkování, ale stejně bych si je jednou koupila). A samozřejmě v mé vysněné skříni je právě od různých "malých českých návrhářů" :)
    mojarilla@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. na svoj mladý vekom oplývam skepticizmom a tak logicky si cez internet neobjednávam oblečenie ani topánky, iba všakovaké malú drobnôstky či tašky. moja chuť skúšať veci a ohmatávať ich je väčšia, a ak nie je niečo dostupné u nás, pokojne si za tým zájdem a mám pekný kus a výlet v jednom, odivi sledujem a moje srdce piští pri každom jednom kuse, chcem to výlet k vám susedom
    tuszka117@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. NAHRDELNIK je paradny!! VZOROVY VZOR!! mohlo by sa na mna usmiat stastie :P Ja cez internet nakupujem celkom casto, avsak uz sa mi parkrat stalo, ze mi nesadla velkost.. ale to uz je riziko, ktoremu sa nevyhnem :) Nastastie vacsina kuskov aj topanok sedela. Preto v poslednej dobe davam prednost nakupovaniu cez internet - ale samozrejme - na niektore oblubene kamenne predajne nedam dopustit ^_^ s.belokostolska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Podle paní pošťačky na netu nakupuju až dost. Pravda je, že spíš věci, knihy a podobně. Oblečení spíš občas, když je někde něco dokonalého a v Čechách nekoupitelného.
    A Odivi je paráda.

    Marketa.Kasalozavináčseznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. přes internet jsem už pár oblečků pořídila, ale pořád z toho mám spíš respekt, když si to nemůžu vyzkoušet a osahat. zatím jsem ale vždycky úspěšně využila akci na free shipping z Monki a kdysi dávno jsem si koupila tričko z Oddroomu a naposled jsem takhle koupila koženej Playbag )

    martina.kostanska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. lepší z obchůdku kamenného, načerpá se energie a atmosféra.)

    OdpovědětVymazat
  24. Když už něco dražšího, tak si věc radši osahám a vyzkouším v kamenném obchodě. Děsí mě procedura vracení zboží koupeného přes internet. I když u šatů na promoci jsem to riskla a nechala si je ušít na základě internetové objednávky a nelitovala jsem...

    mmisa(at)email.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Zdravím Vás všechny :)

    Dříve jsem na internetu hodně nakupovala, klasicky se mi zdálo vše levnější, větší výběr, jednodušší, proč bych tedy nakupovala jinak?
    Postupně jsem si ale uvědomila, že je tak příjemné vyrazit ven, nesedět před počítačem a procházet krásně urovnané regály, ošahávat si materiály, zkoušet různé střihy a pozorovat jak se v nich měním! Nenakupuju často, vždy vydržím, až mě opravdu popadne nálada a pak si maximálně užívám pocit obklopení novými věcmi. Vždy to má takovou zvláštní atmosféru!

    Takže na mě - radši od počítače ven!

    alzbeta.sabova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Upřímně, občas je pohodlné nakupovat přes internet, ale já jsem v tomhle staromódní ať už jde o jakékoliv věci :)) Kamenné obchody mám nejraději a častěji si něco koupím v nich než na internetu. Je fakt, že na netu je velký výběr, ale ta atmosféra obchodu a možnost si věci prohlídnout na vlastní oči, včetně dotýkání se látek a všímání si detailů...tomu se nic nevyrovná.

    m.ay.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Nakupovanie cez internet má svoje výhody (je to pohodlnejšie, rýchlejšie a možno máte viac času na premyslenie). No je nenahraditeľné vojsť do miestnosti, ktorá má svoju vôňu, svoju atmosféru a byť obklopený krásnymi odevmi a aspoň sa ich dotknúť a vyskúšať niečo originálne... Nehovoriac o tom, že nič nenahradí ten pocit, keď sa na vás usmeje predávajúci v showroom-e alebo inom kamennom obchode, naviaže s vami ľahkú konverzáciu a hneď máte príjemnejší deň a už len to je ďalším dôvodom "prečo áno" pri rozhodovaní o kúpe.
    Takže ak mi to dovolí vzdialenosť, radšej si zájdem do kamenného obchodu :)

    zuzajda.lempochnerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  28. Zdravím, nákup na internetu je jistě pohodlný, v případě, že člověk nemá čas jít do města nebo pokud se kamenná pobočka v jeho blízkosti nenachází.. :) Konkrétně od ODIVI mám spoustu věcí, vždy objednané přes internet:) Jelikož je většina věci uni velikosti, není třeba řešit míry, v případě potřeby udání mír se jednoduše přeměřím a uvedu :)

    Ale samozřejmě pokud jsou kamenné pobočky v dosahu, navštěvuji raději je:)
    Plhotkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Jsem střelkyně, nejraději přes internet, nesnáším zkušební kabinky. Jednou mi přišel úplně jiný svetr a byl mnohem lepší než ten, co jsem si objednala! lucie.smich@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Nakupovat přes internet dražší kousky mi nevadí, celkově přes internet nakupuji téměř vše :) a ještě se mi (ťuk, ťuk) nestalo, že by mi oblečení nesedlo nebo třeba nepřišlo vůbec a navíc to pohodlí domova, super! :)
    kackahavrankova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. vacsinu veci kupujem cez internet, jedine, co si skusam, su dziny.

    z.fajta (a) gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Jsem nákupní extremistka, jinak řečeno - ode zdi ke zdi. Bytostně nerada chodím po obchodech a nesnáším, když si toho musím moc zkoušet, takže internet je pro mě dar z nebes. Nákupy oblečení v obchodě jsou pro mě nutné zlo, ke kterému se uchýlím jen tehdy, když něco opravdu potřebuju, případně ve stavu momentálního pomýlení mysli cestou kolem krámu.
    Ale když si chci udělat radost něčím speciálním, to vyrazím ráda - dražší věci, design, autorská tvorba, markety, blešáky. Tam moje osobnost přepne do obsedantně hamty hamty módu a upadám do transu z nadšení nad nekonečnou fantazií návrhářů. Jediná metoda, která na to funguje, je nechat si všechno odložit na zítra a koupit si to až další den, když moje zaujetí novým kouskem přežije ranní kuropění :-)
    vlastacek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. No, přes internet bohužel raději ne. Ráda bych, ale nejde to. Mám obvykle problémy s velikostí, takže posílat pořád dokola zpět nesedící oblečení by bylo nekonečné.
    skrolew@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas se k nákupu na netu odhodlám, když mě něco zaujme, ale obvykle to dopadne špatně a musím to vrátit. Nedá se nic dělat - nabídka je na netu široká, ale radši se spokojím s tím, co si můžu osahat a vyzkoušet.
      kralika@seznam.cz

      Vymazat
  34. Patřím mezi "srabíky", co se odhodlají koupit něco z toho Fleru tak do pětistovky, ale jakmile je to něco dražšího, raději to ohmatat, očichat.
    Až budu mít větší hromádku peněz, budu statečnější, slibuju.
    terezadv@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Já většinou u dražších kousků provádím předvýběr na netu, a poté kdyžtak cíleně do kamenného obchodu.. Nicméně stejně je to spíš v říši snů, viz právě ten kabát Odivi.. Před chvílí jsem ho osahávala a tomu pocitu se žádná fotka nevyrovná, na první dotek je poznat, kde se vzala ta cena ;-)
    janadoli@post.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Bydlím na konci světa, bez internetu bych chodila nahá.

    vlkovaal@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Záleželo by na situaci, ale asi i ano :)) Dražší spíše v obchodě, ty levnější určitě přes internet!

    monikahal@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Kočky, nevím, asi se to sem moc nehodí, ale já skoro žádné oblečení nekupuju... Stačí mi jednou za rok svetr a košile ze sekáče.
    heroine98@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. hezký věci si většinou na internetu obhlídnu, abych pak na prodejní akci šla najisto :)

    lenka.juchelkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat