6. 8. 2013

cukrový lip scrub

ano, lush to má barevně vychytanější, ale je to lush a lush je king.
další díl naší (a snad i vaší) oblíbené série 'domácí kosmetikum' je lehce narůžovělý. cukrový lip scrub, s nímž si pěkně prokrvíte a zjemníte rty, totiž voní jako cukrátko a jeho předlohou je ikonický bubblegum 'scrubík' od lush (termín 'scrubík' jsme si nevymyslely, pozn. red.). namísto umělého barviva jsme použily červenou řepu, abysme byli eko. barvicí účinek řepy červené aka beta vulgaris ovšem trvá pouze několik dní, čímž nás tato vulgární kořenová zelenina značně pobouřila.  příště asi použijeme růžové potravinářské barvivo a řepou budeme nadále barvit jenom homemade lahůdky určené k rychlé konzumaci.



na domácí lip scrub budete potřebovat jen lžíci cukru (použijte, jaký máte. miakarina odněkud vyštrachala suvenýr z německýho déemka: jemný citrónový cukřík, tak jsme použily ten.), 2 lžičky obyčejného olivového oleje pár kapek mandlové esence (právě ta dodá cukrovinkovou vůni)  a potom buď malý kousek červené řepy, nebo pár kapek potravinářského barviva. 
řepu jsme trochu povařily, aby vydala šťávu. v mističce jsme pak smíchaly cukr s olejem a přidaly voňavou esenci a řepnou šťávu. pokud si nepotrpíte na pentličky a chcete peeling se stejnou funkcí bez vůně a barvy, poslouží vám i obyčejná směs cukru a oleje. považte však, že to pak zdaleka není taková zábava. 

olej, cukr, mandlová esence a řepa. toť vše.


po masáži rty pomažte čokoládovým leskem domácí výroby (recept tady) a vyražte do světa.

4 komentáře:

  1. A v případě nouze to může být i výživná sváča. Pak je asi lepší ta červená řepa.

    OdpovědětVymazat
  2. doma mám ten scrub z lush, ale už mi skoro došel, takže určitě vyzkouším tohle! :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je prima - a pěkně jste celý prces nefotily!

    Jenže já jsem líná jako v..., p... nebo dokonce s..., takže se spokojím pokoukáním na vaše fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ech, ne - první věta se zvrtla :)
      Měla být:

      To je prima - a pěkně jste celý proces nafotily.

      Vymazat