10. 7. 2013

prádýlko z oříšku

dneska tu pro vás máme něco, co se zatím na jedenácti kočkách nikdy předtím neobjevilo. miakarina v podprsence a recenze kusu oblečení. respektive dvou.

česká značka timo zkontaktovala kočky a nabídla nám, abychom si vybraly něco z jejího sortimentu a po zkoušce na vlastní kůži tady uveřejnily nějakou tu recenzi. protože timo je česká rodinná firma (vedení sídlí v praze, výroba v litoměřicích), která se navíc jako jedna z mála na našem trhu věnuje taky výrobě speciálních podprsenek pro ženy po ablaci prsu, nabídka nás pochopitelně potěšila.

přestože timo nenabízí jenom spodní prádlo, ale taky plavky nebo pyžámka. to všechno jak pro ženy, tak v omezenější míře i pro muže - holt emancipace nefunguje tak, jak by měla, a muži ještě pořád nenosí dvoudílný spodní prádlo, na nejž nakonec padla naše volba. tedy spodní prádlo pro ženy. ne pro muže ani pro kočky.
společnost timo se profiluje jako rodinná firma s důrazem na tradici a řemeslo - takže jim asi jde o něco trochu jinýho, než každoročně dostát trendům jako mesh podprsenky či neonový detaily - a s tím by měl zákazník taky počítat. tradice se s trendama až tak moc nekamarádí a pokud chcete zapadnout mezi hipstr smetánku, na krýpko si to pod průhlednou, pardon, mesh vestičku nevemete. naopak timo produkty asi zvolíte ve chvíli, kdy budete chtít něco kvalitně zpracovanýho, kousek, co si třeba vy (nebo někdo jinej) oblíbíte spíš kvůli materiálu a pocitu z jeho nošení. my si vybraly oříšek. s krajkou.
nejsme ovšem žádný odbornice na spodní prádlo (jestli studie uvádí, že zhruba 80% žen nosí špatnou velikost podprsenky, naše statistický šance nejsou moc velký). a jak se vůbec píše recenze na něco tak specifickýho jako je spodní prádlo? existujou nějaký univerzální kritéria, který by mělo spodní prádlo splňovat? nevíme. a jelikož máme pocit, že jde spíš o individuální preference než všeobecnou pravdu, zkusily jsme si vytyčit kritéria vlastní.
tak zaprvý, jde o to, jestli chceme prádlo jen tak na parádu, nebo třeba na sport. sport u koček nepřipadá v úvahu, na to jsou moc pohodlný. a právě proto se pohodlnost stává kritériem číslo jedna. nebylo tomu tak sice vždycky, ale už nám neni šestnáct a estetický hodnoty jsou tudíž odsunuty na druhou příčku. pak taky není asi úplně od věci zamyslet se nad tím, jakou parádu s tím chcete udělat, respektive jestli je vaše cílovka partner, milenec, vy sami, nebo publikum pořadu za kačku svlíkačku. no a poslední, co je pro kočky taky docela zásadní, je etický kritérium, totiž jestli se koupí produktu náhodou nepodporuje  nějakej korporátní sweatshop. takže tohle si můžeme odškrtnout rovnou.
co se týče našeho kritéria číslo jedna, příjemnější materiál než je tenhle si u spodního prádla umíme představit jen těžko. směs 89% polyamid 11% elastan je ještě o něco hebčí, než se může zdát z fotek. stejně tak je tomu u střihu, všechno perfektně sedí a chvílema jsme se cítily, jako bychom na sobě ani nic neměly (v tom nejlepším slova smyslu), krajky je tak akorát, aby zdobila, ale ne na úkor pohodlíčka.

co se týče naší cílovky, ta byla soudě podle fotek spokojená. byli spokojení i kocouři a nakonec i my, a to i přesto, že namísto mašličky jako na eshopovém obrázku jsme obdržely podprsenku s ozdobou v podobě kovové kytičky. nic moc překvápko, ale vlastně to není žádnej big deal; ozdůbka se dá odpárat, když budeme chtít mašličku, řekneme idě o diy. hlavně, že to neuvěřitelně pohodlný roztomilý prádýlko a la rozverná hospodyňka nám zůstane.

1 komentář:

  1. Chválu můžu potvrdit! Podprsenku od nich jsme si koupila před čytřmi lety a i po té době je bezkonkurenčně nejpohodlnější ze všech. A nejobnošenější. :)

    OdpovědětVymazat