2. 6. 2013

puma a young designers showroom


ve čtvrtek běhala pipilotti po deštivé praze se svou suitou a navštívila tak galerie, obchody a ateliéry. z její první štace, pražského puma concept storu, vám teď nabízíme fotoreport. puma totiž v den prague fashion night hostila pět mladých módních návrhářů: jindru jansovou, lenku štěpánkovou, janu minaříkovou, michaelu čapkovou  a libora komosného. nepříznivé počasí moc návštěvníků do paříské a okolí nepřilákalo a v tomto případě je to skutečně škoda. šaty z kolekce jindry jansové vypadají naživo opravdu velmi lákavě, lenka stěpánková nachystala pár zbrusu nových kousků a aktuální kolekce jany minaříkové, libora komosného a zdařilou bakalářku michaely čapkové  jsme tam viděly vůbec poprvé.   

jindra jansová s sebou vzala nejen barevnou kolekci na JL 2013, ale i něco ze své loňské diplomky (oceněna jako nejlepší dp na VŠUP).  jak vypadají tyhle šaty na těle se podívejte na náš report z březnové přehlídky.
jana minaříková se nechala inspirovat pouští a kromě bavlny, viskózy a hedvábí použila i neobvyklé materiály jako modal nebo vlákna z cereálních proteinů. uvědoměle také používá látky od evropských dodavatelů.

 

michaela čapková (MIM) se nám se svou unisexovou bakalářskou kolekcí "O" moc líbila. fotografie terezy ondrušákové skvěle zachytily její atmosféru. dřevo, země, slunce, les, čistota, melancholie (... moje subjektivní asociace).  oděvy byly bezvadně doplněny šperky od rené vránové (klacík na řetízku..no, že nás to někdy nenapadlo!).
elegantní kolekce "m.ona" slovenského designéra libora komosného vynikla romantickými  detaily a jednoduchými střihy. 

lenka štěpánková (JSEM) přinesla několik nových hedvábných halenek. doufáme, že se v brzké době podíváme do malostranského ateliéru/showroomu, který sdílí například se zuzanou serbákovou a pavlínou nedělovou (samozřejmě si s sebou vezmeme foťák).

v pumě jsme taky objevily skvělý discosvětla

Žádné komentáře:

Okomentovat