22. 3. 2013

designblok premier fashion week 2013: talent cards



včera jsme poprvé zašly na přehlídku do galerie křehký. i když jarní fashion week začal už ve středu, pro nás ho zahájily až vybrané talent(k)y z umprumky. jejich podzimní designblokové entrée nás tehdy nadchlo; tentokrát je v prezentaci doplnila jiná talentka, eliška kuchtová (cutulum), která momentlálně přebývá v teplých krajích na stáži u obuvnické značky camper. až na chválu úpletů terezy ujevičové  (např. ten děravý overal) , jejíž inspirace pletením a severem minule učarovala hlavně miakarině, se mezi kočkama  nedokážeme jednoznačně shodnout, co se nám líbilo, co nás nadchlo a co nám celkový dojem kazilo. zatímco jedné vadily tenisky, druhá si je pochvalovala, jiné zase nesedlo líčení a třetí si myslela, že líčení modely hezky podtrhlo. no což, udělejte si názor samy, ostatně vám přinášíme hlavně fotoreport. 


jedna věc, na které jsem se shodla s idou, bylo, že proti lustru eliáš od zdeňka vacka a dana pošty působí ostatní lustry - byť by byly ze sebe lepšího křišťálu - tak nějak zbytečně

1. Karolína Juříková (mně se hodně líbily ty kukly, ale už si nevzpomínám, jak na to reagovaly ostatní kočky, pokud vůbec). něco jste mohli vidět už na nedávných klauzurách v ateliéru módní tvorby.












2. Monika Krobová (oděv) + Eliška Kuchtová (obuv - pro mě favorit). jarně-letní svěžest (už aby to bylo!).















3. Tereza Ujevičová, favoritka miakariny, která se ovšem líbila nám všem (asi proto, že díry -  většinou ovšem neplánované - bereme jako běžnou součást našich outfitů). k tomuhle hrála björk.











4. Monika Krobová podruhé (základ kolekce jste také asi viděli na artsemestru).










za sebe můžu říct, že mi vyhovovalo komorní - salonní (žertovalo se prý o "salónu podolská") - představení kolekcí, které je trademarkem jarního designbloku (jak jste si asi všimli, přehlídky nejsou narozdíl od nedělního pop-up shopu určené pro širokou veřejnost). mám tuhle jednoduchost raději než cválající modelky a hlasitou hudbu (eh, asi stárnu a pomalejší = lepší), navíc jste si mohli modely hned po přehlídce prohlédnout a osahat, což je myslím zejména pro redaktory a módní kritiky (a že jich tu máme, co?) dost důležitá věc;  případně jste mohli návrháře i vyzpovídat a pochválit, což většinou děsně ráda dělám, ale včera jsem  bohužel podobných konverzací nebyla schopná (= o kolekcích toho tedy zatím moc nevím). vše podstatné se ale určitě dovíte v modeschau, na prague fashion scene a na maud homme (redaktoři z těchto médií totiž byli na rozdíl od koček velice aktivní).




 







další fotoreporty z historicky prvního jarního designblok premier fashion weeku čekejte brzy!

jelikož jsme byly v galerii křehký poprvé, neodolaly jsme a vyfotily si jaime hayona

Žádné komentáře:

Okomentovat