23. 12. 2012

nominace na czech grand design

IMG_4583
zleva: P.Ivancic, M.Krobová (šedé vzadu), Lazy Eye, M. Drápalová, P.Jevula, M.Sabo, D.Nová

Nominace na ceny Czech Grand Design za rok 2012 jsou od středy vystavený v Národním Technickém Muzeu. Včechny předměty včetně šatů, šperků a porcelánu najdete na závodním velodromu (no, proto jsou nakřivo), práce grafiků a fotografů jsou rozvěšený po stěnách. Dohromady celkem působivý, ale na loňský schody letošní závodní dráha nemá, snad jen ty bublinový poklopy na šperky jsou lepší než loňský vitríny.

IMG_4660
IMG_4648
urničky od Maestrkatastroff, který kritiky zaujaly už na Designbloku

Některý nominace  mě celkem překvapily a vnukly mi  otázku, podle jakých kritérií se vlastně takový nominace na CGD vybírají. V módním designu mi chyběla La Formela, chyběla mi tam Jindra Jansová, chyběly mi tam některý další srdcový kolekce letošního roku. Na druhou stranu jsem moc ráda za nominace  Moniky Krobový a Elišky Kuchtový z Umprumky a oběma jim moc držím palce.

IMG_4564
Rostlinopis je asi nejhezčí knížka pro děti, co jsem v poslední době viděla (za grafickou úpravu knížek pro Baobab byl nominovaný Juraj Horváth)

IMG_4652
boty Elišky Kuchtový, která se svou klauzurní prací  Simply for Simple  vyhrála např. Národní  cenu  za studentský design za rok 2012. letos jste mohli vidět i prezentaci její značky  Cutulum v sekci Talent Cards na Designbloku (připomeňte si např. tady). na CGD je nominovaná  jak se svou značkou Cutulum, tak se zmiňovanou kolekcí pro Simple Concept Store (na fotce), a to rovnou ve dvou kategoriích (Objev roku a Módní designér). snad to vyjde!

IMG_4584
IMG_4552
Jakub Berdych

IMG_4603
Kristýna Španihelová (pro mě úplná novinka)

IMG_4619
Janja Prokic, kterou od nás samozřejmě znáte (zopakovala si nominaci z minulýho roku)

IMG_4642
lustr Eliáš loňských absolutních vítězů CGD - Zdeňka Vacka a Dana Pošty - bohužel na výstavu nedorazil, což je myslím děsná škoda, protože by se tam krásně vyjímal

IMG_4606
IMG_4656IMG_4636L.Rochová pro Simple

IMG_4668IMG_4678
mezi nominovanými fotografy se vyjímal styl Onřeje Janů, který na kolodiových deskách zachytil kolekce Zuzany Kubíčkové (loňské vítězky a letos opět nominované za módní design) a Jakuba Polanky

IMG_4682IMG_4685Untitled 2IMG_4637Untitled 3
IMG_4615
Janja se chlubí prstenem od Evy Růžičkový

Untitled 4Untitled 5
bubliny na šperky byly dobrý nápad, vpravo kabát Zuzany Kubíčkový z kolekce "Stará škeble"

IMG_4592Untitled 6IMG_4608
IMG_4569IMG_4581
Pavel  Ivancic (Muset)

IMG_4598
Pavel Brejcha Line (zasloužená nominace)

Untitled 7
vpravo Hana Zárubová

Byli jste tam? Co vás překvapilo a co se vám nejvíc líbilo?
Výstava je jinak otevřená do konce března a můžete na ní také hlasovat o to, kdo by měl získat cenu veřejnosti.

Untitled 1
...tohle byla dobrá inspirace pro ježíška.

3 komentáře:

  1. moc by mě výstava zajímala, do Prahy se do března dostanu, takže se určitě zajdu podívat! :-) znám tvorbu Pavla Brejchy, nominace je naprosto zasloužená! Jsem zvědavá i na jiné umělce!

    OdpovědětVymazat