10. 10. 2011

Imreczeová a Kubíčková: dva talenty s černou kartou

IMG_1009

Už jsem se zmiňovala o tom, že Dreft ja ňákej prací prášek s debilním logem a ještě debilnější reklamou, kterou jsem musela vidět na fashion weeku asi tisíckrát. Beru ho na milost jenom proto, že sponzoroval prezentaci novejch kolekcí dvou mladejch návrhářek, Zdeňky Imreczeový a Zuzany Kubíčkový. Tyhle dvě holky totiž už pár let sleduju a dost se mi líbí.

IMG_0966

Jako arogantní, umňoukaná a alternativní kočka se nestydím za to, že v českym fešn designu láká hlavně mládí. Má víc fantazie, šťávy a odvahy jít proti mainstreamový líbivosti, konzervativní usedlosti, uniformitě nenápadnosti a diktatuře komerčního prostředí. Kolem čtyřicítky se český návrhářky většinou zakonzervujou a podlehnou tlaku většiny, která je mezitím přijala jako přední tvůrce vkusu. Pokud mě kdy zajímaly, přesně v tomhle momentě se vymknou mýmu chápání. Klidně si řekňete, že si tu jen tak hipstersky mňoukám svoje povrchní úvahy a sama nedokážu ani přišít knoflík. To je fakt. Když ale vidím večerní róby Blanky Matragi, nebo modely většiny senior tvořilek český "high fešn", tuhne mi krev v žilách. Zato při pohledu na nápaditost (límečky v pase! dvojitá psaníčka!), jednoduchost (střihy) a atraktivní barevnost Zuzčiných ready-to-wear modelů mi včera srdce jenom plesalo. Modelky byly nadpozemsky krásný a to i díky skvělýmu líčení. Udělalo to na mě celý fakt krásnej dojem!

IMG_1004
double 1
double 2
IMG_0964
IMG_1005
IMG_0985
IMG_0996
IMG_0952
double 4
IMG_0951
double 23
IMG_1021
IMG_1015

Zdeňka poslední dobou nejradši používá černou, bílou a šedou barvu. Ve svojí čerstvý kolekci sází navíc ještě na modrobílou kombinaci (jo, i bretonský pruhy). Ty kostičkovaný šaty a kabáty jsou fakt dobrý. Říkala jsem si, že bych v nich mohla bejt trochu víc normální (než jsem) a přesto jiná (ale ne nutně tak křiklounsky, jak mám ve zvyku). Její modelky měly nádherný účesy (vyčesaný vlasy a takový spletený drdoly, který jim spadaly do čela), který skvěle doplňovaly jednoduchost a jednobarevnost většiny outfitů. Zdeňka sice na rozdíl od Zuzky nepředstavila žádnou kabelku, zato ale připravila moc hezký pásky. Celý to bylo jednoduchý a okamžitě nositelný. Super!

IMG_1049
double 8
double 5
double 9double 6
double 7

Další fešn blabla si radši přečtěte v ňákym časáku (teda doufám, že o tom napíšou), kde to bude aspoň spisovně. Teď mě totiž musíte omluvit; jdu vydělávat na psaníčko od ZK a šaty od ZI. Je mi ale bohužel jasný, že na jejich kabáty a sáčka už letos nenašetřím.

10 komentářů:

  1. Zdenčina kolekce je nádherná, ale ty účesy modelek mi připadají, jako by jim vyhřezával mozek, nebo měly na hlavě s odpuštěním nasráno...pardon.

    OdpovědětVymazat
  2. haha. no, mně se ty účesy děsně líbily - spíš než mozek mi připomínaly takový ty malý elegantní kloboučky...

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ráda ty Zuzčiny psaníčka. Přímo geniální.

    OdpovědětVymazat
  4. hmmm :) zdenkine výtvory sú úžasné

    OdpovědětVymazat
  5. Mrzí mně že tuhle přehlídku jsem nestihla. Díky za článek. Krásné modely. Mýmu stylu jsou bližší modely Zdenky (a na třetím obrázku, to je ten MŮJ kabátek! :) ale líbí se mně obojí. Ty proplétané šaty u Zuzany jsou skvělé a bolerkový kabátek se stejnými rukávy taky.

    OdpovědětVymazat
  6. skvělej report! Když už jsem tam nebyla, tak aspoň takhle zprostředkovaně. Obě designérky mají něco do sebe! Ale ty účesy jsou ze všeho nejlepší. (radši bych se neměla inspirovat, už tak se všichni naváží do mých drdolů :D:D)

    /a jo, bojím :D Jsem totiž stydlivá osoba, a když cítím, že jsem senzorovaná designérem, kterej ode mě v ideálním případě čeká nějakou reakci a ne jen nervózní úsměv, fakt mě to znervózňuje :D

    OdpovědětVymazat
  7. límečky v pase se mi taky líbí! máte skvělej blog, posílám kočičí škrábanec!mňau

    OdpovědětVymazat
  8. Po nějakejch deseti naprosto nudnejch-a-jak-přes kopírák postech z Dreft (ale fuj teda) fashion weeku (aneb kdybych o Nademlýnský četla to samý ještě jednou, nejspíš by mi už odumřela některá z buněk smyslu pro jedinečnost) konečně osobitej názor na věc :) Thumbs up.

    OdpovědětVymazat
  9. Kde je tlačítko "like" u komentáře crazy pig? :)))
    jo a účesy mně připomínají moje oblíbený pillbox kloboučky...

    OdpovědětVymazat