7. 8. 2011

Socka jede na pólo



Zavolala mi L. – pro mě za mě třeba Lentilka – že prý má pozvánku pro dva na finále turnaje v pólu a že chce prostě jet se mnou. Jenomže já nechci nic hoch, nechci do podpatků a nemám upravený nehty. Jsem líná, mrzutá a taky trochu trapná. Chci jít radši v teplákách do lesa a přemejšlet o důležitejch věcech. Český pseudoaristokrati mě fakt nezajímaj. Lentilka se nevzdává a přesvědčuje mě, že bych byla blbá, kdybych si je nechala ujít, že tam prostě musím ze studijních důvodů. Ona ví, že na studijní důvody já vždycky slyším. A taky na raný devadesátky a pro socku jako já je pólo přece jen navěky spjatý s Julií Roberts a jejíma puntíkatejma šatama a kloboukem v Pretty Woman. A tak jedeme s tou pro-mě-za-mě-třeba-Lentilkou na pólo. A jelikož je na tom Lentilka – nebo radši L. – dost podobně blbě jako já, taky bez auta, řidičáku i šoféra, dáváme si sraz na Hlaváku asi tak pět hodin před začátkem turnaje. A říkáme si, kde je náš kabriolet s Richardem Gerem, kde je náš Hjů Grant? Ale pak si řeknem, že jsme přece originální, že je nepotřebujem. Jsme přece jedenáct koček. Jedem teda vlakem.



K zamyšlení:
1. Elegance, nebo nevkus?
2. Je klobouk na pólu faux pas, nebo sem patří?
3. Měla si L. radši vzít exorcistickou tašku od Hany Zárubový No Vuitton?


Pod čarou - odehrálo se začátkem léta na farmě Levín, prý nedaleko od Prahy (my tam jely asi tak pět hodin autobusem, metrem, vlakem a taxíkem) na jakémsi BMW Polo Open.




4 komentáře:

  1. ty klobouky jsou nejlepší! slečna/paní se zeleným hnízdem vede

    OdpovědětVymazat
  2. A to si představ, ze k nám směle nakráčela Lucie Robinson, známa to fotografka celebrit (na fotce s bílým kočárkem Silver Cross), a informovala nás, že se klobouky prý nosí jen na dostihy; na pólu že je to "faux pas, cha!" ... asi nám záviděla ty naše...a já tý žlutý paní její zelený hnízdo.

    OdpovědětVymazat
  3. určitě se snažila šířit fámy, protože to sama těžce nezvládla!

    OdpovědětVymazat
  4. Kloboučky jsou krásný, mně se líbí "Lentilčin" lovecký. A na oficiální firemní akci (předpokládám, že i charitativní) se určitě hodí... dodatečný komentář mě dostal.. :)) Faux pas je sedět v klobouku v divadle mimo lóži kde můžu zaclánět ostatním nebo jíst v klobouku v restauraci.. jo, ale vyřiďte prosím Lentilce že ta elastická páska(nebo gumička)na upevnění se nosí schovaná vzadu pod vlasy. Když ho nechce nosit moc do čela, jak byl asi zamyšlený, tak stačí upevnit gumičku o pár centimetrů blíž k čelu.

    OdpovědětVymazat