2. 9. 2016

re-kånken: 11 koček a 11 lahví

prázdniny skončily, stejně tak naše letní zahálka. z freshlabels nás pozvali na oficiální launch párty batohů re-kånken švédský značky fjällräven a já tak mohla s pipilotti stejně oficiálně zahájit nový školní rok jedenácti koček. 

s kočkama se to má tak - snažíme se prostřednictvím naší platfomy podporovat spíš nezávislé tvůrce. pokud je nám ale myšlenka či chcete-li filosofie dobře zavedené značky blízká, rády podpoříme i ji. 

a tak jsem se první školní den sešla s pipilotti a celou její crew v café jedna, abychom si prohlídly batohy, eko instalaci tomáše rachunka z umprum a poslechly si něco o tom, jak z jedenácti pet lahví vyrobit jeden celý batoh (11 koček píše o batohu vyrobeném z 11 lahví - náhoda?? těžko!).


umělá vlákna z recyklovaných plastů sice nejsou žádná novinka (zejména pro ty, jimž je blízká funkčnost outdoorových značek), to ovšem neznamená, že se nejedná o skvělou iniciativu. fjällräven jako primárně outdoorovou značku zajímá udržitelnost a životní prostředí, aktivně se podílí na ochraně polární lišky, po níž je celá společnost taky pojmenovaná. sice nerada vidím použití kožených komponentů u některých batohů, klasický kånken (a nově i re-kånken) je ale vegan. osobně jsem se do něj zamilovala už před lety během pobytu ve švédsku a i když už nevypadá úplně fresh, pořád je to ten nejlepší batoh, co jsem kdy měla.


plot twist nastal, když na nás při odchodu čekalo překvápko od freshlabels v podobě re-kånken batohu. byly jsme z toho docela paf, vznikla z toho ale taky trochu nepříjemná situace; jak si 2 kočky rozdělí jeden batoh, žejo. nakonec se rozhodlo (pipilotti rozhodla), že batoh teda dostane můj kluk, z něhož se časem stal takový náš externí spolupracovník. tak trochu malá domů pro mě, to jsem ovšem ještě nevěděla, že pro mě měl re-kånken koupený jako překvápko. 


protože na akci djoval náš oblíbený floex (seznámili jsme se vlastně díky samorostu), rozhodli jsme se spolu ještě vrátit a zkusit štěstí u freshboxu, čili důvtipem odemknout zámek, za nímž se během večera vystřídalo několik re-kånkenů. long story short, pipilotti ráno čekalo překvapení a někdy příště se vám ukážem všichni tři zezadu, v novým.

díky freshlabels za pozvání a skvělý program, floexovi za hudbu, lančmítu za videoárt, anonymnímu expatovi z uk za pobavení a taky mýmu klukovi, že koupil i vyhrál batoh, i když vlastně vůbec neumí česky a tak si to ani nemůže přečíst. 

6 komentářů:

  1. nejlepší věnování :D posílám pozdrav pro kluka, ale zase v češtině, takže si to zase nepřečte

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj kočky,
    díky za report, alespoň moje dlouho připravovaná otázka nebude "tak" divná. Už je to delší doba, řekla bych přelom zimy a jara, kdy jsem na vašem instagramu/facebooku/blogu (?) viděla fotku jedné z vás v parce právě značky fjällräven. Na první pohled jsem se do ní zamilovala, ale dodnes se mi nepodařilo objevit, o jaký model se jedná (jednalo), nadto tu fotku nemůžu dohledat, takže se cítím dílem zhrzeně a dílem nejistě, jestli jsem si to celé nevymyslela.
    Prosím, poraďte: Má některá z vás hnědou parku fjällräven? Prozradíte mi, o jaký model jde, a zachráníte mě tak před blížící se zimou?
    DĚKUJU ♥
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj evo! teda mrzí mě, že sis tu otázku dlouho schovávala, protože já určitě parku fjällräven nevlastním a nevím o tom, že by ji vlastnila pipilotti. tak možná to byl jiný instageam/facebook? nebo se nám podařilo zvěčnit někoho s takovou parkou, nicméně ti bohužel v tomhle směru nepomůžu ;_; (pokud teda s vysvětlením nepřispěchá pipilotti)

      Vymazat
  3. rekanken se mi moc líbí, ale ted toužím po batůžku od playbag. a pokud koukám dobře, tak máme s pipilotti stejné šatičky! <3 včera jsem ty kapsičky měla nacpané vizitkama ze Sustainable day*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tyhle šaty s kapsama jsou teď moje úplně nejoblíbenější! jsou od od hanky frišonsový <3, potištěný fotkou grébovky a ušitý z pohodlnýho dryfit materiálu. strávila jsem v nich léto:)

      Vymazat