4. 5. 2016

prague design week 2016

dneska vás pro změnu zdraví pipilotti, která se také probrala z hibernace a chystá se s vámi zas občas podělit o  svoje zážitky z místní designerské scény.
reconnecting s lidma v kafkáči na pdw asi tak po půlroce doma mě moc bavil. skoro se mi zdálo, že ani žádný čas neuběhl. hanuš lamr stále dělá krásný éterický šperky inspirovaný loukou a lesem (z novinek by se vám mohl třeba líbit šípek), designérka lucie marešová (LEM design) se už před časem vrátila zpět k oděvu, ve kterém si už poněkolikáté pohrává s motivem zrcadlení a adéla doušová se přes koncept "all is vanity" dostala ke stříbrným  prstenům s polodrahokamy; u nich mi v očích doslova svítil chtíč.  adélu jsem na místě nezastihla, na její poklady dohlížela v pondělí večer karin říhová (původně onderková) z shoedaism. pokud jste byly na podzimním "mercedesu", určitě jste zaregistrovali její proplétané sandálky na platformě doplňující fešn kolekci terezy rosalie kladošové (byly jsme se tenkrát podívat u karin doma na boty v procesu, fotky snad ještě někde vyškrábnem a podělíme se s váma o ně, slibovat ale už radši nic nebudem.). tentokrát se mi líbily hlavně její svatební mini koláže, nejvíc ta s tildou.
nejdýl jsme se ale zasekly u hanky frišonsové, která si po monumentech připravila novinku: projekt patchwork. všelijaké ruční práce a tradiční šicí techniky vždycky milovala, parádní ale je, že se pustila i do recyklace a z hromady nošených, ale kvalitních pánských košil udělala oversized košile, šaty s límečkem a unisex halenky. chceme všechno a k tomu i její háčkovanou kabelku.
no, a taky vás zdraví olo (czech fashion council), která měla na pdw rozkošnou 3d tiskárnu z makerslabu a na sobě nový veganský boty od holycow.cz, tak jsme jí směly vyfotit nohy.



neviděla jsem všechno, ale ještě půjdu s miakarinou. až si projdem všechna podlaží prague design weeku 2016, možná pak zas o něčem napíšem.

a vy nám zas dejte vědět, co se v posledním tři čtvrtě roce dělo. jsme teď trochu mimo a chceme apdejt! teda pokud na nás nejste naštvaní za to, jak jsme v létě ze dne na den opustily blog a nechaly vás tápat, co se s námi stalo.  

6 komentářů:

  1. ha zrovna jsem na vás včera vzpomínala, jestli někdy něco bude:)prstýnky jsem si zkoušela minulej designsupermarket, jsou to skvosty...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co se stalo...mě se moc líbil ten minifestival, první ročník:)

      Vymazat
    2. díky, tak ten jsme prošvihly. třeba bude další.

      Vymazat
  2. Wow, radost až na kost, vy jediné jste mě mrzely, že jste přestaly blogovat...

    OdpovědětVymazat
  3. - tak tak ! prsteny od adely jsou absolutni sen !

    a presne na tyto polobotky od holy cow mam zalusk uz delsi cas i ja ♥
    jen cekam, az objednaji mou gigantickou velikost

    OdpovědětVymazat