26. 5. 2016

nový kočky

nedávno jsme se snažily tak trochu vysvětlit, co se s náma stalo. nebyly jsme na plastice ani na bahamách, byly jsme prostě doma. vzaly jsme si neplánovanou dovolenou a postupně si uvědomily, že bychom ten náš virtuální prostor chtěly směřovat trochu jinam.
vlastně bychom celkově chtěly ubrat negativity v našich životech - je jí všude kolem nějak moc a zdá se, že plodí zas jenom tu negativitu. a ano, my kočky jsme si, stejně jako všechny progresivní startupy, daly za cíl: making the world a better place.

už se nechceme rozčilovat nad tím, že návrhářka xy používá kožešiny, nebo že se fast fashion řetezce předhání v korporátním greenwashingu. samozřejmě, že nás občas přepadají temný myšlenky, stačí se podívat kolem nás, kolik lidí strádá na ulici, kolik opuštěných koček a psů hledá domov. kolik zvířat zemře na farmách pro lidskou marnivost a nevzdělanost, v jakých podmínkách pracují lidé v jedné části světa, aby ti jinde měli na pár týdnů oblíbené šaty, které pak zahodí stejně bezmyšlenkovitě jako tuny odpadu.

nechceme se snad tvářit, že všechno tohle utrpení neexistuje. zjistily jsme ale, že nedokážem být kočky-zprostředkovatelky toho, co je ve světě špatně. vybíjení frustrace prostřednictvím klávesnice pro nás sice v krátkodobém měřítku docela dobře fungovalo, ale po čase se naše nálada pohybovala po spirále směrem dolů - všímaly jsme si prostě hlavně toho, co bylo špatně. 
kočky se pak choulí do klubíčka a utíkají do imaginárních světů skrz literaturu, filmy, a seriály, stávají se mistryněmi eskapismu a není s nima řeč. nebylo by ale lepší život prožít jako hrdinové vlastních příběhů a před ničím neutíkat? zkusit žít nejlíp jak umíme. dělat rozhodnutí, s nimiž budeme žít rády, zároveň ale nepředstírat, že naše životy jsou dokonalý a bez přešlapů. z těch se ale chceme alespoň poučit.

jako nový kočky chceme ignoranty s kožichama ignorovat a nepřidávat tak k jejich publicitě. budeme se snažit psát hlavně o tom, co nám připadá krásný, inspirativní, a o tom, jak žijeme v souladu s tím, v co věříme.  

nový kočky už prostě nechtějí jako pseudoaktivistky za klávesnicí šířit negativitu. nechtějí neustále něco a někoho kritizovat - místo toho chtějí inspirovat, ukázat, že žít se dá stejně dobře bez krutosti i posedlosti nakupováním. 


navíc chceme trochu zvolnit, psát především tak, aby nás to bavilo. změnily jsme vzhled blogu (po těch letech už bylo fakt na čase), dokonce i naše elva katter vyrostla (pokud nevíte, kdo elva je, podívejte se do naší zbrusu nové sekce 'o kočkách').

možná už nebudem psát tak často, možná se na chvíli odmlčíme, protože budeme v lese na houbách, bez stresu nad "nutností" apdejtovat fejsbuk. možná vás naopak budeme otravovat tím, co jsme měly včera k snídani. nevíme vlastně, jak přesně budou ty nový kočky vypadat. víme ale, jaký chceme, aby nový kočky byly - upřímný, dobře naladěný a rády, že můžou se světem sdílet to, co je baví.

a hlavně - chceme poděkovat všem, kdo nás i po našem půlročním exodu pořád čtou. komentáře u předminulýho článku nám tak trochu vyrazily dech.

díky. máme vás rády.

kočky miakarina a pipilotti 

7 komentářů:

  1. Ach, to se TAK krásně čte!
    Tenhle přístup moc chválím, a nejlepší na něm je, že výsledky jsou vidět hned))
    Kočky, kdybyste jednou třeba stály o guest cat no. 2, bylo by mi ohromnou ctí.

    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme, tohle se taky moc hezky čte! zatím ještě tak nějak hledáme novou kočičí polohu, je ale moc dobrej pocit vědět, že je někdo, kdo by do toho byl ochcotný jít s námi. takže pokud někdy budem hledat, určitě se ozveme <3

      Vymazat
  2. jee, to je super. taky vas ctu uz pekne dlouho a co se mi libilo, byl prave vas inspirativni 'aktivismus', a ze vam neunikaj souvislosti, ale zas nejste zadny odrikacky svetskejch radosti a jeste u toho dobre vypadate. dost chapu tu potrebu drzet se obcas od negativnich veci dal a zabyvat se tim hezkym <3 kocky jsou chytry, mysli na sebe a aby se samy citily dobre, coz je super pristup, taky se to ucim :) ocenuju vegansky, diy a kulturni tipy, celkove mam moc rada vas kocici spirit, nenucenej, trochu z jinyho sveta, ale zaroven domackej.. tak mnauky a at to jde vsechno dobre :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no myslím, že se ještě máme na poli pozitivního přístupu co učit; když jsme po půlriční nečinnosti bilancovaly, došlo nám, že ta negativita není k ničemu nám, ale hlavně taky asi nikomu jinýmu. díky moc za všechny ty komplimenty, karamelo! budeme se snažit dělat tenhle blog jak nejlíp budem umět.

      Vymazat
  3. mě se tenhle nový směr zamlouvá...

    OdpovědětVymazat
  4. Milé kočky. Hodně štěstí abyste dál předly, tak jak to máme rádi. A hlavně tempu, které vám vyhovuje. My zůstaneme věrní;)

    OdpovědětVymazat