1. 7. 2015

otevření showroomu

fotky z  showroomu šesti designérských značek nazvaného jednoduše showroom (klimentská 3) vám dlužíme už od konce května. tehdy se obchod spojený s ateliéry po dlouhých přípravách konečně otevřel veřejnosti. 
jeho zakladatelku zuzanu hartlovou znáte patrně díky jejím košilím soolista, možná ale nevíte, že je také architektka. interiér showroomu tak dokázala zrekonstruovat podle svých představ. čistě koncipovaný prostor působí větší než ve skutečnosti je díky vysokým stropům a chytře vymyšleným kovovým konstrukcím na zavěšení oblečení. visí na nich dámské i pánské košile a šaty soolista, kabelky z pvc a kůže od  project bag girls (klára felixová, aneta vojtová, tereza horáková) aka pbg a tašky z nepromokavého papíru od monada se zbrusu novou kolekcí the stones (žádná aluze na 'stouny', pouze na kameny, jejichž tvar tašky napodobují). sídlí tu i šperkařka klára šípková známá svým minimalistickým designem, který se do showroomu skvěle hodí. kromě jejího šperkařského umu se tu můžete obdivovat ještě porcelánovým a nerezovým šperkům od  jara design a koženým botkám dyan diány pogar z maďarska, které pro nás na rozdíl od ostatních obyvatel showroomu byly naprostou novinkou.
spolupracující designéři se navíc nechali slyšet, že si k sobě každé tři měsíce pozvou jednoho hosta. vzhledem k tomu, že jejich první pozvání přijala pavlína miklasová a se svou značkou plove tu bude na letním bytě až do konce prázdnin, se máme i v dalších ročních obdobích rozhodně na co těšit. 
the stones: podle nás zatím designově nejdotaženější kolekce od monady z jejich oblíbeného kraft paperu doplněného kůží. ke každé kabelce patří i krásný bavlněný obal.
soolista
klára šípková
nejedná se samozřejmě jen o obchod, vzadu mají designéři i svoje dílny. 
dyan
klára šípková s gratulanty
host v showroomu: plove
autorka plove pavlína

5 komentářů:

  1. Asi sa tam pojdem pozriet :) Len otazocka, toto je iny showroom ako ten, ktory bol spominany v minulom clanku na Klimenstkej ulici..?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, je to ten stejný, který jsme zmiňovaly v souvislosti s plavkami pavlíny miklasové v minulém článku.

      Vymazat
  2. - ja bych se jen rada dockala dne, kdy na me vsechny ty sourumy prestanou pusobit tak prehnane hogofogo a ja se namisto "smirovani" pres vylohu odvazim vkrocit dovnitr .))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no ved možme byt krásné i milé zároveň :-)! Neváhaj a vojdi! Budeme sa tešiť!

      Vymazat
    2. no, my socky z jedenácti koček se s tímto pocitem dokážeme dobře ztotožnit, vůči českým showroomům ale takové pocity většinou nemáme, protože víme, že uvnitř na vás čekají lidé, kteří věci sami vyrábí, navrhují nebo třeba studují design a rádi se s vámi jen tak pobaví, nechají vás si všechno vyzkoušet a dobře vám poradí. naše zkušenosti zatím byly skoro vždycky fajn (např. v la gallery novesta, v debut gallery, v kuratoru, v czech labels and friends, v backyardu, atd).

      Vymazat