17. 6. 2015

le market a le mánes


i my jsme si před pár týdny zašly na le market do galerie le mánes. stejně jako všichni milovníci opravdovýho jídla, lokálních produktů s příběhem a tý nejpřírodnější kosmetiky. a pak poslušně na sorbet do angelata, protože to bylo v ceně.
přestože bychom si teď mohly ještě dál dělat legraci z bio a true božího zboží, dělat to nebudem. le marketu se nedá upřít výběr zajímavých tvůrců/prodejců kvalitních a hezkých věcí vyrobených u nás a předpokládáme, že i s láskou a rukama umytýma veganským biomýdlem (sorry no). za marketingovou vlezlost a omezený slovníček trendy výrazů, se kterými se teď nakládá s každým, kdo nevyrábí obuv z kůže obarvený jedem v bangladéšský továrně přece nemůže. 
baletní vystoupení nejprincovatějšího prince a šípkový růženky, nebo to bylo labutí jezero?, a další dění na pódiu jsme trochu protrpěly, protože máme asi radši... grunge, le market jsme si ale i tak celý prošly a spoustu toho nafotily. na workshopech jsme nebyly, což je škoda, protože takový kurz první pomoci nebo zdravotní prevence by se určitě hodil. 
měly jsme radost, že jsme se zas shledaly s terkou houdkovou, jejíž krásný šperky  uvidíte níže (a jak jsme u ní byly zrovna před rokem na návštěvě v babicích se můžete podívat sem). 
pod krédo organizátorů, že kvalita je důležitější než kvantita, se podepisujem. jako obvykle jsme ale nakupovaly jen očima.
stoly master&master jsou v poslední době celkem populární. vidět je můžete v nejedný kreativní kanceláři/ateliéru a díky čistému designu také na výstavách. jestli se nepletem,  tak se tyhle stoly osvědčily na designsupermarketu v rámci jednotné prezentace všech vystavujích. nohy aka kovovou konstrukci si můžete vybrat z několika barev. paráda.
jakub velínský a jeho betonové objímky
kosmetika, dřevěná prkýnka a nebo mýdlenka ze sicilského kamene  (přirozeně one of a kind) najdete v eshopu hnstl.ly 
herbert sirupy
stolička xoxo, kterou si složíte sami bez nutnosti šroubků nebo lepidla. navrhl ji ondřej pelikán
a ke svému pracovnímu stolu si ji pořídil například náš oblíbený tvůrce šperků  hanuš lamr
znovuzrození silniční legendy favorit
sanitka z hugo chodí bos
'kšandy' a trička s kamínky vznikly z popudu naší oblíbené designérky lucie kutálkové / leeda na workshopech s ženami bez domova v rámci projektu  metráž, za kterým stojí kromě ní i režisérka a dramaterapeutka kateřina jungová 
přírodniny ve šperku od terky houdkové
tentokrát se nám u mou nejvíc líbil angrešt
havlíkova přírodní apotéka

1 komentář:

  1. Veľmi Zauímavý článok, pozívam ťa na súťaž na mojom blogu:
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    http://www.lifewithmishel.blogspot.sk/2015/06/big-giveaway.html

    xoxo Mishelle

    OdpovědětVymazat