15. 5. 2015

simona kafková: dříve a nyní


kočičí kroky vedou pravidelně do září. nejen že se v téhle malé holešovické galerii střídají zajímavé výstavy současných šperkařů z čech i zahraničí, mnohdy se tam ale objeví i jména, která jsou pro nás neznámá a to navíc ve spojení s objekty, které pro nás mají až kultovní status - s brýlemi.

dubnová výstava simony kafkové 'dříve a nyní', bezmála její retrospektiva, představila autorčinu diplomku sestávající z kolekce brýlí a porcelánků, kterou přesně před dvaceti lety ukončila studium v ateliéru kov a šperk (původně šperk a glyptika) na pražské všup. extravagantní brýle vznikly po revoluci během pobytu v berlíně, kam simona kafková odjela jako manželka diplomata.   spolu s nimi byly v září k vidění i prsteny s brillemi barevně a materiálově spřízněné. dobrou zprávou pro všechny, kteří výstavu nestihly, je právě probíhající prague design week, kam se na její brýle a další šperky můžete přijít podívat ještě do neděle (těžko se hledá: nakonec jsme ji našly v malém kamrlíku v nejvyšším patře). 

jaké brýle se vám líbí nejvíc? nám by se hodily samozřejmě skoro všechny. 
k našemu překvapení jsme simonu kafkovou objevily i na fleru; brýle tam ale bohužel nenabízí. 

3 komentáře:

  1. V hloubi duše musím být nějaký prapodivný druh brýloholika či snad i brýlofila, takže tyto fotagrafie mne dostaly do kolen. Úúúplně nejvíc se mi líbí ty na 4 fotografii od spoda a hned i ty bílé na fotografii nad nimi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sdílíme diagnózu. možná nás jednou zavřou na stejný oddělení nebo se budem potkávat na brýloholics anonymous.

      Vymazat
    2. První pravidlo klubu brýloholiků - nemluvit o klubu brýloholiků.

      Vymazat