30. 5. 2015

prague zine fest

prague zine fest, úplně první ever, je sice už víc než měsíc stará historie, náš bleskový tým se však uschopnil přetáhnout fotky z canonu do počítače až tento týden. vždycky, když se k něčemu dostanem až s velkým zpožděním, přijde nám, že už nemá cenu se moc rozepisovat, ne-li vůbec cokoli postovat, protože jste všichni fotky viděli už stokrát na fejsbucích a blozích. jelikož my poslední dobou fejsbuky a blogy moc nesledujeme, nejsme si tak jisté, jak moc je pzf provařená záležitost a přeci jen si troufnem aspoň fotoreport... 

do kokpitu přilákal pzf široké spektrum účastníků, tedy autorů zinů - umělců, grafiků, ilustrátorů, komiksových autorů, fotografů, začínajících básníků a entuziastů. soudě podle místy neprůchodných chodbiček a fronty na hot gody přilákal pzf i spoustu zvědavých zinových čtenářů. 

my jsme z festivalu odešly s fotografickým zinem hchkrdtn a revolučním listem katapult. mrzí nás ale ta spousta tištěných příběhů, komiksů a obrázků, které jsme v kokpitu musely nechat. třeba autorský mini-horory leny pokalevy a solaris naší oblíbený ilustrátorky marie makeevy. jaký zine jste si domů přinesli vy? a nebo jste si pak v návalu inspirace začali psát potají nějaký svůj vlastní?

2 komentáře:

  1. Nebyla jsem, mrzí mě to:-( Díky za report a úžasné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rádo se stalo :). snad bude pzf pokračovat s dalším ročníkem.

      Vymazat