22. 4. 2015

návštěva u vjem


vjem from elva katter on Vimeo.

věci od vjem máme rády už od předloňskýho designsupermarketu, kdy jsme je viděly poprvý.  poprvý jsme se ale s adamem a světlanou - tedy dvěma ze tří členů designového studia - bavily až v rámci našich pravidelných rozhovorů pro molo7.
v domě na malý straně jsme probrali, jak se vůbec adam, samuel a světlana dali dohromady, jaké potíže mohou vyvstat, když si někdo zamane porcelán neobvyklých tvarů a jaká piplačka to je, začít si s intarzií znázorňující prostorový model hornaté krajiny. nejdřív jsme si sedli do právě zrekonstruovaný kuchyně, kde si toho adam a světlana hodně vyrobili sami (není to ale úplně typický diy, když se jedná o dva architekty se sklony k produktovýmu designu). za dřevěným stolem (od adama a sama) jsme pili čaj z porcelánovýho servisu kubistickýho vzezření a matilda ze subtilních hranatých mističek jedla poprvé v životě mandle v čokoládě. v pracovně jsme pak pokračovali nad servírovacími prkýnky s intarzií, prototypy porcelánu z 3d tiskárny a nakoukli jsme i do ložnice, kde svítily světlaniny lampy vyrobené z desek plošných spojů (aka dps). závěrečná část rozhovoru pak proběhla v dílně, kde se pracuje hlavně se dřevem. kromě toho, že bratři samuel a adam studují architekturu (a mimochodem pochází z rodiny známýho architekta), mají totiž společnou i lásku ke dřevu a studium nábytku na střední uměleckoprůmyslový škole.
více se o trojici vjem dozvíte v rozhovoru s adamem ciglerem a světlanou koženovou. čtěte TADY!

p.s. ještě dneska můžete soutěžit o porcelánový hrneček. sice vám to říkáme na poslední chvíli, ale nemůžete spoléhat jen na nás. raději sledujte týdny s designéry a s nimi související soutěže na molo7 pravidelně. příští týden se bude soutěžit o sklo, tak se nezapomeňte podívat!

2 komentáře:

  1. - do vybavy jejich cajovej servis = dozivotni spokojenost .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně. a taky stůl vylitý cínem a jedno světlo... by stačilo. lol.

      Vymazat