7. 4. 2015

hanuš a zlatka lamrovi X galerie designum

když jsme v nerudovce hledaly galerii designum, kam jsme byly pozvány na kafe a koláč s hanušem lamrem a jeho ženou zlatkou, nemohly jsme nejdřív galerii ani hanuše najít; asi pro ty davy lidí a taky proto, že si kafe nedávali přímo v galerii, nýbrž v jídelně sousedního hotelu. po  krátké přestávce na schodech jsme je přece jen našly, a to - jak se dalo čekat - ve společnosti brouků a tlustic.
hanuš s sebou přinesl nové přírůstky  do kolekce crassulaceae,  tedy tlustice neboli skalničky, a semtam i nějakou tu túji, šišku z modřínu a broučka. už při prvním setkání s hanušovými netřesky vloni na jaře jsem si  s nostalgií vzpomněla na svojí skalku, kterou jsem si založila, když mi bylo asi 10 let. pamatuju si, jak jsem šla s tátou  na výpravu pro netřesky, kterých na skalách v okolí chaty rostlo strašně moc. pak jsem si je hrdě vsadila do skalky, ve které bydlela i plastová zvířátka a koupala se v puklině velkého kamene vyloveného z berounky. celá hanušova kolekce je taky takovou vzpomínkou na chataření, na skalku a les. hanušovy crassulaceae ze zlata a stříbra doprovázely na malé straně ještě textilní brože a kabelky zlatky lamrové znázorňující brouky;  zálibu v entomologii mají tedy v rodině. 
galerie designum určitě stojí za návštěvu, třeba se tam můžete stavit, až půjdete nerudovkou na oběd do lovegu. s nabídkou českých designérů je v nerudovce naprosto výjimečná a doufejme, že si turisté raději odvezou něco originálního než to, co nabízejí okolní suvenýr shopy. a dokonce i my jsme tu objevily něco nového - krásná papírová přáníčka terezy hradilkové aka porigami. výlohu galerii navíc upravila hana frišonsová, naše oblíbená návrhářka, skvělá aranžérka a taky autorka nového blogu prague window display

1 komentář: