11. 2. 2015

návštěva u elišky lhotské



elišku lhotskou máme rády minimálně od tý doby, co jsme se poprvý setkaly s vnukem. tehdy byla eliška ještě studentka, dělala v brodě pečakuču a většinu věcí, díky kterým ji teď znáte, měla ještě před sebou.
když spolu s několika dalšími šperkařkami před rokem založila galerii autorského šperku září a stala se její hlavní mluvčí a pořadatelkou výstav, bylo jasný, že její přítomnost na český umělecký scéně není jen náhoda. poslední rok byl pro elišku nabitý prací; uspořádala několik výstav, první letní festival seš-lost pro studenty uměleckých škol a svou 'chlebovou kolekci' prezentovala na všech velkých designových přehlídkách v praze. a letos se prej taky flákat nebude, ale to už si přečtěte v tom rozhovoru, co jsme s ní udělaly.


eliska lhotska from elva katter on Vimeo.

povídání s eliškou pro nás mělo zvláštní atmosféru, protože jsme s ní dělaly rozhovor už potřetí, (předtím v rámci rozhovorů s vnukem) a za ty dva roky jsme se s ní stačily tak trochu skamarádit. spoustu věcí jsme si řekly jen off the record a na spoustu jsme se vůbec nedostaly, protože jsme nechtěly předstírat, že děláme rozhovor s někým, o kom nic nevíme. nebylo to lehký, ale s výsledkem jsme spokojený. zvlášť když jsme mohly dlouho probírat rodinu, osobní pocity, impulsy a motivace v umělecký tvorbě a nemusely jsme čelit náporu promo-píár keců, kterýma se nás občas lidi snažej zahltit, protože maj pocit, že tak by měl rozhovor s nima vypadat. 
a ke všem těm hezkejm fotkám (by miakarina), který najdete tady,  přidáváme dneska ještě pár bonusovejch snímků.  
co jsme o elišce  napsaly najdete tady a rozhovor si přečtěte tady
pokud vás eliščina práce zajímá (třeba jste zvědavý, jak to bude s chlebem dál) a taky chcete vědět, co se u nás děje ve šperku, nejlíp uděláte, když budete sledovat její facebook a taky fb galeri září.

1 komentář:

  1. Nádhera! inspirativní prostor a chlebový šperk je skvostný! Jen je u nás nebezpečí sežrání!:)Hlad neustálý. Díky za krásný rozhovor! A ta videa!

    OdpovědětVymazat