25. 2. 2015

kočky u crazy sexy štěpánky


k vánocům jsme si s mužem koupili crazy sexy čepice na kolo. od tý doby je furt nosíme, jen tak, protože vlastně teď na kole ani jeden moc nejezdíme. jelikož je nám v nich tak dobře a taky proto, že nevím skoro o nikom, kdo by tu něco podobnýho dělal, jsem se rozhodla za crazy sexy štěpánkou hned po novém roce zajít.
trochu mi trvalo, než jsem se k ní na bubenskou vypravila, a pak mi taky chvíli trvalo vybrat pár fotek sem (v poslední době to jde s kočičí disciplínou z kopce), v ateliéru s hromadou hotových i rozdělaných čepiček, s výhledem na kalich husitskýho kostela a čajem v zavařovačce, se mi nakonec strašně moc líbilo.

štěpánka večeřová je z pardubic, kde se ještě před příchodem do prahy podílela na místních cykloaktivitách.  vystudovala textil a oděv v liberci a jako téma bakalářky si vybrala cyklooděv. vznikla tak krásná a současně ultrapraktická šusťákovka s reflexní kapucou. a od té doby štěpánka jede. znát ji zatím můžete hlavně díky kšiltovkám, momentálně se ale chystá rozpracovat svoje téma šusťákových bund na kolo. jelikož má ráda crazy sexy estetiku úchylných 80s cyklodresů, nemůžem se jich dočkat. objevit by se měly na jarním prague design weeku.  zatím tu jsou ale dvě varianty vtipně barevných a do detailů propracovaných čepic: zimní ušanka (tu máme my) a light varianta na léto. pokud nosíte na kole radši bezpečnostní helmu - a  samozřejmě vás nebudeme přemlouvat, abyste ze svých bezpečnostních standardů nějak slevovali kvůli kráse, to chraňbůh -, můžete si ji pořídit jen tak, jako jsme to udělali my. jsme v ní totiž dost frajeři, i když máme místo fixky kočárek. 

pianko 'akord' jsme si u štěpánky vyzvedávaly, protože ho tilda zapomněla na bílý hoře u elišky a šimona z braasi. se štěpánkou se znají, ostatně mají společný ty kola, a navíc jejich tvůrčí jednotka obývá v orcu sousední ateliér. 
oceňuju, jak jsou čepice propracovaný a taky se mi hodně líbí jejich barevnost. štěpánka má evidentně cit pro barevnou kombinaci.
dětská velikost <3
reflexní ježura z bakalářky prozrazuje spoustu hodin práce

... a pokud rádi jezdíte na kole, nebo prostě jenom rádi nosíte módu inspirovanou cyklostylem, určitě by vás mohlo zajímat české architektonické duo braasi, nebo už etablovaná značka segrasegra. zapomněly jsme na někoho důležitýho? klidně nám napište a poučte nás!


1 komentář: