13. 12. 2014

knihex 4 a půl


vánoce bez knížek si jen těžko umíme představit. jsou to dárky, který dáváme i dostáváme nejradši. knihex čtyřiapůl nám svojí příjemnou atmosférou konečně navodil pocit blížících se vánočních svátků.
dokonce i ty dárky jsme konečně sehnaly, potkaly se s kamarády a v dětské dílně si lola s babetou vyrobily vlastní knížku. prolistovaly jsme desítky knih a komiksů a musely jsme se moc přemáhat, abychom si je pak s sebou všechny neodnesly domů. už se nemůžeme dočkat knihexu #5. 
a co vy? pořídili jste tam někomu něco pod stromeček? a nebo spíš něco pro sebe? (nám se nemusíte stydět přiznat, úplně vás chápem.)   
liberecký antikvariát fryč doporučujeme všema deseti, alespoň v online světě. samotný 'kamenný' antikvariát jsme sice bohužel nikdy nenavštívily, ovšem s eshopem máme jen ty nejlepší zkušenosti (mají tam to, co třeba roky sháníte, v celkem nesrovnatelný cenový relaci oproti některejm předraženejm pražskejm překupníkům knih)
 
u stánku vydavatelů audioknih one hot book jsme se vyznaly z naší lásky k mluvenému slovu. na audioknihách jsme si totiž vypěstovaly úplnou závislost.   na knihex  přineslo nakladatelství one hot book  novinky, například 'gone girl' (tu jsme slyšely už dřív anglicky na youtube) nebo dětskou knížku petry soukupové 'bertík a čmuchadlo'. z našich oblíbených skandinávských detektivek jsme vybraly dárky (milujeme samozřejmě larssonovo 'milénium', který pro one hot book načetl martin stránský a taky všechno od larse keplera aka nejvíc hot literary couple na celym severu), pro děti nám byl doporučen 'doktor proktor a prdící prášek' od joa nesboho.  
nehltáme jenom skandinávský detektivky - milujem taky divadelní hry divnejch strejdů aka august strindberg forever
u stánku recypapírnictví reformát jsme obdivovaly pejska a nevěděly, kam dřív s očima. taky jsme si musely držet peněženky, chtěly jsme totiž koupit úplně všechno. hlavně ty krásný fotoalba (na vytištěný fotky z digitálu, páč jak víme, děti, kinofilm není nic pro vegany)
nemohly jsme se dočkat, až si konečně prolistujem interaktivní knížku pro děti  vítej v lese lenky křikavové, která nám nějak unikla na designbloku.  diplomová práce, která vznikla na zlínské univerzitě tomáše bati,  bude na prodej až příští rok. u stánku edition liduji ale neustále někdo hladil po hřbetě, odklápěl lístky na větvích a nacházel tam brouky a housenky, nebo se podle ní učil poznávat stromy.
moc se nám líbilo vánoční zboží od hospicu cesta domů. pokud jste si balicích papírů, přáníček a pohlednic na knihexu nevšimli, můžete si pro ně dojít do jejich dobročinného obchodu.

k vybírání a listování jsme si daly několikrát jardu

tohle je grafická designérka karolína stryková z papírnického studia paragraph.  něco s ní ještě před vánoci chystáme, takže stay tuned!
naše oblíbený téma - zahradničení nebylo jenom námětem starších second-hand knížek, ale i nových vydání příruček o permakultuře z edice 'klíč k soběstačnosti'. a kdo se nechtěl vzdělávat, mohl si prostě jenom odnést semínka

3 komentáře:

  1. Na Knihex jsme se vydali s kamaradem,co vydáva literární časopis Pulsy(brněnská bohemistika nechce být nudná),takže bylo jasný,že nebudu největší mamonář já /knížek si koupil osm/ :D ale Rubatu a slevě na Host jsem neodolala.moc příjemný to bylo.a vyšly vám z toho fakt hezký fotky!

    OdpovědětVymazat
  2. Na Knihex jsem si skočila "na chvilku" po práci a nakonec jsem tam skoro dvě hodiny nasávala atmosféru... Nakoupila jsem (si) asi milion pohledů, pastelky a sirky u Roe, plakáty a strašně málo knížek. A taky teda nějaký dárky. Zvládla jsem si taky nekoupit další diář, k čemu taky, když si do něj stejně nic nepíšu (a už mám jeden od Skoby), ale stálo to hodně sil.

    (Návštěvu u Fryče vážně doporučuju, okupuje nádherný prostory kousek od radnice, dá se tam ztratit na hodiny a voní to tam stoletýma knížkama.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (my se tam při nejbližší návštěvě liberce určitě chystáme.)

      Vymazat