28. 11. 2014

předvánoční holešovice fashion market (#10)

v pátek odpoledne kočky opět zavítaly do holešovic, tentokrát obhlídnout už tradiční předvánoční trhy holešovice fashion market aka hfm. oproti naší poslední návštěvě (připomenout si jí s náma můžete tady) se akce přesunula do větších prostor, konkrétně do hal 13 a 40.
narazily jsme na spoustu starých známých - zápisníky a plátěnky paragraph, sítotisky galerie hygienická stanice, diáře skoba, tašky mumray, současnej mladej árt ve spotřební podobě retart, nebo milovaná recyklující punktura. prodejců je tentokrát přes 150, žádnej přímej zásah do srdce jako loni u šperků 'je ticho' se pro nás letos ale nekonal. možná je to paradoxně způsobeno širokou nabídkou, v níž je trochu těžký a únavný se orientovat. je nám jasný, že odpůrci fleru by si v argumentech o potřebě přísnějšího kurátorství přišli na svý, jenže hfm není designsupermarket a cílí na trochu jiný (a širší) publikum. větší závan nových tváří bychom nicméně rozhodně uvítaly. i tak pro vás máme pár tipů - bambusový zubní kartáčky ecoheart, tašky z recyklovaných autoplachet mustaches, doplňky city folklore a především nádherný papírový stínidla-planety lumira
a teď už přinášíme fotoreport a malou ukázku toho, co na místě najdete, pokud se o víkendu rozhodnete jet do pražský tržnice lovit kromě zeleniny třeba nějaký ty vánoční dárky (nebo už je narozdíl od koček máte pořešený?). hfm potrvá až do neděle 17h, kompletní seznam prodejců najdete tady.

4 komentáře:

  1. pěkné foto. smím se zeptat, kdo je autorem toho přenádherného nádobí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky. záleží, které máte na mysli. to z poslední fotografie je od jany krejčovské, to na několika fotkách o kousek výš je od karlovarského studia malíská.

      Vymazat
  2. Pěkně prosím od koho jsou ty brože - ta čená kočičí hlava? A ten bílý batoh s ptáčky hned za tím od City Folklore?
    Děkuji
    (jinak samozřejmě souhlas - City Folklore je bezkonkurenčně nejlepší! Teda co se týče peněženek hned vedle Retartu...he.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brože kočičích hlav byl měly být by fifle a jinak oba batohy byly u stánku citi folklore, ale výrobce jsme nijak neověřovaly...

      Vymazat