5. 11. 2014

kočky v super pandě


kočky do barů skoro nikdy nechodí. některý kočky maj vlastně radši nádražky, všechny kočky pak ještě radši svoje vlastní pelíšky. když jsme se ale náhodou ocitly na bleskové návštěvě brna - celkově jsme tam strávily jen pár hodin - napadlo nás zajít do jednoho evidentně dost vyhajpovanýho baru v centru. sice bary moc neznáme a nemáme tudíž s čím porovnávat, přesto si myslíme, že tenhle bar je výjimečný.
jmenuje se super panda circus a po chvilce hledání (případně pokud máte zrovna na telefonu majitele, jde to celkem rychle) ho najdete vedle poštovní schránky na šilingrově náměstí 257/3. vchod z ulice je utajený jako za prohibice, což u nás hned zkraje vyvolalo cosi jako konspirační vzrušení a to nás po celou dobu už neopustilo. tak zaprvé, už dlouho jsme si nikde před samotným vstupem neodkládaly kabát do šatny (naposledy v divadle), zadruhé jsme ještě nikdy nepily drink ze skleničky, o který jsme si chvíli fakt myslely, že to je opravdická žárovka, zatřetí nám dlouho nikde tak nechutnalo pít, začtvrtý jsme pro sebe měly vlastní 'booth', zapátý jsme dlouho nikde neviděly tak zajímavej interiér a zašestý jsme ještě nikdy nebyly v asii a tady jsme na chvíli měly ten pocit. výčtem důvodů, proč pandu navštívit, můžeme ještě pokračovat, třeba se rozplývat nad tím, jak tam je milá obsluha, nebo neobvyklý meníčko (my jsme akorát tak pseudoznalci přes mojito, troufáme si ale tvrdit, že  bude připadat originální i vám; mají tam totiž svoje vlastní drinky inspirovaný japonskem a umíchaný z dálnovýchodních ingrediencí). největším kočičím doporučením pandy asi je, že panda je v brně. za jedinečnou barovou atmoškou tak nemusíte do new yorku nebo do tokia, ale jenom na moravu.
větší report z brněnskýho výletu bohužel nemáme,  byly jsme tam opravdu jen skok, navíc byl pokojík už zavřenej a ve vegalité zas ještě neměly otevřeno, když my jsme měly hlad, brzy se ale do brna chceme podívat znovu a projít toho víc. můžou nám třeba brňáci a brna-znalci něco doporučit? no a ještě něco, po návštěvě pár místních vege restaurací a příjemnejch osobitejch kaváren ve vší pražský skromnosti prohlašujem, že brno je fakt skvělý. 

pohled  z naší zednářský lóže aka krásně divnej bar. 
adam vodička, jeden z majitelů pandy. jinak taky terapeut. odkrýváním freuda v interiéru (kromě komiksů je samozřejmě nejlepší 3d textilní kreace na stropě) jsme se bavily během popíjení našich drinků 'li-po' a 'světlo v pohybu'.
moje 'světlo v pohybu' se spešl podtáckem
jo, zapomněly jsme říct, že do pandy s námi šla i matilda (pro babičku: byly jsme tam asi jenom půl hodiny, protože od 8 už bylo stejně všechno zarezervovaný).
pokud vás to zaujalo, sledujte třeba pandí facebook. nebo si tam spíš rovnou zajděte.

11 komentářů:

  1. Jee já se tam chystám v brzké době! :) V Brně toho nemáme tolik ale také je tu s čeho vybírat. Třeba.... stejní majitelé Pandy mají Bar který neexistuje, taky stojí za omrknutí, dále miluju Bistro Franz na Veveří, bistro Soul na Jezuitstké...hned kousek vedle na Vachove je zajímavý obchod Wolfgang s oblečením a doplňky, samozřejmě zmiňovaný Pokojík, na Jaselské je RE PARADA obchod s retro módou, ale když znáte Lazy Eye tak vám to přijde že to není prostě ono :))) nebo aspoň mě. :) Na rohu grohové a Jiráskové je malinký obchůdek, sekáč a kavárna v jednom, je kouzelný a má super atmošku, krásně se mi tam nakupuje, člověk se tam pěkně z relaxuje a má na to vybíraní klídek. Skoro všechny tyhle obchůdky se pohybují v jedné lokalitě a to na Veveří. Jo a ještě na moravském náměstí je cafe Morgal a hned u toho zajímavé khikupectví :)) Toť asi vše z naší alternativní scény!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky moc za tipy. o re-parádě jsme taky slyšely, ale ještě jsme tam nebyly. moc se těšíme na příští návštěvu brna!

      Vymazat
  2. Mě teda zaujalo, neznám! Až se vrátím z erasmu, určitě tam v Brně zajdu! A doporučit mě napadá tak Kupé Orient, ale to asi budete znát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, otevřeli totiž naplno až v září, takže je to v podstatě novinka. a v kupé, tam jsme byly na obědě a bylo to samozřejmě úplně skvělý. naprosto jsme se přejedly všema těma orientálníma předkrmama, co jsme si poněkud nerozvážně naporoučely, ale bylo to fakt moc dobrý (nejlepší tedy bylo, když můj muž snědl omylem chilli papričku, kterou si nejprve schoval na stranu talíře, ale pak na ni zapomněl). a měly jsme tam skvělou čočkovou polívku a falafel, na ty jen tak nezapomenu :)

      Vymazat
  3. jé, tak to zkuste večer Traubku
    https://www.google.com/maps/place/49%C2%B012'08.0%22N+16%C2%B036'55.0%22E/@49.2022188,16.6152666,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0

    Kamenná osada (Kaménka) stojí za návštěvu, jen tam není nejlehčí cesta



    OdpovědětVymazat
  4. Kamenka je na procházku nejlepší! a jestli chcete poznat brněnskou kavárnu, tak bych dala na Kašpárka http://poznejbrno.cz/kavarny/ nebo tady je toho taky dost :) http://www.cliche-brunn.cz/cs/

    OdpovědětVymazat
  5. jednoznačně přijďte do Tří Ocásků, kteří celý kavárnictví vzali z pankovýho konce, všechno si vyrábí sami, hostí neziskovky, veganský živly i Žít Brno a k tomu všemu mají nejlepší domácí zákusky světa. co se týče designovýho zážitku, stojí za to všechny počiny architekta Martina Hrdiny (Atlas,Tungsram,Alfa,Franz,Morgal, Art)

    OdpovědětVymazat
  6. V Brně jsem nadšená z jedinýho čistě designovýho obchůdku na Pellicové ulici BUYDESIGN , maj i E-SHOP , skvělej , majitelka je fakt odvážná , průkopník . Fakt , že v Praze je takových obchůdků víc , tady bezkonkurenčně jinej pro autorský designový dostupný zboží není ....ti , co cestujou na západ od nás asi chápou

    OdpovědětVymazat