30. 10. 2014

barbora veselá, ivon bvaia a about



často tu naše opožděný reporty uvozujeme spojeními jako před časem, nedávno, před měsícem a je nám to trochu trapný. dneska nám to přijde skoro až komický, protože 9. instalace našeho oblíbenýho fešn konceptu kurator už je nejenže nějakou dobu passé, aktuálně v něm dokonce probíhá jiná, kterou jsme ještě ani neviděly.
....hm, asi tak před měsícem.  momentálně už prý v kuratoru najdete janu mikešovou a slovenskou značku drevena helena.
když jsme se v září do kuratoru vydaly, chtěly jsme se hlavně zblízka podívat na unikátní boty v 'london-based' designérky barbory veselé (jak vznikají boty z jejího projektu geology of shoes se podívejte na krásný 'making of' video). v kuratoru měly asi tři páry (nejsme si jistý, ale možná tam ještě nějaký zůstaly), každý samozřejmě jiný, protože každá bota z barbořiných rukou je ze svý  podstaty jedinečná. kromě 'geologických' bot jsme si chtěly vlastníma rukama osahat i šaty z  nové kolekce ivon bvaia jindry jansové, která se do kuratoru přesunula přímo z pražskýho fashion weekendu. a konečně a do třetice, zvědavý jsme byly i na novou brněnskou oděvní značku about dvou mladých absolventek zlínské utb anny ciché a radky hortové. všechno se nám to moc líbilo, tak se snad neurazíte, že vám tyhle novinky servírujeme s 'mírným zpožděním typickým pro nás arogantní kočky.

michal kadaník
náš oblíbený hanuš lamr
samozřejmě zorya
přáníčka s medvědy jsou od ilustrátorky jany kudrnové a mimochodem taky naší oblíbený blogerky z lesa
ručně vyráběná mýdla designérky heleny heinz připomínající kameny nás asi nikdy nepřestanou fascinovat...
z kolekce nové brněnské značky about dvou absolventek utb anny ciché a radky hortové. první kolekce se jmenuje saint gerda a je skrz na skrz inspirovaná tetičkou jedné z designérek.
lola a matilda spořádaně čekají venku
babetka obdivuje třpytivý šperky
šaty jindra jansová
vlevo hanuš lamr, vpravo michal kadaník
eva růžičková a inspirace zápalkami
kabelka je starší od belky, geologické boty barbory veselé mají i podrážky krásný a klobouk doplňující kolekci st. gerda od about patřil tetičce, která celou kolekci inspirovala
podzimní nádhera ve váze, skleněné náušnice od lenky šváchové a podzimní blue paper / mbpf guide
  

2 komentáře:

  1. teším sa na ten moment dospelosti, keď si budem môcť kúpiť topánky od barbory a hopsať si v nich po meste

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, mas zaujimavy blog, pridala som sa k citatelom :-)
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat