21. 9. 2014

pavel berky, folklore a dva chlupáči


pavel berky from elva katter on Vimeo.

naposledy jsem u pavla berkyho byla před rokem a půl, když se chystal na shooting fashion stars a jeho kolekce coming out byla zatím jen na papíře. tehdy si veronika z modeschau zkoušela šaty a nějaký si i koupila. tentokrát jsem se k pavlovi na návštěvu dostala pár dní po  představení jeho nové kolekce folklore na mbpfw, s miakarinou jsme přišly udělat video a rozhovor pro týden s pavlem berkym  na molo7.
tentokrát nás kromě pavla a matěje přivítali i dva malí chlupáči louis a maurice (malí možná není úplně realistický popis velikosti, tyhle mainský mývalí kočky jsou totiž pořádný kousky). víc než kočiček jsme se snažily hledět si šatů, sukní a halenek z brokátu, přiznáme se ale rovnou, že fotek chlupáčů jsme nakonec pořídily skoro tolik jako fotek nové kolekce. k rozhovoru, který najdete TADY, vám tak přinášíme i pár bonusových kočičích momentek... 
folklore uvozený písní jany kirchner moruša bílá jsem viděla naživo na fešn weeku a patřil k tomu nejhezčímu, s čím jsem se tam letos setkala. (škoda, že pavel berky neměl v programu mbpfw o něco lepší čas než nedělní poledne). kolekce citlivě zpracovává  téma slovenské lidové kultury, inspiruje se zejména typickými oděvy a rituály kolem svatby.  jako vizuální podnět posloužila pavlovi televizní inscenace kubo ze šedesátých let, kterou si pamatuje už z dětství (pokud jste  podobně mimo jako jsme byly my, pro lepší představu se podívejte na ukázku sem).
o materiálech, inspiraci a o pavlově cestě k módnímu návrhářství  se dozvíte víc v našem rozhovoru s pavlem berkym

pavel nám připravil i pohoštění a matilda snědla/rozdupala/vyházela skoro všechny piškoty
svatební čepec uháčkovala pavlova maminka, stejně jako ty dlouhé červené šaty z coming outu
doplňky vyrobila na přání pavlova kamarádka, která ráda vyšívá

p.s. ...a jak ses pavle ptal mii na oblíbený veganský recept a ona řekla plněný cuketový květy, měla na mysli tohle jídlo!

2 komentáře:

  1. Ty kočky jsou tak dokonalý, že z celýho článku nedokážu vnímat skoro nic jinýho :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to my jsme taky měly problém, a to jsme se v první řadě přišly podívat na novou kolekci a na pavla!

      Vymazat