24. 8. 2014

žižkovské mezidvorky

nechceme to připomínat, ale prázdniny pomalu končí. nazrál tak čas vytasit se s naším posledním reportem, kterým se vracíme k předprázdninovým akcím. tentokrát se vydáme na dolní žižkov a to hezky mezi dvorky. tamní kulturu pavlačí a dvorků se kromě koncertů, divadelních představení a sousedských sešlostí pokusil oživit i malý design market v bývalé truhlárně plné pěkných zákoutí (u nás vede skříňka s manuelou) a šikovných lidí.
na žižkovských mezidvorcích uskutečnily kočky jediný letošní nákup letních šatů, no vlastně šatů vůbec (u rezidentky půdního ateliéru v truhlárně lindy aka luft), nakukovaly do porcelánových šálků s malovanou sedlinou od artistky, vybíraly si - pokolikátý už - tričko od crec,  pozorovaly odvážnou holčičku, která si s kladívkem v ruce sama vyráběla náušnice na šperkařském workshopu pod dozorem jany kalinové aka kalina a povídaly si s kamarádkou andreou, která si jen tak pro radost vyrábí keramický obrázky - coby učitelka v lidušce se asi potřebuje nějak odreagovat - a lindě/luft trochu pomohla designový minimarket aka setkání bývalých spolužáků z hollarky a spol. svolat. když mě tam zvala, říkala: nečekej prosimtě žádnej designblok, jenže to nevěděla,  že kočky maj takovýhle přátelský akce rády, překvapivě navzdory tomu, že to neni jako designblok. navíc tam byla linda retterová neboli roe a u ní vždycky strávíme drahnou chvilku výběrem sešitků a nálepek, který sice nepotřebujeme, ale vždycky strašně moc chceme. 
manuela  a ten její tajpek. my jsme tehdy koukaly spíš na vinnetoua, takže si na další podrobnosti o týhle argentinsko-italský telenovele ze začátku devadesátejch let už nevzpomeneme. 
žižkov forever
šaty od luft, které slečna na obrázku drží v ruce, nakonec skončily u pipilotti v šatníku.

2 komentáře:

  1. Báječné! Nebyl by nějaký kontakt na dílnu, co dělá ty krásné talíře s gymnastkami? Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně. artistku najdete tady: https://www.facebook.com/artistka.cz

      Vymazat