19. 8. 2014

v plavkách

takhle to samozřejmě vypadá na chatě pokaždý: časopisy, zahálka a na zahradě hezky do plavek

v létě dostaly kočky fajn dárek: plavky od české firmy timo.
jelikož se ke mně moc často nedostanou zbrusu nový věci, protože jsme od dětství zvyklá většinu věcí podědit a v eticko-ekologickým marasmu dnešní doby raději sehnat na blešáku nebo v charitě, nemůžu se teď jejich voňavé a lesklé novoty nabažit. až jsem si říkala, jestli jich pro mě není škoda... alespoň tak to vždycky říkala babička, se kterou jsem trávívala prázdniny na chatě postavené před válkou mezi berounkou a železniční tratí. na chatě to miluju dodnes a letos tu s dětma trávím skoro celý prázdniny. s sebou jsem si samozřejmě vzala i ty svoje nový černý plavky.


jsou moc pohodlné, skvěle drží a hlavně jsou vyrobené v litoměřicích a ne spíchlé horkou jehlou v asijském sweatshopu. o kvalitách prádla z produkce  rodinné firmy timo jsme se přesvědčily už loni, plavky letos zkouším poprvé. zatím jsem je vyzkoušela v berounce (zvládly to na jedničku), v sousedově bazénu, který jsme hlídaly, když odjel na dovolenou (naposledy jsem se tam koupala v plavkách, u kterých při skoku do vody hrozilo odcestování horního dílu směrem k tomu spodnímu, takže teď šlo jednoznačně o zlepšení) a taky na našem oblíbeném koupališti v divoké šárce s tou nejkrásnější 'divokou'  přírodou okolo a taky proslulou ledovou vodou (pána, který nám z okýnka podával hranolky a pivo, plavky evidentně zaujaly). tyhle plavky nám tak zatím dělají jenom radost.
a kde jste letos testovaly svoje plavky vy?


 střih spodního dílu s vyšším pasem, který má krásně zakrýt drobné nedostatky', jsem si asi nevybrala nejlíp. lezou mi z něj trochu špeky, snad by to šlo řešit o trošku větší velikostí. stejně se mi ale líbí a je mi v nich dobře...
...zato podprsenka je přímo skvělá. košíčky vypodloženy, ale bez vycpávky, po straně řasení, takže perfektně sedí.
tenhle obrázek  možná měl zůstat ve složce classified. jelikož však postava pradleny v pozadí umocňuje atmosféru sociálního útlaku a břitkých společenských kontrastů, zdálo se nám tak správné jej přeci jen zveřejnit. 
realita vs fikce

1 komentář:

  1. Krásný plavky! Na Timo se musím mrknout, když šijou v Čechách... Letos jsem se po cca šesti letech usnesla, že bych potřebovala nové plavky, ale shánět je je peklo. A na tyhle https://www.molo7.cz/nabidka/zeny/spodni-pradlo/plavky/amaia-flowers/ bych musela šetřit sakra dlouho...
    A u Veselíka je to nej, chodím tam odmalička :) Mají nejlepší a nejmastnější bramborový placičky.

    OdpovědětVymazat