11. 8. 2014

návštěva u ema mamisu

doma u báry diduchové aka ema mamisu
jak jsme předeslaly minule, s našimi reporty zůstaneme ještě chvíli na letné.
jednou na jaře jsem se tam totiž zrovna ocitla a náhodou potkala andreu, jak si to štráduje za svojí kamarádkou emou... teda vlastně bárou pro nový hrnky. vzala mě s sebou,  k báře, kterou asi znáte pod jménem ema mamisu a já jsem z její keramiky byla úplně nadšená. sice jsem její legendární mačkaný misky viděla už v kurator, vidět ale celou dílnu a poznat člověka, který misky ručně dělá, to je něco jinýho. tehdy jsem s sebou neměla foťák a malý fotoreport jsem tak nafotila mobilem. o měsíc později jsem přišla znovu, zrovna když bára ukazovala svým kamarádkám čerstvý kousky vypálený v peci na dřevo. kromě týhle spešl limitky udělala výstavu i ze svých mačkaných misek, perforovaných hrníčků, nápaditých aromalamp a kalíšků na vejce. 


na večírek jsem s sebou vzala matildu a trochu se bála, že v nestřeženým okamžiku něco rozbije. nejdřív sice předstírala, že jí víc zajímá měkká hlína, kterou bára připravila zájemcům na hraní ve svojí dílně aka improvizovaném dětském koutku, nakonec ale tilda projevila zájem až příliš velký o jeden z vystavených keramických kalíšků. bohužel pro něj. tímto se báře ještě jednou omlouváme za způsobenou újmu. kalíšek byl krásný a tak předčasný konec si nazasloužil. rip.

neskončíme ale neštěstím, nybrž radostnou zprávou: k emě pro mísu si budete moct brzy dojít do nového obchodu na letné v ulici jana zajíce. to je čestvá novinka známá teprve od soboty jejím facebookovým fanouškům. nakupovat můžete samozřejmě i na fleru nebo na některé z akcí, kde se bára aka ema (pardon, pořád se nám to plete) občas objevuje. v nejbližší době například na náplavce, na plzeňských fashion days nebo na čajovém festivalu čajomír, kam se po červnové ochutnávce chystají i kočky.
tyhle misky jsou nejen krásný, ale i odolný. vypalují se na 1240 °a vydrží tak nejen mytí v myčce, ale i zapékání v troubě. 
středobodem výstavy váz, misek, hrnečků a aromalamp byla spešl limitovaná edice z pece na dřevo.
tady se vyrábí keramika. to je přece jasný.
...tenhle fešák se moc líbil matildě.

5 komentářů:

  1. Jo, jo, Ema Mamisu je moje srdcovka. Zítra jdu pro další kousek :).

    OdpovědětVymazat
  2. Uplna danger zone, tahle Haskova: clovek nejdriv utrati milion v latkovem raji u pana Mraze,
    pak by si nejradsi zcela nove vybavil domacnost u Misa maemu ... ale co delat, kdyz zivot je tak krasnej ... :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám ráda.
    A jak říká má známá: kdyby se keramika nerozbíjela, nemáme práci...

    OdpovědětVymazat