18. 7. 2014

prague vintage market 02

stánek obchodu aristokrat vintage, kterému to u containallu dost slušelo.
sotva jsme stihly dát dohromady fotoreport z nedávného prague vintage marketu, který na malé straně pořádali recycle with love a už klepe na dveře jeho další edice!
opět ji bude hostit containall  (podrobnosti najdete tady) a stejně jako v červnu se tam setkáte například s ivetou z punktury, markétou z by marcat, nebo s vegetariánskýma  dobrotama od bez ubrusu. to letenský obchůdek aristokrat vintage si na prázdniny dává přestávku a svůj prostor na tuto dobu dokonce pronajal jinému spřízněnému obchodu s vintage módou. nevíme, jestli se na další blešák/vintáž trh dostaneme, protože jsou přeci je prázdniny a my se městu snažíme vyhýbat co to jde, pokud ale budete mít náladu na centrum prahy, u řeky v containallu je to přeci jen celkem dost fajn.
na červnovém vintage marketu nás nejvíc potěšila přítomnost dobročinného obchodu organizace  sue ryder, která pečuje o seniory. jen tak mimochodem, jde o první charity shop s oblečením u nás (seznam všech poboček najdete tady) a v poslední době, jak jste si možná všimly, se takových míst, kde můžete z druhé ruky nejen nakoupit a přispět tím na provoz dané charity, ale i vaše nepotřebné oblečení zanechat, vyrojilo víc. loni na podzim svůj obchod otevřelo například občanské sdružení borůvka; jmenuje se koloběh a najdete ho na pražském novém městě. v hip pražských holešovicích, kde se nachází i jedna z poboček sue ryderu, najdete i  dobročinný bazar cesty domů, organizace, která v praze provozuje hospic a zasazuje se o všeobecnou změnu v péči o umírající a o podporu jejich blízkých.

tohle diy jste taky možná viděli na různých blozích / na pinterestu. my jsme se tak dlouho chystaly něco podobnýho udělat s našima zavařovačkama aka fancy nádobama na potraviny, až jsme se konečně dostaly na tenhle workshop pracovny...
tyhle úžasné brýle si pipilotti koupila coby přírůstek do své sbírky právě od grety z holešovickýho sue ryderu. vzápětí však byla za svou marnotratnost potrestána ztrátou pouzdra, kde se nacházely nejen nové brýle, ale i super retro disneyovská nášivka.


tenhle krásnej retro kočárek patří ultrastylový majitelce letenskýho vintage obchodu aristokrat vintage

1 komentář: