5. 7. 2014

diplomky a bakalářky na umprum 2014



zdola: pejsci pod stolem, pospíchající martin fryč,  odložený skleničky, diplomka lay sedlákový v ateliéru módní tvorby, šperko-korzety markéty kratochvílový v ateliéru k.o.v. a grafiky marie makeevy


diplomky a bakalářky  na umprumce byly opět pastvou pro oči. zamilovaly jsme se diplomky naší už tak hodně oblíbený ilustrátorky marie makeevy, sestry návrhářky darii makeevy, jejíž bakalářku 'nostalgia now' jsme si na umprumu prohlížely vloni.  maria rozhodně patří mezi nejvýraznější ilustrátory tuzemské scény. od její série grafik s názvem 'alkonosť' inspirovaných staroslovanskou mytologií jsme se skoro nemohly odtrhnout. v ateliéru ilustrace a grafiky jsme se vůbec zdržely pěkně dlouho  a máme z něj proto i spoustu fotek. stavily jsme se i v ateliéru malby, kam normálně moc nechodíme. důvodem byl  yung kai chen a jeho série obrazů a kreseb  'neponižuj moji krásu'. oblíbený ateliéry módní  a textilní tvorby nás opět nezklamaly, v ateliéru k.o.v. nás zaujala markéta kratochvílová a její kolekce šperků 'enfant terrible'. a na konec jsme si překvapivě oblíbily i outdoorovou kolekci, která vznikla pod hlavičkou značky wild animals.
a co se na umprumce líbilo vám? (i když se věšinou nezmůžem na kloudnou odpověď/reakci, fakt nás vaše názory/tipy moc zajímaj!).

ATELIÉR MÓDNÍ TVORBY:
marcela křížová
monika nováková
diplomka lay sedlákové
bakalářka terezy ledvinové, která nás zaujala už svou poslední kolekcí 'drunken octopus'
ATELIÉR ILUSTRACE A GRAFIKY:

ATELIÉR TEXTILNÍ TVORBY:
 

'given coat': humanitární balík anny leschingerové aka jak přeměnit deku v kabát 
ondřej trnka: experimenty na pomezí textilní tvorby a architektury

ATELIÉR DESIGNU ODĚVU A OBUVI:

ATELIÉR K.O.V.:
'enfant terrible' markéty kratochvílové

ATELIÉR MALBY: 
tady kai vysvětluje, že obrazy nechce prodat, že je může jenom věnovat kamarádům <3

1 komentář: