14. 5. 2014

shooting 2014


fotoreportáž, kterou po několikadenní pauze kočky obnovují svou činnost, nepřináší zrovna ty nejčerstvější novinky. jubilejní desátý ročník shooting fashion stars také nebyl novinkami zrovna nabitý, necítily jsme tak potřebu nějak pospíchat.  oproti našlapaným předchozím letům ukázal z mladého designu "jen" talentované studenty ateliéru módní tvorby, a to v podobě jejich klauzur, které jsme již měli možnost vidět v únoru na zimním artsemestru přímo na umprumsfs pro nás byla vždycky prestižní záležitost s čichem na mladé talenty. přestože však ateliér módní tvorby milujeme, od shooting fashion stars jsme přeci jen čekaly něco víc než přehlídku klauzur. dříve jsme byly zvyklé vídat na sfs premiéru čtyři ucelených kolekcí od vycházejících hvězd tuzemské návrhářské scény. a k nim občas i bonus v podobě kolekce některého ze zavedených návrhářů. letos jsme měli večer plný bonusů, esence se však v rámci oslav někam vytratila. 
letošní změna konceptu sice snad souvisela s potřebou oslavit kulatiny, nám ale mnohem víc vyhovuje běžný provoz sfs.  retrospektiva ivany kaňovské: kolekce tension
z kolekce aquo

pandóra (2013)
karolína liberová - šaty s obručí
antonína zablotská
kristýna nováková
tereza ledvinová
jana mikešová, kterou jsme nedávno navštívili v ateliéru mik
gobelínové šat terezy rosálie kladoškové, se kterous e bduete moct setkat na konci května na shape&vision
nová kolekce kateřiny geislerové

3 komentáře:

  1. skvěle napsáno! přesně takový pocit jsem z letošních SFS měla taky!

    OdpovědětVymazat
  2. Strasne me stve, ze ta jedna modelka ma nausnice. Copak ji nikdo nerek ze si je musi na prehlidku sundat? Ach jo...kdyby tam bylo spatne jenom toto! Tesim se na novy SFS: Sci Fi Safari!

    OdpovědětVymazat