28. 5. 2014

kočky u mimi


la femme mimi from elva katter on Vimeo.

v praze žijící a s prahou spjatá návrhářka z hanoje mimi nguyen hoang lan - všem známá jako mimi - měla na jaře celkem napilno. kromě přípravy na letní sezónu ji totiž nečekaně zaměstnávala i kolekce na podzim a zimu, kterou v dubnu vezla na šanghajský fashion week. byly jsme moc zvědavý, jak se jí v číně líbilo a jaký je to rozdíl předvádět módu v asijské metropoli a v srdci evropy.  mimi jsme proto navštívily v jejím krásném ateliéru ve štěpánské ulici, kousek od butiku její značky la femme mimi. k zelenému čaji, který její maminka dováží z vietnamu (čaj sklizený až poté, co na listech uschne rosa), nám mimi dala ochutnat tradiční vietnamské sušené ovoce: slano-kyselé meruňky a švestky. nakoukly jsme do spousty knížek, krabiček s poklady a vzorníků látek a osahaly si krajky, se kterými jsme se pak jen těžko loučily. 
u rozkvetlých kočiček nám mimi řekla, že její syn jede na školu v přírodě a že se jí bude moc stýskat, že vedle obchodu ve štěpánský má v blízký budoucnosti vzniknout vegan bistro se zahrádkou ve vnitrobloku a taky že má ráda dobročinný obchod sue rider aka dalšího souseda ze štěpánský. shodly jsme se, že dělat charitu by mělo být normální, běžnou součástí našich životů (nikoliv nástrojem k sebeprezentaci či píárkem), nebudeme se tu tedy o jejích mnohých bohulibých aktivitách rozepisovat. spíš vás rovnou pozveme na návštěvu k ní do obchodu (v případě zájmu o šaty na míru i k ní do ateliéru), nebo na molo7 - tam totiž právě probíhá týden s la femme mimi! rozhovor s mimi si přečtěte TADY.

mimi má ve svém ateliéru ráda pořádek, doma má prý ale havaj, takže bordel. s tím se můžeme plně ztotožnit.
budoucí šťastná nevěsta a její zkouška šatů
mimi se taky zmínila o svých oblíbencích designérech z čech. na sobě měla například kabát od pavla ivančice, náramek zorya, boty na míru od elišky kuchtový/cutulum, porcelánovou brož od tyformy a náušnice od nastassie aleinikavy.

1 komentář:

  1. krásný příspěvek a pěkný rozhovor. Šaty na míru jsou můj a dcerky sen, asi nesplnitelný, ale snít je krásné.

    OdpovědětVymazat