13. 12. 2013

oblíbený věci koček za (celý) podzim

1. dlouho vytoužený holínky novesta v krásném 'dezénu' ribbon (btw dezén je tak strašně nafoukaný slovo, aspoň ale není tak všudypřítomný jako 'design', případně 'dyzajn'), o který se postarala moje srdcová značka leeda. černobílá variace by asi byla praktičtější, bílá zas o něco vzácnější a prostě nejkrásnější.
2. šípková limonáda od pragomoštu z jablářství f.h.pragera. není doslazovaná cukrem, pouze ovocnou šťávou a chutná jako něco mezi ovocným čajem a jablečným moštem. milujeme ji všichni, hlavně děti. na designsupermarketu jsme jich vypili tucet, jinak si je bereme domů.
3. pusinky od jiřina riant jewellery z krámku a kavárny natálie steklové. nešlo vzít jen jednu... lepší jsou rovnou dvě pusy na jednom obleku a tři na jednom člověku. v našem fotoreportu z podzimní přehlídky natálie steklové je uvidíte v akci.
4. prototyp nové bílé síťovky designérky heleny heinz/soap. oproti 'joga bag' je tahle kráska štíhlá, ideální pro chvíle, kdy toho s sebou nepotřebujete tolik, ale kapsy nebo psaníčko vám nestačí. pokud jste letos zavítaly na designsupermarket, možná jste na ni natrefily. v prodejní verzi se pyšní vychytanějším - pogumovaným a omyvatelným - popruhem a dá se tak prý celá strčit do pračky. 
5. porcelánové prasátko od minky klbečkové z kurator. malé bílé, s věncem korálků kolem krku. tak trochu ty brože sbírám, víte...
6. v době, kdy je z vyšších pater fešn komunity slyšet, že nejlepší jsou ty parfémy z 'ingredients', objevily kočky nepřekonatelnou květovou terapii od vivacité(s) bach. je to první vůně z lahvičky, kterou si pro radost nosím i doma, zkrátka jen tak, protože si v její společnosti připadám dobře. bude to tak asi ten 'můj' parfém, když ho nemám potřebu nosit kvůli ostatním, ale jen kvůli sobě. 'moje' bachovka obsahuje navíc výtah z hlodáše evropského (ulex gallii), který si pamatuju z milovanýho severoirskýho pobřeží. na tuhle bonusovou reálii jsem ale přišla až když jsem si lékárensky vyhlížející lahvičku přinesla domů z natálie steklová shop&café, díky kterýmu jsme bachovky vůbec objevily.  

(pipilotti)

1. o lil bub, nejúžasnější kočce planety, tu už padla řeč, když jsem si jí v rámci kurzů s love revamp vyšívala na tričko. jako správná kočičí žena jsem samozřejmě nemohla odolat fotografické knize plné dobrodružství téhle šestiprsté krásky, jež sem údajně přiletěla ve vlastní kosmické lodi. část výdělku z prodeje putuje na kočky v nouzi a krom knížky si můžete koupit ještě třeba hrnek nebo ponožky.  
2. pinkabinet nepřinesl jenom spolupráci slečen a yany thal; mezi artefakty na podporu knižní kultury patří taky nádherná voňavá mýdla z mýdlárny u dvou koček s ártem od mladé studentky marie markové. mýdlo pro aničku ukořistěno během designbloku a hodně brzo jsem zalitovala, že jsem jich nepořídila víc. 
3. tuřín. naprosto běžně se vyskytující zelenina ve skandinávii (a prý i irsku, kde jí říkají 'poor man's potatoe') byla jednou z artiklů v naší urban zeleninové zahrádce. od té doby, co jsem je ochutnala zapečené s bramborama a ovesnou smetanou, nebo jako součást bramborové kaše, se tahle brukvovitá kořenová zelenina stala jednou z mých nejoblíbenějších. na českých farmářských trzích po ní však nikde ani památky (o vodnici ani nemluvě) - až do nedávna, kdy jsem je objevila v jednom ze stánků farmářského třžiště na jiřáku.
4. topinambury, jeruzalémské artyčoky či židovské brambory jsou další nově objevenou chutí podzimu. jejich naprosto nezaměnitelná oříšková příchuť z nich dělá ideální kombinaci na zapečení s kapustičkama a polévka z topinambur úspěšně soutěží s tou dýňovou o comfort food podzimu. najdete je v zeleninové tržnici v holešovicích, v sezóně snad každou sobotu dopoledne. 
5. hranatá lahev na vodu je geniální vynález hlavně pro ty, co často nosí batohy. naprosto ideální skladný tvar se skvěle vejde vedle jedné (půllitrové balení) či dvou (litrovka) tlustších knih - pro představu asi něco jako knihy ze série milénium stiega larssona ve vázaném vydání. já lahev samozřejmě doplňuju kohoutkovou, původně se ale jednalo o 'ledovcovou vodu'. seženete ve vašem nejbližším adventistickém obchodě.
6. my kočky nejsme moc handymanky a neoplýváme kufříky správnýho náčiní pro každou příležitost. nedávno se mi třeba podařilo ztratit i moje jediný kladivo a od tý doby jeho práci vykonává multitool leatherman zakoupenej v charitě. i přes svůj nevábný název vypadá mnohem líp než fancy švýcarský nožíky a samozřejmě s ním i to pivko otevřete. 

(miakarina)

2 komentáře:

  1. Už nějakou dobu hledám vůni. Jsem dokonce ochotná za ní vypláznout nějakou tu tisícovku, ale pořád nic. V Sephoře mi všechno smrdí nějakými chemickými sloučeninami. Asi zajdu k Natálii, očuchat ty Bachovky.
    Gréta

    OdpovědětVymazat
  2. Bachovky úspěšně používám už nějakou tu dobu a od minulých Vánoc mám i parfém - a je dokonalý (teda bohužel už není, ale blíží se nový Vánoce.) - takže se plně ztotožňuji .)

    OdpovědětVymazat