7. 12. 2013

kočičí tipy na ježíška: retart peněženka s ilustrací illony polanský

už jsme se tady párkrát zmínily o naší slabosti pro produkty od slovenských retart. ilustrace je velkou kočičí láskou a v ateliéru ilustrace a grafiky na pražský umprumce tak během artsemestrů trávíme asi nejvíc času. taky se nám ale líbí, když někdo takovou ilustraci vezme a použije ji jako dekoraci předmětů denní potřeby, jako to dělají právě retart. ne, že bychom opovrhovaly samoúčelným ártem; zato však máme slabost pro takový to lidový dekorování, kdy si člověk povětšinou zdobil to, k čemu měl nějaký vztah. a zrovna peněženka nám v tomhle případě přijde sympaticky symbolická...takže pryč s anonymní koženou úložnou peněz. peněženky retart jsou vyrobeny z odolného plastu a krom bankovek a mincí pojmou i kreditky a nějaký ten doklad.
peněženku, kterou vám tady doporučujeme, resp. použitou ilustraci má na svědomí ilustrátorka illona polanská (jež mimo jiné funguje taky jako součást tvůrčího dua tomski & polanski) a seženete ji TADY.

2 komentáře:

  1. koupila jsem bratrovi Retart peněženku dva roky zpátky, letos jsem se ho ptala, jestli nechce nějakou novou a on mi řekl, že už žádnou jinou nikdy nechce :D <3

    OdpovědětVymazat
  2. ja zase pritelovi :). kazdodenním nosenim v kapse ji za ty dva roky dost opotreboval, ale pry novou (samozrejme od Retart) nechce.
    Jana

    OdpovědětVymazat