16. 11. 2013

supermáma


pipilotti byla v pondělí v pořadu supermáma a s ní i lola, babeta a matilda. v archivu pořadu je tenhle segment označen jako 'příběh opravdové supermámy', k čemuž dodáváme, že to asi nikdo nebyl u týhle supermámy doma, nezhodnotil ty hromady nevypranýho prádla v koupelně (to, že celá rodina nosí téměř permanentně každou ponožku jinou není jenom fashion statement), ani si nevšiml, že matilda spadla asi půl hodiny před začátkem pořadu z pohovky na recepci tv metropol, a to přímo před zraky fyzioterapeutky, která mluvila v pořadu chvíli před námi. supermáma prostě chtěla dát fotku dětí na instagram a zapomněla, že matilda nemá s pohovkama zrovna dobrý zkušenosti...

...zhruba o 20 vteřin později se matilda vrhla po hlavě z pohovky, její matka právě přidávala příspěvek na instagram. chvíli brečela, na natáčení se ale stačila vrátit do svého typického zenového klidu.


...na scénu vcházíme zhruba ve 35:30, pokud vás to tedy zajímá, můžete rovnou přejít na youtube a tam začne video přesně v ten moment). a protože jste nám někteří psali a ptali jste se, cože to ta supermáma měla na sobě, rozhodly jsme se vám tímto způsobem odpovědět hromadně a jelikož tu moc neděláme ty 'outfit posty', tak aspoň pár screenshotů...


pipilotti aka blogerka petra aka supermáma: holínky novesta (design leeda), šaty dr. laborator, svetr yana thal, prasátko z porcelánu minka klbečková via kurator (jo a babeta má na sobě pusinku z natálie steklová shop&café od jirina riant jewellery; matilda punčochy s kšandama od slováků z mile, pruhovaná šála je dědictví po supermámě, jinak všechno kromě bot je sekáč, bazar, charita...).


děkujeme každému, kdo na nás byl v televizi milý a děkujeme báře sedláčkové za pozvání. později jsme se dozvěděly, že toho dne dala v práci výpověď, jen doufáme, že to nebylo kvůli nám.

5 komentářů:

  1. super.. jako double matku mě to zase trochu nakoplo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vždycky si říkám, kdo vymýšlí ty názvy pořadů. Já bych se na to nepodívala už jen kvůli tomu názvu. Zavání to tím, že se tam matky budou předvádět, jak jsou super - a to je to poslední, co při svém skromném mateřském sebevědomí potřebuju vidět. Velká škoda, protože jste tam moc fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky. no, taky jsem se bála, že to je nějaká soutěž, ale to by mě asi nepozvali (jediný, v čem můžu soutěžit, je počet dětí...). na základě názvu pořadu se mi už sešlo několik negativních či posměšných reakcí typu 'to jsi teda pěkná supermáma, když ne/děláš to a to', navíc si na to vzpomenu pokaždý, když zapochybuju o tom, že jsem dobrý rodič, což je asi tak desetkrát denně. myslím, že v tom pořadu ale chtějí ukázat 'mámy' trochu jinak', dát tam obyčejnou holku, která nesplňuje typický stereotyp mámy/ženy v domácnosti, ale třeba dělá něco, čím se můžou ostatní inspirovat (např. studuje dvě vysoký školy s malým dítětem, otevře si na mateřský kavárnu...). to, že ho pojmenovali supermáma asi nebude nejšťastnější. záměr byl ale přepokládám maminky z řad divaček povzbudit, ne je shodit tím, že se jim předloží nějaký 'dokonalý' a 'nedostižný' vzor.

      Vymazat
  3. Krasny rozhovor! jste uzasna rodinka! Kocky sobe!

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že na tomhle základě se člověk nemusí ptát, co je pro rodinu důležitější, jestli dobré vztahy nebo peníze... A těší mě, že až zase budu argumentovat mojí mámě (3 holčičky za 3,5 roku) že dneska už je mateřství i o něčem jiném, než sedět doma, už nebudu říkat ta paní, ale ta paní co má taky tři děti. Asi ses právě ještě více stala mým životním vzorem, i když nedostižným. Možná o to lépe.

    OdpovědětVymazat