15. 11. 2013

projekt 310

 šaty leeda (všimněte si nedobrovolného podhledu autorky fotografie, která se snažila nepřekážet kameře a lidem za ní)

zase jsme trochu zaspaly, je nám tak jasný, že většině z vás nepřinášíme reportáží z projektu 310 žádnou novinku. bohužel, a může za to hlavně kočičí neprůbojnost, nepřinášíme ani nijak extra dobrou fotodokumentaci, protože jsme tak nějak skončily na super fleku pod barem (úplně střízlivý), kde někdo těsně před začátkem přehlídky rozbil skleničku. snažily jsme se tak z podřepu něco vyfotit a přitom si třeba nekleknout na nějaký zapomenutý střep (sebelítost a snaha svést odpovědnost na jiné je nám jak víte vlastní). kočky pojaly módní přehlídku studentů umprumky, značky leeda a taky hi-tech vymožeností jako rodinný výlet, bar hotelu fusion nebyl ale zrovna baby friendly (sebelítost. again. ještěže měly kočky na místě kamarády!) a taky vypadal jinak, než bary, který kočky pamatujou z dob, kdy chodily do barů, což byly spíš zakouřený film noirový doupata, což zas bylo vzhledem k přítomnosti dětí celkem dobře. 

sebevražedná atentátnice? nene, modelka s go pro kamerou.
pokud vám náhodou tahle novinka unikla - třeba  jste byly posledních pár týdnů offline, páč lidi z marketingu si uměj na internetu udělat celkem dobrý promo - projekt 310 je nová iniciativa studentů ateliéru módní tvorby a studentů marketingu, propojených i v rámci platformy napříč fsv a umprum creative fashion marketing. jeho cílem je ukázat, že za krásným modelem, který vidíme na přehlídce, nestojí (a v profi světě by neměl stát) jen samotný návrhář, ale tým lidí, od vizážisty po píáristu (krásný slovo, co?). projekt 310 se pokusil divákům odkrýt i backstage netradičně pojatý přehlídky pomocí přímýho přenosu z jejích příprav, do akce zapojil i go pro kamerky, který měly modelky (a další členové 'týmu') upevněný přímo na sobě, aby tak zprostředkovaly ostatním pohled ze svý perspektivy. největší technologickou novinkou večera byly ale 'kouzelný' brýle se zabudovaným počítačem - google glass
ač kočkám přijde snaha využít moderní technologie při prezentaci módy strašně zajímavá, světovej trend a tak, tady kvůli špatný akustice pořádně nefungoval ani obyčejnej mikrofon. možná nám to přišlo ironický, možná nám to ale bylo tak trochu jedno, podobně jako možnost používat hashtag projektu a tweetovat o něm. určitě je dobře, že má někdo entuziasmus do podobných akcí; spolupráce mezi obory je samozřejmě nejen dobrá, ale i nutná. my jsme ale z baru plnýho markeťáků, drinků, značkovech tenisek a teenagerů hned po skončení přehlídky vypadly na vzduch a zatoužily jsme po atmošce nějakýho nonstopu kolem třetí ráno, kde patnáctky nemaj ajfouny, ale existenciální krizi.

veroniku ruppert jsme bohužel slyšely jako kdyby k nám mluvila z jeskyně  (technická chybička se vloudila). ten top je od mirky talavaškový (kolekce yunnan), náš oblíbenej.
dostupný technologie: smartfouny a digi zrcadlovky
namačkat se nás do baru zvládlo celkem hodně, modelky byly rády, že mohly vytyčenou uličkou projít
jana mikešová z ateliéru módní tvorby a její kolekce maxipletenin 'lost&born'
linda zabilková z ateliéru módní tvorby (vsoběksobě)
kolekce 'drunk octopus' se podle nás povedla, navíc to byla jediná naprostá novinka a její autorka tereza ledvinová alespoň pro nás objev večera (milovanou leedu jsme totiž viděly minimálně na fotkách, janu mikešovou nosíme (rády) a stejně jako lindu zabilkovou jsme ji viděly už v rámci prezentace ateliéru na db fešn weeku a předtím na klauzurách).
leeda v kombinaci se šperky od blueberries
lucka kutálková (leeda) a vedle ní šaty, který vznikly podle jejích svatebních 
... práce v týmu a týmový foto (glorifikace týmu nám trochu připomíná jeden sitcom, ale asi jenom závidíme, že nejsme součástí žádnýho týmu)

poslední dobou nás víc tankujou seriály (tenhle je samozřejmě už starej a na něj nekoukáme) ...než fešn a týmy. 

no tyjo, taky tě vidim...

6 komentářů:

  1. Tak ještě že jste si to koleno nerozdrásaly holky! Jinak já teda marketérům unikám, asi nejsem jejich cílová a dosažitelná skupinka, spíš takový niche market... Jinak se mi tuze líbí všechny ty nadejchaný mohérky, vodní vlna na zádech modelu lindy zabilkový a zpět k mohérkům, leeda valstně skoro všecka. jenom mi nějak nepřirostly k srdéčku vršky se siluetou A... Jo a moc, teda fakt moc se mi líbí ten pocákanej model s modrou, černou a zelenou, ten bych zase ordinovala šedomyšímu kancelářskému plémě ... to by se to v závodní jídelně koukalo. A jám mám zase inspiraci. kuju!

    OdpovědětVymazat
  2. - ono kdyz si vzpomenu na pocatecni napady tedle realizace (nekdy v puli leta tusim) je vic nez neuveritelny, co z toho ve finale vykrystalizovalo - tehdy jsem totiz mela za to, ze to ma bejt skutecne vice alternativni, min "ucesany". zkratka zcela jinej level, nez jsem cekala, se z toho vyklubal. pravda. mozna moc nacancany a uprimne - ja bych se bez vsech tech technickejch serepeticek i obesla, ale to jen proto, ze zkratka nemam potrebu se podobnojma zalezitostma obklopovat. a jasne, co se modelu tyce, nic novyho (mimo terezku tedy) pod sluncem. nicmene rada z prichozich ty veci meli moznost videt zcela poprvy. zkratka a dobre - je obdivuhodny, ze i pres vsechny neprizne osudu, to dopadlo takto velkolepe .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky myslíme, že to většina příchozích viděla poprvé, takže nám to samozřejmě nevadí (že chodíme na všechny přehlídky je náš problém ;)). za mě asi jediný problém bylo to místo v kombinaci s vysokou návštěvností. to mi nesedlo. Ale zas to vyvážil objev terezy ledvinový a její kolekce.

      Vymazat
  3. Mrzí mě, že jsem s kamerou vypadala jako atentátník. Určitě bych se neodpálila. Určitě ne v tom svetru, protože by ho bylo fakt škoda.
    Byla to náročná akce, ale ve srovnání s jinými podobnými nadstandardně zvládnutá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. poznaly jsme tě až na druhý pohled, pak se nám ulevilo a věděly jsme, že se žádného takového činu nemusíme obávat.

      Vymazat