11. 11. 2013

listopadová soutěž s momentem

logo i písmo moment pochází od grafického studia hory-lesy
podzim přituhuje a začíná období, které by kočky nejradši strávily v pelíšku s knížkou a 'svařáčkem' (máme rády ty jablečný a k tomu domácí pečivo), nebo někde v příjemný kavárně, kde se o vás hezky postarají. jedním z míst, které pokaždé dokonale uspokojí naše chutě a zvedne nám náladu, je vinohradská kavárna moment (to je to veganský bistro, který otevřelo asi před půl rokem). se sezónou nutně vyžadující 'comfort food' alespoň jednou denně tak přichází naše listopadová soutěž s momentem o 2x nedělní listopadový brunch.




brunche v momentu bývají vždycky poslední neděli v měsíci. 'listopadový' brunch tentokrát ale vychází na 1.12.(technická: ano, to už je prosinec, prosincový brunch bude pak před vánoci a ne na konci měsíce/roku a mimochodem bude prý dost spešl... sledujte fejsbuk). postará se o něj prý jirka z aromi a tématem budou brambory. kočky například milujou cokoliv z brambor (třeba brambůrky), a tak se samy na bramborovou hostinu moc těší. s někým z vás se na ní snad i setkáme! za týden, tj. 18.11. po půlnoci, vylosujeme jednoho výherce, který získá vstup na brunch pro sebe a pro jednoho kamaráda/partnera/maminku a bude si tak moct na nedělním brunchi pořádne naplnit 'břuch' vyhlášenými veganskými dobrotami.
pokud vás listopadový brunch v pražském moment café láká, nechte nám na sebe v komentářích nějaký kontakt a také nám napište, jestli do momentu chodíte spíš proto, že jste vegani, nebo proto, že vám tam prostě chutná, i když vegani nejste. taky nám můžete napsat, co nejlepšího jste tam kdy ochutnali. kočky jsou zvědavý!

...abychom vás trochu navnadily, pokud otálíte s účastí



 
pro každodenní apdejty o dobrotách sledujte momentí fejsbuk a sledujte i jedenáct koček, kde si budete moct zanedlouho přečíst s momentem (vlastně s luckou) superexkluzivní rozhovor!

64 komentářů:

  1. xlentila@seznam.cz
    mňau...v Momentu jsm ještě nikdy nebyla, takže díky vaší výhře by to byla báječná příležitost zajít s mým dreamboyem na nějakou vegetariánskou dobrotu a udělat si báječné odpoledne...láska prochází žaludkem ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Veganské? Vážně? Já jsem v Momentu ještě nebyla, teď tady na to koukám poprvé a zrak mi přechází! :-) Což je u masožravce jako jsem já zážitek na úrovni blízkého setkání třetího druhu. Vypadá to úchvatně a všechno bych to smlsla. Takže brzy asi zavítám a ochutnám na vlastní vybíravý jazyk.
    A jestli třeba vyhraju brunch, bude to pecka, protože to budu moct ochutnat ve velkém stylu ;-)
    vlastacek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. k.mickova@email.cz
    Moment znám pouze z doporučení od známých, jak od veg -anů, -eteriánů, nebo mrchožroutů. Všem tam moc chutná a jistě je to skvělý nápad na romantickou snídani s procházkou po Praze. Ta je totiž v určitém světle a úhlu neuvěřitelně překrásná.

    OdpovědětVymazat
  4. ja byla v momentu jen jednou, z cire zvedavosti. a asi bych se vratila pro ty veganske dortiky, to je totiz neco, co rozhodne muzu :))
    symphoniette@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Já v Momentu byla bohužel jen jednou, přestože se mi tam strašně moc líbilo. Byla jsem tam na kafi (ehmmm... já kafe už nepiju, ale stále říkám, že jdu na kafe :-)) a dávala jsem si tam nějaký dortík a byl famózní. A také jsem si brala nějaký bagel s sebou a ta "sýrová" pomazánka byla moc, moc dobrá. Ráda bych zašla častěji, ale bohužel otevírací doba není pro pracující úplně nepříhodnější :-( Jo a v Momentu by se mi asi líbilo, i kdyby nebyl veganský, je to tam moc útulné, ale moje první (a zatím jediná) cesta tam vedla právě proto, že je veganský. Na konec jen malé povzdechnutí stím, kéž by v Praze bylo víc podobných podniků!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a mail - co kdybych konečně jednou něco vyhrála, že? :-)
      jsem.potvurka@email.cz

      Vymazat
  6. Do Momentu jsem ještě nestihla zavítat, ale veganům fandím!
    mmisa@email.cz

    OdpovědětVymazat
  7. ještě jsem v momentu nikdy nebyla, i když už o něm delší dobu vím.. ale působí na mě supersympaticky, i když nejsem vegan.. doufám, že se tam brzy podívám! novakova.betka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. V Momentu jsem nikdy nebyla, byť jako vegan a teď už i obyvatel Prahy - takže díky za upozornění na další super podnik! Škoda, že jsou taková místa povětšinou právě jen v Praze:-) kklara.jelinkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Vegan sice nejsem, ale ráda se obětuju při průzkumu nových občerstvoven pro veganského bratra. V Momentu mi moc chutnal kuskus z červené řepy s omáčkou, která byla asi z trávy, ale chutnala výborně! Alice@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Alespoň na kratičký moment zavítat do Momentu by se mi líbilo! Zatím jsem tam nebyla, ale slyším na to pět jen samou chválu. A navíc veganských bister je stále málo. :)
    suzanne89@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě jsem tam nebyla. Nejradši bych si teda veganský jídlo jednou za čas uvařila sama, ale vždycky mě ten dloooouhej seznam ingrediencí odradí. Takže mi asi nic jinýho než restaurace nezbyde.
    bara-amelie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Do Momentu se už dlouho chystám, protože mi tam zcela jistě bude chutnat, i když veganka nejsem, ale ráda se jí na moment stanu! A jak to bude dál, se uvidí ;)
    tereza.ponikelska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. V Momentu jsem byla jen párkrát, bohužel to není v části města, kde se pohybuju... Ale je to tam super a moc jim fandím - skvěle vaří a pečou, navíc se člověk nemusí zabývat složením... magdalena.kohout@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. pro mě je to také nový objev a co může byt lepšího než nedělní brunch v kouzelne kavarničce :)
    t.r.kladosova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. alzbeta.voplakalova@gmail.com
    Do momentu chodím, protože mě zatím nic, co jsem tam ochutnala nezklamalo... A teda taky jsem ten vegan no:)

    OdpovědětVymazat
  16. Zdravím! Ještě jsem tam ani na moment nebyla, ale pokud mě dosud mé chuťové pohárky neklamou, tak je obvykle veganské jídlo výtečné (a to jím a jím nejsem :)
    hajkova.marketa@email.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Krásný den jedenácti i všem ostatním kočkám! O Momentu vím, co ho otevřeli, bohužel okolnosti mi ještě nedopřály tam zavítat. Hrozně mě to mrzí, protože je to ten typ podniku, u kterého si říkám jen - jeeeeee:))
    jaya.sch@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Milé kočky, Moment znám, ale zatím ne jako vlastní boty, protože cesta daleká, času málo a rozpočet napnutý. Vždy to tam ale krásně voní po laskominách a dobrém kafi a domácí meduňková limonáda, kterou jsem tam pila naposledy, mi ještě teď nedá spát (a to ne kvůli tomu, že by byla nabitá kofeinem) :3 Brunch by si moje bříško nechalo moc rádo líbit!

    Su marankovazena na gmailu!

    OdpovědětVymazat
  19. Strašně dlouho se tam chystám a výhra by byla konečně bezodkladný důvod tam konečně zajít :)
    irena.novot@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  20. V Momentu jsem ještě nebyla, obývám druhý břeh řeky a když už vytáhnu paty z Letný, tak neodolám Sladkovskýmu. Ale chci tam, zvlášť na brunch. Nedávno jsem poprvé pila kafe se sojovým mlíkem u Natalie Steklový a světe div se, bylo to dobrý. Takže vegan food zvládnu.
    Greta
    Marketa.Kasalo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Do Momentu se chystam s kazdou cestou do Prahy, ale vzdycky se mi nejakou oklikou cesta zvrtne...pravidelne vsak koukam na krasu vyfocenou a me srdce plesne Moment navstivit, zvlaste kdyz mam hledat inspirace na peceni pro svatbu ve veganskym typu ! A co vic, bude prvni advent !a jeho start zacit v Momentu by bylo bozske :-) teaza@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  22. o.ou.des.ign@gmail.com
    Já byla v Momentu dvakrát. Vůbec nejsem z Prahy, ale sestřenice je veganka a když jsem u ní byla na návštěvě, tak jsme tam zašly!! A pokaždé jsem měla samé dobrůtky. Já vegan nejsem, ale všechno mi to děsně chutná. Snídaňové musli a v létě jejich melounová zmrzlina!!!!!! eňoňuňo!!!! + je to tam krásné, příjemné prostředí!

    OdpovědětVymazat
  23. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  24. Do Momentu jezdím nepravidelně pravidelně obvykle na snídaně a ač nejsem vegan tak jsem si vždycky náramně pochutnal...zvlášť na laskominách typu cheesecake nebo tiramisu :) Potěší i malá nabídka piv od Nomáda ad. Ještě by mohli začít rozvážet obědy! ,) sonik.mh@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  25. nejsem vegan, ale do momentu chodím na výbornou kávu! líbí se mi moc i prostředí, takže tam občas zůstanu dýl než bych měla a pak nestíhám... joo a zmrzliny mají epesní!:) katie.kosutova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Tak do Momentu samozřejmě chodíme, na snídaně a potom na trh, na obědy a hlavně - na dorty! Bagely pak berem s sebou do zásoby na svačinu. Brunch jsme ale ještě nestihli :)
    d.pesova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj,
    v Momentu jsem ještě žel nebyla - asi trochu proto, že bydlíme (jen?!) o dvě ulice dál a když jsem tam jednou chtěla jít, měli už zavřeno... Měla jsem jen jejich tempeh sendvič na knihexu a pak na unitedislands a ten byl móc fajn, takže v bistru to musí být jistě náramné! Mimochodem vegetariánské/ veganské občerstvení na všech akcích by už konečně mělo být povinností, ať neumíráme hlady! :-)
    suzaan@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  28. v momentu jsem zatim nebyla, ale vypada to fakt krasne. jsem dost na sladky, takze ted mam fakt chut hlavne na tyhlety dorty, ach. zatim jsem par let vegetarian, ale posledni dobou premyslim nad upgradem, vzhledem k tomu, ze je cim dal tim vic mist, kde se da najist uz i vegansky. do momentu bych moc rada zasla, i treba pro inspiraci, co varit :) vesely.vanoce@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. do Momentu chodím ráda od prvního týdne, co otevřeli...50:50 - kvůli veganský stravě, i kvůli tomu, že tam prostě dobře vařej a úžasně pečou, takže i kdybych nebyla veganka, budu tam chodit...hodně mě bavila anglická snídaně, pak jednou úúúžasnej čokoládovej dort (nikdy jsem asi v kavárně nedostala tak obrovskej kus, že se skoro nedal sníst a přitom byl tak dobrej, že kdyby to nebylo obžerství, dám si ještě jeden :-)) obědy jsou taky povedený...navíc mě baví, že spoustu surovin kupujou na trhu na Jiřáku, takže lokální zdroje... sandra.silna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. hlasuju pro pobočku v dejvicích! terezamaskovaATgmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. už se stěhujeme do prahy.takže hned zajdu.)
    anezko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. sabi.orlovska@gmail.com

    zatiaľ som bola len jediný raz (síce vígn, ale mimopražská) a zblaznila som sa tam z čokoládového dortu prekladaného čerstvými jahodami <3 a vegan café latté s PORIADNOU penou, ktorú ešte nikto iný nikde neurobil

    OdpovědětVymazat
  33. evaturko@email.cz FashionShop PARAZIT podporuje MOMENT od zaciatku, vegani nie sme ale chuti nam tam uplne vsetko...

    OdpovědětVymazat
  34. Ještě jsem v Momentu nebyla, a musím to brzy napravit, vše vypadá moc lákavě a chutně. A tématika brambor je má srdcová, neb jsem se jako Bramborová narodila :)
    bramborova@bramborova.cz

    OdpovědětVymazat
  35. v momentu jsem nebyla, ale musim tam! kolac s pecenyho pomerance a ty "karbose" mi nedaji spat! misha@hondzik.cz

    OdpovědětVymazat
  36. V Momentu mají ty nejlepší dorty! 1. prosince budu mít na jeden určitě chuť. ;) danexa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. V Momentu jsem nikdy nebyla,už bohužel nebydlím v Praze,ale až tam budu určitě se ráda zastavím. Jsem vegan. :-) genetic-experiment@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj.
    V Momentu jsem nikdy nebyla a je to škoda.....teda alespoň podle vašich zpráv :D :D
    Samozřejmě bych tam chtěla, vegan sice nejsem, ale moc často maso nejím. Jídlo vypadá opravdu lákavě, například ten koláč....vypadá úžasně, jen co je pravda. Vaše giveaways jsou vždy úžasné a proto vám děkuji !!!
    barb.ell@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  39. v Momentu můžu všechno všecičko...hlavně kafé a dortíčky...mňaaam...mňau...
    /snowwhite29@gmail.com/

    OdpovědětVymazat
  40. barbora.votavova@gmail.com
    do Momentu protože vegan powerrr a protože pořád hlad!

    OdpovědětVymazat
  41. veronika.stockova@seznam.cz
    do Momentu plánuju jít už dlouho, nevyšel mi minulý brunch..tenhle mi ale neunikne :)jinak jsem vegetarián, ale do budoucna bych chtěla být veganem

    OdpovědětVymazat
  42. Moment, protože Moment :-). Sice tam nemůžu být až tak často, ale o to svátečnější potom ty moje občasné návštěvy jsou ;-).
    butternutorchard@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. V Momentu jsem byla jednou na obede a byl vyborny. Chystam se tam urcite zase nekdy zajit, vzdy slintam nad menu na FB. Jsem veganka a proto rada podporim vyborne veganske bistro. Takovych tu v Praze potrebujeme vice. Jolana

    OdpovědětVymazat
  44. Moment otevřel v době, co sem se stala veganem... ráda tam zajdu, když mám cestu kolem, nejlepší sou všelijaký čokodortíčky... a kafe je fajn... a občas sem si tam v létě dala angličtinu s mym tandemem na gauči....
    fialova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. Chodime k Vam s Eli na obedy, narodila se nam par tydnu po Vasem otevreni a jeste stale je stoprocentni vegetarianka zavisla pouze na mlice...:) Kafe se sojovym mlekem mi znelo sice krajne podezrele, ale uz si davam celkem rutinne. Uzasny byl svestkovy crumble (nebo jak se to jmenoalo), lasagne s rajcaty a cockova polevka. V pripade vyhry privedeme dalsi matku ;) psedlackova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  46. Za 1. jak mi mohl sakra uniknout takhle skvělý blog? A za 2. jak mi mohla uniknout tahle veganská kavárna? Jdu si pobrečet do polštáře...
    thecompanylife@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  47. Něco takového jsem už dlouho hledala, určitě bych chtěla vyzkoušet. Zvláště ty dezerty se mi moc líbí.
    macerako@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Moment, stále se něčemu učím toffo.toffo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. I kdybych nevyhrála stejně přijdu. Na Moment jsme narazili minulý víkend na procházce, bohužel byl zavřený a jen se myla okna :) Elis.M2@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Veganka sice nejsem, snažím se spíše o paleo, ale i tak velký množství jídel co jím, je veganských, protože kvalitní maso je těžký sehnat. Miluju zeleninu na všechny způsoby a rýži. A co mě v Momentu naprosto dostalo, bylo nakládaný tofu. Nedávno jsem tam vzala kamarádky z Novýho Zélandu na snídani a byly totálně nadšený. To samý můj masožravej kamarád z Irska na anglický snídani. Po koláčích a dortech bych se utloukla. Kafe geniální. No já Momentu dost fandím, hlavně ho mám za rohem!

    OdpovědětVymazat
  51. Moment je báječnej! Kdybych mohla, snídala bych tam každý den...a obědvala...a odnesla si něco s sebou...

    OdpovědětVymazat
  52. MOMENT TO JE CHVÍLE MALÁ-VEGE DORTÍK BYCH SI DALA.
    Z MÍRÁKU TO MÁM PÁR KROKŮ-ZDRAVÁ BUDU DO STA ROKŮ ♡
    TITTTYTWISTTER@SEZNAM.CZ

    OdpovědětVymazat
  53. MOMENT TO JE CHVÍLE MALÁ-VEGE DORTÍK BYCH SI DALA.
    Z MÍRÁKU TO MÁM PÁR KROKŮ-ZDRAVÁ BUDU DO STA ROKŮ ♡
    TITTTYTWISTTER@SEZNAM.CZ

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj kočky :) V Momentu mě těší espresso, cheesecake, čokoládový dort i slaný sortiment. Vegan nejsem, ale maso také není noje priorita. Jsem rád, že Moment je na světě a vždy si najdu monent sem zajít. Palce drží Jan (55jan@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  55. Nejsem vegan a ještě jsem v momentu nikdy nebyla. Tak proto bych chtěla někdy vás navštivit:)
    nvilisova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  56. katiiphotography@gmail.com
    v Momentu jsem ještě nebyla, ale díky výhře by jsme si určitě udělali s přítelem výlet do Prahy, vegani sice nejsme, ale určitě by jsme si pochutnali :)

    OdpovědětVymazat
  57. skeletik@post.cz
    Moment mi každý den na fb dělá chutě, ale jenom jednou jsem ochutnala jejich cupcake...je na čase to napravit

    OdpovědětVymazat
  58. snad to jeste stiham: v momentu jsme jeste nebyli, ale strasne rada chodim s pritelem nekam na jidlo objevovat nove chute! holkazvenkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. V momentu jsem teda ještě nikdy nebyla, ale po vašem článku, milé kočky, se mi sbíhají takové chutě, že tam asi brzy zaskočím :)
    aneta.jel@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  60. Zatím jsem do Momentu vyrazila jen jednou a zrovna měli kvůli havárii vody zavřeno, musím to co nejdříve napravit. Nabídka je úžasná. janajirasko@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  61. Do Momentu se chodím jednou začas odreágovat od ruchu a uspěchanosti Prahy. Obědvání vzadu na gauči, kde se člověk pak může rovnou natáhnout a chvilku trávit s knížkou v ruce je super. Na brunchi jsem ještě nebyla. enienka.com@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Určitě bych chtěla vyzkoušet, u nás takový podnik nemáme a dorty musí být úžasné. bobo241@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Takových dobrot! Ale ještě jsem neměla možnost vyzkoušet, třeba se zadaří. piskotel@seznam.cz

    OdpovědětVymazat