6. 11. 2013

kočičí zápisníček z fashion weeku II.



jedním z vrcholů víkendovýho pobytu ve fešn stanu byla jednoznačně přehlídka petry ptáčkový


první díl rekapitulace kočičí účasti na fešn weeku jsme vám daly číst asi před měsícem a slíbily, že to nejlepší teprv přijde. s typickou prodlevou vám teď přinášíme pokračování a doufáme, že vás to stále ještě zajímá. mezitím ulpělo na mercedes-benz prague fešn weekendu, který byl nejprve přijat většinou médií s nadšením, i trochu toho negativního světla, když jeho pořadatelská agentura zrušila pár dní před plánovaným začátkem bratislavský fešn week, na který se pilně připravovala řada slovenských návrhářů (mít hotovou kolekci a nemít ji kde prezentovat, to by v nás asi vyvolalo sociopatologickej záchvat). alespoň si teď snad už nikdo nemyslí, že 'meďák' spasí českou módu (zatímco dreft je jen fujfuj záležitost pro celebky, žejo). když ale sponzorům dojdou peníze, dokáže všechno zachránit nezištná podpora profesionálů-srdcařů, kteří umí z minimálních prostředků a v rekordním čase udělat protest akci. o projektu fashion live! a o tom, 'jak si slováci udělali vlastní fashion week' si přečtěte na maudhomme.cz, my jsme na slovensku bohužel nebyly. v praze, to když to ještě bylo oficiálně, s glamůrem  a s blogersko-celebrití hordou, jsme však byly i my a pár postřehů z víkendu (tedy druhý půlky mbpf weekendu) vám nezůstanem dlužny. jestli vám to ale nebude vadit, 'věcné poznámky o módě', kterých se tu posledně jeden čtenář dožadoval, tentokrát vynecháme úplně (odkážeme vás případně jinam, například na reporty, které jsme psaly pro molo7) a místo nich vám radši naservírujeme kopu fotek. 


sobotu otevřela iva burkertová zimní kolekcí 'když na tebe sněží, neznamená, že jinde nekvetou'. pár dní na to se s ní kočky sešly v jejím smíchovském ateliéru a vznikl z toho rozhovor, který najdete na molo7, kde máme mimochodem i komplet fotoreport z přehlídky.  hned po ní jsme si daly lenku štěpánkovou, Z.K., mirku talavaškovou a ether ( s tím etherem nás neberte doslova). 

tohle by chtěla pipi nosit. poštěstí se jí to alespoň ve fiktivním světě, třeba na obrázku od  miakriny? 
ze zuzany kubíčkový jsme byly dost nadšený (fotoreport  tady)
'dobrou zprávou pro mirčiny hardcore fanoušky (metro quadrato forever!) však je, že mirka zde zůstává mirkou, ač je patrné, že své avantgardní tendence musela poněkud otupit.' o mirce jsme něco napsaly zase na molo7, kde  najdete i další fotky. 

po týhle šňůře přehlídek jsme utíkaly do studia designsupermarket, kde veronika ruppert uváděla povídání s trojicí mladých českých návrhářek - lucií kutálkovou (leeda), kristýnou javůrkovou (jakoby) a eliškou judovou (ela jediová). mluvily o tom, co pro ně znamená řemeslo, tradice a 'kolekce'...

chvíli na to následoval fashion art zážitek, kdy jsme nejprve koukaly s otevřenou pusou na petru ptáčkovou a jejího malýho prince a pak zas na neuvěřitelně elegantní overground martina havla, o jehož comebacku jsme tu taky nedávno psaly.



celý report z téhle show nadete...  hádejte kde. co tam ale nenajdete, je bonusová fotka dokládající podporu, kterou má  petra u sebe doma. maminka se sestrou prožívaly přehlídku spolu s ní a po celou dobu se držely za ruce. nás to fakt dojalo a snad se neurazí, že jí tu zvěřejníme...
 ♥ ♥ ♥ 
celý report z martina havla najdete tady. další srdcovka.

kateřina geislerová se svojí johankou z arku a rytířskou inspirací

po kateřine geislerové jsme si šly na chvíli odpočinout před sobotním gala večerem. správně by se asi slušelo zajet taxíkem domů, převléct se do dlouhé róby, nazout podpatky a 'jít se ukázat'. kočka pipilotti ale pouze předala matildu tatínkovi a šla se ve svých socka hadrech mačkat na polanku. nebýt polanky, kočky by neměly tenhle glamůr večer vůbec zapotřebí... hodinový usazování publika, čekání na zahraniční hosty a taková tlačenice v davu fotografů, že vyfotit - ba dokonce spatřit - cokoliv z polankovy belleville šlo jen s výskokem a to nepatří zrovna k našim oblíbeným kratochvílím.  
    
prý jsme si vybrali dobře, ten večer všechny ostatní akce stály za prd (... aka jsou to lůzři, co nejsou pozvaný na gala)
tahle byla s výskokem, příště si berem štafle.
po polankovi působil berlínský návrhář marcel ostertag tak trochu nemastně-neslaně 
jimmy choo vypadal děsně přátelsky. jeho dcera měla na sobě šaty od jakuba polanky a psaníčko od zuzky kubíčkové. ředitelka fešn weeku v kuala lumpur na sobě měla leopardí šaty, nevíme od koho, ale pátrat po tom nebudem...

když jsme se druhého dne probraly z kómatu, do kterého jsme upadly hned po příchodu domů z gala, všechno nás bolelo. nohy jsme skoro necítily z věčnýho stání, i záda začínala vypovídat službu. do stanu jsme dorazily až na třetí odpoledne a naší první nedělní přehlídkou tak byla jindra jansová (kolekci jsme jí pochválily tady). následovala uhlazená pánská řada od kralova_design (ta nám nějak nesedla), zajímavější nám asi přišly některé nápady od jiřího kalfaře. tušily jsme ale správně, že to nejzajímavější z pánský módy  uvidíme toho den až později, a to v rámci taneční show/přehlídky naší oblíbené mirky horké.

šimon kotyk v modelu od jiřího kalfare
chatty (vlasta)
naši reportáž z přehlídky najdete tady. mirku horkou a designéry z betonářského studia gravelli si můžete přijít poslechnout  tenhle pátek na shape&vision
mirka horká si povídí s prof. jarošovou, která coby člověk maximálně fundovaný zasedla opět v porotě start-upu. z návrhářské soutěže najdete na kočkách podrobný fotoreport.
norinka předváděla rudé šaty markéty šohajové tři týdny po porodu, ale to už je celkem známá pražská zkazka... fakt neuvěřitelný.

... přišel jimmy choo

... a pak zas odešel

...a kočky si zahrály na paparazzi
nějaká hipstr mládež...

heather v bundě od la formely
jestli se nemýlíme, bude tenhle koloušek starším kouskem od jiřiny riantový
lucie kutálková a jakub polanka. asi je znáte...
z facebooku mbpfw jsem si vypůjčila památeční foto s polankou (jméno autorky bych určitě popletla, takže radši jen odkaz na její web).

... a to je konečně KONEC. tahle ozvěna z pražskýho módního víkendu je letos už fakt poslední!

P.S. omlouváme se za to nekonečný skrolování. jestli máte v ruce křeč, je nám to fakt líto. sorry 
>^.^<

1 komentář: