15. 10. 2013

s ivou na smíchově aka co kočky dělají, když kašlou na blog


... kočky nespí, ani na vás nekašlou. kočky jen mají hodně práce, v kompu x giga fotek, v hlavě seznam věcí, o kterých chtějí napsat něco víc než jen rádobyvtipnej tweet nebo koment na fejsbuku, ale teď na to nějak nemají kapacitu. tak trochu kašlou na blog.
kromě toho, že jsme zas strávily několik dní na módních přehlídkách, fackovaly se s fotografama o místo a léčily svoje rýmičky, sešly jsme se taky s ivou z ODIVI a udělaly s ní rozhovor. na návštěvě v jejím smíchovským showroomu jsme si zamilovaly hlavně její urban zahrádku a rozhodly se, že někdy příště - až bude zas sezóna, uděláme lekci urban gardeningu s odivi.
teď v září jsme si s ivou povídaly například takhle:

11: říkala jsi, že jsi dodělala školu, tak co jsi vlastně studovala?
IVA: já jsem teď tři roky dojížděla na baťovku do zlína, na multimédia a design. takže mám teď bakaláře a dál se nechystám. pokud studium, tak jedině v cizině, abych si trochu zlepšila jazyky, protože to mi úplně nejde.
11: šít jsi ale začala už dřív?
IVA: začala jsem v hradci na gymplu, kde jsem měla skvělou výtvarkářku, která nás každýho vedla, kam jsme chtěli. tehdy jsem už dělala první přehlídky... potom jsem šla na vošku (vošon spšo) do prahy. po roce a půl jsme ale s kristýnou [javůrkovou] odešly. přesně si pamatuju, jak jsme šly před vánocema na kafe a já ji oznámila, že to takhle dál nejde a že končím. a ona do toho šla se mnou. pak jsme začaly spolu fungovat tady v ateliéru. já jsem při tom dělala ještě dva roky módní redaktorku ve stratosféře. no a pak jsem se rozhodla dodělat si ještě školu, tak jsem si vybrala utb zlín.
11: proč ses rozhodla na tom vošonu skončit? nic ti to nedávalo?
IVA: no, já ty školy nedělám kvůli papíru, ale spíš kvůli tomu, co mi to dává. první rok tam byl super, byla jsem dokonce na stáži ve finsku, v rámci nejrůznějších programů jsme měli hodně možností, počítače, tisky, atd.. další rok už jsem ale měla zajímavou práci a škola mi neumožňovala se jí věnovat. vedení tam tomu nedávalo moc prostor, tak jsme se rozloučili...
11: a ten zlín ti něco dal?
...

víc se dočtete TADY. navíc můžete v soutěži vyhrát dva modely odivi přímo z přehlídkovýho mola a podívat se na video, který ve zkratce dokumentuje naši návštěvu u ivy.



jak víte, těma městskejma zahrádkama jsme trochu posedlý, nemůžeme si tak odpustit tuhle malou zahradnickou fotoexkurzi...

bylinkový čaj nám iva uvařila samozřejmě ze zahrádky. děkujeme za něj, ještě teď nás hřeje!

P.S. vadí vám, že kočky kašlou na blog, nebo to vadí jenom kočkám?


bonus: takhle nějak se kočky povalovaly u ivy v showroomu...

2 komentáře:

  1. vadí, ale týmto príspevkom ste mi urobili radosť, tak to máte prepáčené ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Zeny, ja na blog taky kaslu a zvlastnim zpusobem se mi ulevilo. Asi kdyz clovek nema cas nazbyt, tak holt ne vzdycky je blog priorita ...

    OdpovědětVymazat