23. 10. 2013

říjnová soutěž s paragraphem



s kočkama se soutěží vždycky jedenáctýho v měsíci. kočky si ale na začátku října myslely, že je září. občasná ztráta pojmu o čase, nemoc a obecně špatná zorganizovanost koček tak způsobila, že říjnová soutěž začíná až dnes.

zato pro vás ale máme něco moc pěknýho; 7 dní budeme hrát o ručně vyráběný album od papírnický značky paragraph, za kterou stojí grafická designérka karolína stryková. použít ho můžete jako klasický fotoalbum i jako blok na kreslení a psaní. na deskách navíc najdete autorčinu vlastní kolorovanou kresbu čerta.  

velikost middle, formát B5 square ( 18x18cm). obsahuje 30 silných recyklovaných listů (200g) . desky bloku jsou potažené bavlněným plátnem v kombinaci s potahovým papírem. svázané je kovovými kruhy a zavazuje se lněnou nití na kolečko. vyrobeno bylo, stejně jako všechny produkty od paragraphu, v karolínině dílně v havlíčkově brodě.
paragraph můžete znát třeba z designsupermarketu, z brněnskýho pokojíku a pražskýho kurátora, z holešovickýho fashion marketu nebo z knihexu, karolína se taky často vyskytuje v žižkovský galerii polagraph, kde kromě starých foťáků, lomíček a tak podobně najdete její kompletní papírový i textilní sortiment. do polagraphu skvěle zapadá právě i díky zmíněným fotoalbům, na která si od ní dokonce můžete nechat udělat monogram nebo nějaký nápis podle vašeho přání. my si na klasický albíčko od paragraphu zatím jen brousíme drápy (fotoalba, kam se dají nalepit růžky, úplně zbožňujeme), máme už ale doma skvělou plátěnou tašku s 'bramborovým potiskem', která je dost pevná na to, aby unesla všechny knížky z knihovny. 

jestli máte o album zájem, napište nám to do komentáře a nezapomeňte na sebe připsat nějaký kontakt. napište nám taky, jestli se u vás doma ještě vůbec najde místo na opravdický fotky, nebo jestli je máte jenom v počítači a na co byste album/blok použili.  čas máte do středy 30. října. někdy po půlnoci pak vylosujeme  výherce a dáme vám 31. vědět, jak to dopadlo.


P.S. my jsme v předdigitální době mívaly krabice a alba plný fotek, který jsme si vydržely hodiny prohlížet. teď si kočka pipilotti už asi dva roky říká, že by si měla nějaký památeční fotky nechat vytisknout, ale nikdy si na to nenajde čas. s takovýmhle albem by ale měla asi o dost větší motivaci. jak jste na tom vy? 

*fotil paragraph

58 komentářů:

  1. Časosběrný deník23. října 2013 v 21:39

    Ahoj, kočky, fotky mám jako asi každý v dnešní přetechnizované době bohužel v počítači, odsouzené k tomu, aby jen přibývaly ve složkách a trpělivě čekaly, až jednou bude opravdu to JEDNOU. Deník bych použila do aťasu na příští semestr, kdy budu muset sepsat/vyrobit nějaký časosběrný deník. A ten bude věnovaný vývoji kresby mé sedmileté dcerky Lucky, která mě už od svých dvou let intenzívně zahrnuje kresbami všemožných i nemožných rozměrů, tvarů a zvládne i 3D. Takže budu doufat, že budu mít štěstí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapomněla jsem na mejl: nada.moyzesova@nmdesign.cz
      Díky
      Naďa

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. ..na stěnách mám ty opravdický fotky, plus ještě pohledy z postcrossingu a těším se z nich! Na počítač není spoleh, už několikrát jsem takhle o fotky přišla, protože jak vy zapomínáte na datum, já zapomínám na zálohování! A blok bych využila pro své malůvky, případně pro lepení dalších fotek, či pohledů, nebo suchých listů, nebo čehokoli, co se mi bude líbit.
    Užívejte podzim, mějte se a smějte se!
    Klára J.

    OdpovědětVymazat
  4. Můj počítač je samozřejmě také přeplněný fotkami čekajícími na tisk, který se vždy oddaluje na nedohledno. Momentálně jsou pro mě nejkouzelnější snímky z mých Polaroidů - 600, e100. Ale ke krabicím starých fotek se vždy ráda vracím, naprosto mě pohltí. Bylo by milé, kdyby byla spousta lidí, nejen z této generace, také tak pohlcena fotkami z dob, kdy jsem je ukládala do tohoto krásného alba.

    OdpovědětVymazat
  5. To je skvělá soutěž, od mala jsem zvyklá, že jsme měli doma fotek fůru a s příchodem digitálních fotografií to najednou nějak pokulhává, ale protože já mám raději přecejen ty papírové fotky, tak se snažím vždy po nějaké době ty nejúžasnější zhmotnit. Taky to občas u mě vypadá jak ve fotogalerii, snažím se jich mít i mnoho vystavených. Výhra by se u mě určitě neztratila, mohla bych si opět pár krásných vzpomínek vyvolat a jelikož by pocházelo ze soutěže a přihrálo by mi ho štěstí, tak bych si do něj dala jen ty nejšťastnější úsměvy svých přátel a nejbližších... a to i těch, kteří nás už bohužel opustili - takhle by totiž byli všichni pořád se mnou :)
    P.s. konečně jsem odhodlala vytvořit pomádu na rty s kakaem podle kočkového recepisu, který je na blogu a jsem nadšená, díky moc všem jedenácti kočičákům za kreativitu a skvělý nápad! :)

    katka.sk@seznam.cz Gleys is Here

    OdpovědětVymazat
  6. Blok s takovouhle krásnou obálkou si úplně říká o vpisování milostné poezie nebo záznamy erotických snů. Fotky mám taky většinou v počítači, i když občas si nějaká cestu k tiskárně najde.
    kusanec.cz@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Já se vždycky vybičuju v prosinci, kdy necháváme dělat dětský alba babičkám, tak k tomu přihodím ještě dalších asi 100 - 300 fotek z celýho roku a nechám je udělat taky. Doporučuju, je to skvělá metoda, jak mít před Vánoci fotoVánoce, to udělá radosti!

    OdpovědětVymazat
  8. Wau, to by se mi hodilo, nedávno jsem dostala polaroid na výročí od přítele, chi chii
    majuees@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Bez opravdických fotek bych nemohla žít. Kromě obrázků od grafičky Markéty Jinochové jsou to právě fotografie, které visí na stěnách u nás doma. A navíc jsou moje vlastní :-) Vím, samochvála smrdí, ale nějak se začínat musí, no ne? A takový krásný fotoalbum, to by byla čest pro moje fotky :-) Díky za další bezva soutěž.
    grunwaldova.barbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. My máme v hmatatelné podobě jen fotky z analogového foťáku (přítel si oblíbil můj sovětský Elikon), na ty by se nám ale album náramně hodilo. .)
    mithora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. nevím jestli si od vás ještě něco zasloužím, ale stejně to zkusím, Paragraph je moje velká láska :)
    lenka.juchelkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. Zrovna včera jsem koukala na výstavu fotografa Funkeho (Moravská galerie v Brně)a rozněžňovala se nad vitrínou plnou jeho osobních fotoalb z 30. let. karton, rožky, pasparty i na ty nejběžnější fotky domku a zahrádky. na albem od Paragraphu rozmyšlim už dlouho, tohle je stylovka, i když mívam radši jednobarevnej minimal))
    martina.kostanska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. ... a my udelame z kazdy dovoleny 30 papirovejch fotechh a pak lepime do alba - zjistili jsme, ze na pocitaci se na fotky nedivame a alba vypadaj moc hezky, susti hedvabnym pairem a maj foto ruzky jako zname z detstvi. takze album bychom vyuzili urcite - pridaly bychom ho ktem co jiz od paragraphu mame :) hezky den mkytka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. my máme strašne veľa klasických hmatateľných fotiek za mladej éry mojich rodičov, starých rodičov a iných prarodičov a krásne sa na to spätne díva, človek môže tým ľuďom vymýšľať nové
    životy, minulosť dýcha väčším čaro než prítomnosť ale menším tajomnom než budúcnosť
    tuszka117@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Bez bločku se nehnu. V hospodě tasím propisku a ostatní jen zvedaj vobočí "A jéje, už je tu. Náš fízl." Zapisuju si střípky rozhovorů, čmárám si křivky a barvy dojmů, nechávám svojí ruce volnost, ať si taky užije pařbu po svým. Takže takovej bloček by se mi šiknul, holky. A fotek mám v komoře pár krabic. Nedávno jsem se stěhovala a když jsem z té poslední přepravky nosila knížky do police, válelo se na dně pár zatoulaných, štíhlých a nevkusných alb v takových těch ohmataných fóliích. Fotky mých bývalých, fotky s mými bývalými, moje fotky objektivem mých bývalých. Na počítači bych se tím asi neprobírala. Tyhle fotky jsem ale před mnoha lety prohlížela očima plnýma lásky. Zvláštní se na ně dívat teď bez té emoce, jen se vzpomínkou. Ten samý papír, ty samé obrázky, ti samí kluci. Jen jiná já.
    bara.klarova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  16. jasné, že mám doma pořád místo na fotky! mám jich plnou nástěnku (jojo ještě to vedu...), koláž nad skříní, polepené dveře a jednu stranu skříně...je to krásné, vzpomínky na ty prchavé okamžiky a takhle je mám pořád při sobě. v počítači to teda vůbec není ono!
    použila bych ho buď na kreslení nebo na poznámky...zachycení myšlenek...kdo ví, ale vzhledem k mojí zapomnětlivosti, nedám bez bloku a pisátka ani ránu, takže by se určitě neztratil
    alca.vocelkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Fotodeníček s tajnými poznámkami a malůvkami. Uplně to vidim ;)
    Anataki@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Na opravdové fotky se VŽDY najde místo, obzvlášť v tak pěkném albu.
    khoufkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. K "opravdovým" fotkám se začínám postupně vracet. Dřív jsem hodně fotila na digitální zrcadlovku, teď spíš obdivuju nedokonalost loma nebo polaroidu. Dobrou fotku lze totiž udělat čímkoliv, nezáleží na technickém vybavení, ale na konceptu a na tom, zda dotyčný fotograf "má oko".
    Fotky z polaroidů se mi doma začínají vršit, takže stylové fotoalbum od Polagraphu je to jediné, co mi doma momentálně chybí:)
    syslova.sarka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. Občas si nějakou tu pěknou zážitkovou fotku vytisknu, ale rozhodně ne tolik, kolik bych chtěla. Takže se kočce nedivím, taky se k velkému tisku nemám. Ovšem s fotkama z analogu je to jiný, na ty se vždy těším, takže jakmile mám dofoceno, letím do fotolabu. =)
    A pak mám fotky na nástěnce v ráměčcích a hlavně jimi obdarovávám příbuzné.
    Takové skvělé fotoalbum by se náramně hodilo! Doma mám i růžky, tak bych tam fotky pěkně umístila a popisovala, už to mám před očima!
    terezadv@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Mám analogovou zrcadlovku po tátovi, jeho času stála asi padesát tisíc, ale teď by jí už nikdo ani nechtěl, říká, že mě naučí je vyvolávat, ale musím se spokojit s druhým tatínkem v Brně aby mě to naučil. Líbí se mi víc držet fotku v ruce listovat v albu je mnohem lepší než klikat na něco co pořádně ani neexistuje, je to jako rozdíl mezi dopisem a emailem. Který mám mimochodem K.Mickova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Já přímo miluju fotky na papíře! Jednou až dvakrát do roka si nechávám fotky tisknout, a ty si pak lepím do svých fotoalb - pěkně pomocí fotorůžků. Miluju to - od procedury uspořádání & lepení až po konečné prohlížení. Teď jsem za půlkou krásnýho alba z ručního papíru, no a vzhledem k tomu, že jiný nakoupený nemám + fakt, že (velký a nekýčovitý) alba na fotorůžky se shání čím dál tím hůř, by se mi tenhle kousek vpravdě moc hodil. :) Ještě musím dodat, že z dětství mám doma celou krabici fotek a občas je fakt strašně příjemný to všecko prolistovat, zasmát se a zavzpomínat. :)

    lena.petova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Krásný album od krásný slečny. To přece by zaručeně chtěli všichni (a já 2x tolik)... kat.ond@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. zdravím:) zrovna včera mi došla udělaná fotokniha za loňský rok a konečně se rozhoupávám udělat i za ten letošní, ale pořád nás ještě pár výletů a jedna dovča čeká, takže zatím vyčkávám u já. A tohleto albíčko by se mi náramně hodilo:) aspoň bych měla konečně jedno "ošahávací" s pravýma fotkama, které ještě žádné společné s přítelem nemáme...
    mail: ver.langerova@seznam.c

    OdpovědětVymazat
  25. právě se prohrabávám krabicema starých fotografií a jsem unesena do světa minulých dob...krásné... a chystám všechny ty digi fota přivést na svět:) t.r.kladosova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Ahojky, já stále dělám alba, mám jich plnou polici, každá země má své album a nyní vyrábím album pro syna, lepím tam i vstupenky apod.
    Občas udělám i fotoknihu.

    Když jsem před 4 lety jela sestřence ukázat fotky ze svatby, přišla jsem s albem, ona bledla, rudla a pak z ní vypadlo: "vzala jsem si půl dne dovolené abych zprovoznila dvd na přehrávání fotek, nešlo mi to, odvolala jsem syna ze školy přišel, naistaloval a ty si přineseš klasický fotoalbum, to by mě v dnešní době nenapadlo" :-)))

    OdpovědětVymazat
  27. a ještě mail: medif@email.cz
    Iveta:-)

    OdpovědětVymazat
  28. xlentila@seznam.cz
    Mňau..Markétka :x-)

    OdpovědětVymazat
  29. Když jsme byli ještě s bráchou malý měli jsme spoustu fotoalb asi s triliónem fotek, které pro mě hodně znamenají. Hrozně ráda jsem si je prohlížela než se naši rozvedli, byla to taková iluze šťastné rodinky z těch fotek... Od té doby jsem ale na fotoalba nějak zanevřela. Musím říct, že vyhrát tohle by bylo asi něco jako znamení shůry, že se mám konečně vzpamatovat :D

    OdpovědětVymazat
  30. Do tohohle bloku by se fotky lepily jedna báseň - chycené za růžky, obepsané vzpomínkami... Už dlouho jsem neměla v ruce papírové fotky, a přitom jsem si je tak ráda prohlížela. Hlavně ty černobílé, na kterých jsem byla já, maminka a dokonce i babička (na těch pár zahnědlých, nejstarších) úplně malé. V počítači si člověk udělá na fotky čas málokdy, když je jich tolik (asi nejsem sama, kdo nastřílí víc fotek a ak teprve vybírá - s klasickým foťákem jsem si vždycky hodně rozmyslela, co a jak cvaknu). Tenhle blok by motivoval nejen Pipilotti ;)
    lucie.konigsmarkova(zavináč)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. ja mám nad postelou magnetickú nástenku, kde mám vystavené tie najlepšie fotky. Samozrejme, moj notebook je preplnený fotkami, ktorých mi je lúto vymazať. silviau21@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Ja každý rok v zime dávam vytlačiť najlepšie fotky a po večeroch lepím a vyrábam albumy...ten blok by sa mi veru zišiel :D
    miriam.hruska.hajduova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozor na uživatelku s emailem miriam.hruska.hajduova@gmail.com, je to podvodnice, která mne okradla!

      Vymazat
  33. ja bych tohle fancy vecicku pouzila na kazdodenni chaoticke zapisky, poznamky, utrzky (i fotky) ... krasny! krasny!
    veronika.hradilova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. použila bych ho na cestovní deník Praha-Benátky ve stopách K. H. Máchy - s prateli jsme jiz na cestu vyrazili, zatim si do deniku jen malujeme, ale myslim, ze je treba pridat i polaroidovou prilohu :) (no a ja vlastne ziju v preddigitalni dobe porad - mam krabice fotek, nove prave i polaroidovych, obcas promitam diaky a ted uz jen ozivit zvetsovak...).. peknej den preje KS (katerinasvatonova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  35. Hoj Kočky,
    prvně - nádherný album! ..A je super, že fotografie tak, jak jí známe ze svých dětských let stále žije.. Sama mám poděděnou Prakticu a fotky z ní jsou krásný! Pamatuju si doteď, když mě vylezla první barevná fotka Prahy, taková ostrost a takový barvy! Zní to jako hrozný klišé, ale člověka to úplně dojme.
    j.knapova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  36. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj kočky a koťata, fotky mám v elektronické i fyzické podobě...tisknu ale jen ty nejlepčejší, na které se chci koukat víc. Ty mi zdobí stěny, stůl, a taky jsou v pár složkách, kde si je ráda prohlížím. Album by se šiklo, uvažuji buď o sobeckém využití pro sebe jako bloku (miluju věci z papíru, bloky a bločky jsou moje obsese), anebo z něj připravím dáreček - takovou antologii fotek pro kámošku, už dávno se na to chystám, ale jaksi žádné pěkné album po tlapce nebylo... takže tak asi :-) fajn den, Vlasta (předtím jsem zapomněla na kontakt: vlastacek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Krásný den, kočky!
    Slečnu Karolínu jsem potkala na havlíčkobrodském knižním veletrhu. Rozplývala jsem se nad jejími alby, diáři, plátěnými taškami a vlastně i nad ní samotnou. Je prostě skvělá! Včera jsem ji zahlédla i na MFDF v Jihlavě. U jejího stánku jsem na veletrhu strávila nejvíc času. Přemýšlením, zda si mám koupit krásné album s černými listy, abych ho použila na portfolio mých prací (studuji Design oděvu). Chtěla jsem ho koupit hned, ale nakonec jsme se domluvily, že se ozvu a určím přesný formát alba. Rozloučily jsme se a u mě bohužel po týdnu přemýšlení nakonec zvítězila myšlenka, že si album vyrobím sama. Z časových důvodů a taky proto, že to vyjde mnohonásobně levněji a já nebudu muset týden na bytě držet hladovku, abych těch 700 Kč na album ušetřila. Portfolio už mám, stálo asi 100 korun a už do něj začínám vkládat fotky. Opravdický fotky. Kdykoliv ale vidím práce Karolíny, vím, že si ho stejně jednou koupím (a ne jedno), protože jsou to prostě skvosty! A kdyby se na mě náhodou usmálo štěstí v téhle soutěži a přišlo mi album domů, tak bych k němu nejprve dlouze čichala, protože miluju vůni nových knih a tak. A potom bych ho po dlouhém uvažování použila buď na další portfolio nových a lepších věcí. A nebo jako fotoalbum, kam bych si dala ty nejlepší fotky s rodinou a mojí nejlepší kamarádkou. Když tak o tom teď přemýšlím - byl by to i skvělý dárek k Vánocům pro tu mou kamarádku Ninu. Vytisknout naše fotky, dát je do rožků do albíčka a užívat si, jakou by měla radost. Protože to je stokrát hezčí pocit, když člověk něco daruje, zejména když je to i napůl vyrobené.
    Jo - a když zvednu hlavu dvacet centimetrů nad můj notebook, mám na zdi nalepené, opravdické fotky od fotografa Košťála, který je naprosto skvělý a zbláznila bych se ze všech jeho fotek. Zbláznila.
    Přeji vám krásný den z Jihlavy, je tu slunečno a spoustu krásných lidí. Atmosféra během MFDF se prostě ničemu nevyrovná. Třeba zase potkám Karolínu. Mějte se!
    Pac a pusu, Kytka
    kristyna.coufalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. 2/3 mého pokoje zabírají vzpomínkové krabice, které jsou plné fotek a různých drobností, kterých se prostě nemůžu zbavit. Utrhlo by mi totiž srdce, kdybych se musela zbavit korku z prvního vína, které jsem vypila, první zamilované básničky, kterou jsem dostala nebo první pohlednice z ciziny.
    A pak ta hora fotek, kterou se vždycky musím prodrat, zabere to celé dny a vystřídám u nich smích i pláč. A že to stojí za to. :)
    Takže s albem bych usínala a měla aspoň trochu lepší pocit, že moje fotky teď mají nějaký řád.

    aneta.jel@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. jééé, tak to já mám fotky samosebou poctivě roztřízené v počítači.Donutilo mě k tomu když jednoho krásného dne umřel a dostat z něj veškeré podstatné věci důležité pro život trvalo 10hodin!! Zato fotky z dětství, které dělala teta- vášnivá fotografka :) mám ve starých albech a jsou best. Neupravené fotografi,mázlé, spontánní mají své kouzlo obzvlášť když se díváte na toho malého človíčka co je na nich a uvědomujete si, že jste to vy!..A notes, tak ten bych měla samossebou na skicování :)
    iwvet@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. miluju vůni fotek takže si i ráda zafotím na klasiku na kinofilm a po sléze si je hodím a zarámuju na zeď :)) miluju převážně ty černobílý. A rodinné fotoalba si prohlížím často zachycení výjmečných vzpomínek :)) byl to genius kdo vymyslel zachycovaní okamžiku :))
    katerina189@email.cz

    OdpovědětVymazat
  42. U většiny fotek jsem na tom podobně, jako ostatní, tj. říkám si, jak by bylo fajn čas od času fotky vyvolat a dát do alb. U čeho se mi ale podařilo projekt realizovat a pravidelně na něm pracuji je album pro moji malou dcerku. Kdykoli jím listuji, jsem ráda, že jsem se do toho pustila, protože je to zcela jiný zážitek, než listovat fotkami na počítači. Zuzka zvlastovka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  43. so.. většinu fotek mám v počítači, ale 2x za rok vyberu nejlepší a společně s fotkama od mamky je necháme vyvolat. alb mám asi 15, z toho 3 prázdný - dočasně. pořádných fotoalb, bloků a lepicích pásek není nikdy dost, si teda aspoň já myslím..
    Iva
    ciziva@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  44. Jsem vyznavač LOMO, tož vlastním alba vlastní. Toto pěkné by se mi určitě hodilo. Ale nefotím jen analogově a tudíž používám i pc.
    ahoj markéta
    hajkova.marketa@email.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Ahojte, čo sa týka tých fotiek, máte pravdu, väčšinu vlastním len v elektronickej podobe, ale kedže tento rok som prváčka na výške a chýbajú mi tam nejaké súkromné spomienky, zážitky, kúsok domova, začala som si konečne vyvolávať fotky a takýto album by bol na to ako stvorený - ručne robené veci sú ovela osobnejšie, intímnejšie a hodnotnejšie a to mám práve rada. Tento fotoalbum je fakt krásny.
    patulka04@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  46. Když si říkám, že tyhle fotografie je to správné zachycení okamžiku, nechám je vytisknout a dám je na různá místa - třeba do oblíbené knížky nebo nepostradatelného diáře, mezi oblíbené noviny a všudypřítomné časopisy, do peněženky k papírovím penízkům nebo mezi sbírku pohledníc - nebo je jen tak opřu o květináč, připevním na ledničku nebo za rám zrcadla. Fotografie - ten jedinečný okamžiky [jedineční lidé] zůstávají na chvíli opět se mnou.
    Blok/album bych použila na fotografie s komentáři [nebo komentáře s fotografiema]. Byla by to galerie mého světa - taky bych si tam mohla napsat tajný recept na štrůdl, morzeovku, nalepit fotografii dědy Oldy a strejdy Vaška, asi by se tam vešl i citát od Woodyho Allena.
    k.svajgrova@seznam.cz ... tokové album s blokem by se mi hodil.
    P.S.: pamatuji si, že jako malá holka se vždycky všichni sešli k velkým těžkým albumům a obdivovali všechny ty fotografie ještě z analogu. Já se vždycky těšila na ten bílý lehce průsvitný papír mezi listy, co krásně zasuštěl, když se jím otočilo.

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj kočky,
    fotím sice jen občas, digifoťákem a mobilem, a ty fotky jsou technicky mnohem kvalitnější než to, co vždycky vylezlo ze starýho analogovýho kompaktu. Na něj jsem fotila, když mi bylo asi tak deset až dvanáct, a vždycky je mi líto, že novější digifotky jsou jen digi a nemůžu se v nich rochnit jako v těch starých z dřevní focení na film. Do alba bych si nechala vyvolat některé zásadní fotky focené na digitál a možná bych taky sebrala odvahu a zkusila štěstí s dvouokou zrcadlovkou, kterou mám už léta a stále jsem nesebrala dost odvahy ji vyzkoušet.
    adela.michalikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  48. asi by som sa zbláznila keby som mala fotky len na PC pravidelne tlačím a fotím ;) blížia sa Vianoce a ja by som ku svojmu Nikonu brala aj klasický foťák na film najlepšie polaroid :)
    icka.gazdova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj kocky,

    vetsinu fotek mam v pocitaci, ale posledni dobou si ty kvalitni tisknu a vesim na zed. Kamarad fotograf mi obcas udela moc pekny fotky (z Colours of Ostrava, foceni za ucelem vyhrat top od Yaxi Taxi, foceni na strese...) a zacinam jima byt prehlcena. Proto by se takovy jedno krasny album siklo :-)

    OdpovědětVymazat
  50. Když jsem ještě neměla digitální zrcadlovku, fotila jsem na analogovýho zenita, a z tý doby mi po stěnách v pokoji visí spousta fotek. A ty který nevisí mám schovaný v krabici od bot. A když se jim krabice stala malá, rozšířila jsem jejich pole působnosti i do proutěnýho piknikového koše, v němž mám dopisy. Sem tam nějakou fotku přiložím i do dopisu, který posílám. Vyvolaný fotky pro mě mají mnohonásobně větší hodnotu než digitální, je to tím, že jsou najednou hmatatelný, reálný. Není to jen změť pixelů, jedniček a nul v nějakým přístroji.
    Album bych určitě moc ocenila. Zakládala bych si tam obrázky a přílohy, které by mi přišly dopisem (a že jich chodí!), případně výstřižky z novin nebo letáčky z výstav.
    Krásný zbytek října přeju))

    v.vackova@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj :-).., zaujala mě vaše soutěž, tak jsem si řekla, že to zkusím :-)... Doma máme desítky alb na fotografie.. většinou tam jsou fotky z dob kdy jsem byla miminko, z výletů apod.
    Bohužel teď máme většinu fotek na počítači a je to škoda, protože když se nudím.., tak si alba prohlížím.. a v počítači to není ono.. s tátou jsme si povídali o tom, že by bylo dobré je zase dávat do alb.. a teď v tom tedy zase pokračujeme.. a už se těším, až za nějakých 10 let si je budu prohlížet.
    Přeji hezký a co nejstrašidelnější zítřejší HALLOWEEN.. :-D

    kontakt: trnkova.kacka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Ahoj :-).., zaujala mě vaše soutěž, tak jsem si řekla, že to zkusím :-)... Doma máme desítky alb na fotografie.. většinou tam jsou fotky z dob kdy jsem byla miminko, z výletů apod.
    Bohužel teď máme většinu fotek na počítači a je to škoda, protože když se nudím.., tak si alba prohlížím.. a v počítači to není ono.. s tátou jsme si povídali o tom, že by bylo dobré je zase dávat do alb.. a teď v tom tedy zase pokračujeme.. a už se těším, až za nějakých 10 let si je budu prohlížet.
    Přeji hezký a co nejstrašidelnější zítřejší HALLOWEEN.. :-D

    kontakt: trnkova.kacka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj, tahle soutěž mě dost zaujala, tak snad budu mít štěstí. Alb máme doma dost.. ale většinou jsou teď na cédéčkách a pomalu už ani to ne =(. Ráda fotím, ale vyvolání fotek je občas dost nákladné, jen ty rodinné chci nechat časem vyvolat a dát do alba a připsat k tomu popisky a komentáře. Na zdi fotky nemáme, protože naše mamka ráda vyšívá, tak většinou zed zabraly vyšívané obrázky, vlastně to jediné tu na zdech je, pokud nepočítám jiné dekorace. U mě se najde jen jedna fotká opřená na stolku, není kam pověsit, máme malý domek, ale ted stavíme a věřím, že jestli to půjde dobře, tak bych od jara/léta mohla zdobit zdi mého pokoje právě těmi fotkami :).
    Přeji krásný Halloween.

    E-mail:Nechvatalova9@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Jak se kdesi ptal Franta Skála: „Co je to ten váš dyzajn? Jakože krásný věci, nebo co?“. Samotny album i vlastny rukopis Paragraphu je surrealisticky krasny a davala by som do neho krasne surrealisticke fotky, kolaze a inspiracie. Pekny den praje Eva z FashionShopu PARAZIT. evaturko@email.cz

    OdpovědětVymazat