11. 9. 2013

zářijová soutěž se STUDIO designSUPERMARKET

je září jedenáctého a s ním i další soutěž jedenácti koček. 
jak víte a jak jsme taky napsaly na molu, český módní podzim je nějak přespříliš naditý. na zemi s téměř neexistujícím módním průmyslem  máme dokonce tři fešn weeky (jeden právě probíhá), málokoho ze zdějších talentovaných návrhářů však módní tvorba živí. máte-li ale hlubší zájem o módu než jen sjíždění fešn blogů s must-haves a new-ins, přijďte se podívat na doprovodný program jednoho z nich, ten je totiž také dosti nabitý a navíc ho zaštiťuje jedna dost důvěryhodná instituce. v rámci prague fashion weekend (myslíme MBPFW) si totiž designSUPERMARKET otevře své STUDIO.



STUDIO designSUPERMARKET bude otevřeno během celých čtyř dnů trvání fashion weekendu (19. - 22.9.)  a jeho součástí bude prodejní showroom mladých módních designérů. na své si tedy přijdete, pokud si nutně potřebujete  koupit něco na sebe a podpořit tak práci českých designérů nebo se jen chcete pokochat jejich tvorbou a na přehlídky se vám nechce. můžete se ale podívat i na krátké módní filmy a setkat se s jejich tvůrci (modeschau video selection podle veroniky ruppert), zajít na zajímavé přednášky/diskuze s módními insidery (doporučujeme třeba fashion talk s alicí klouzkovou ze sisters nebo přednášku o etické a udržitelné módě) nebo workshopy (nenechte si ujít ten s lucií kutálkovou z leedy, elou jediovou a kristýnou javůrkovou pod taktovkou MOLO7). že na to všechno chcete? soutěžte s námi o lístky do STUDIA, máme pro vás 3 x 2.

docela pěkný domek s terasou kousek od pařížský...
pokud máte o lístky zájem, nechte nám na sebe v komentářích emailovou adresu. uděláte nám ale radost, když  ještě navíc odpovíte na tyhle dvě otázky:   kupujete si módní kousky od českých návrhářů? půjdete do STUDIA designSUPERMARKET kvůli nákpům, přednáškám, večírkům nebo jen tak kvůli atmosféře? dva výherce vylosujeme, jednoho odměníme na základě jeho odpovědi. soutěž ukončíme v úterý 17.9. o půlnoci a druhého dne ráno výherce vyhlásíme, to abyste měli čas si vaši návštěvu hezky naplánovat.

na kompletní program STUDIA designSUPERMARKET se podívejte SEM

34 komentářů:

  1. :-)
    Ráda bych nakupovala u českých designérů :-(... Do studia půjdu nejspíš kvůli přednáškám a atmosféře. Ale nejvíc se těším na knihkupectví!

    Můj email je karolina.karpiskova@gmail.com

    Hezký den
    K.

    OdpovědětVymazat
  2. Tvorba mladých českých návrhářů není lehce k dostání, je potřeba se k nim prodrat přes klíčová místa, jedním z nich může být i prostor "STUDIA designSUPERMARKET", proto jediné co dodat - VÍCE TAKOVÝCH MÍST !! martina.feitova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Atmosféra - informace - možnost oživit šatník - co víc si přát :)
    hajkova.marketa@email.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tvorba českých designérů je originální a bohatá, nakupuji hlavně šperky a doplňky, zálusk mám ale i na další věci :-). DesignSUPERMARKET navštěvuji pravidelně, takže ani tentokrát prostě nemůžu chybět. Úžasná to akce, kam chodím za inspirací, atmosférou i nákupy a odcházím okouzlena a rozradostněna ze všeho toho krásna :-D.

    Mějte se!
    kaikac@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Na tento typ akcí se chodím většinou inspirovat, užít si atmosféru. Zpravidla si tam koupím něco menšího, často dárky. Když tak přemýšlím, některé z mých oblíbených kousků, zejména šperků, jsou právě od českých návrhářů.

    slecna @ centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  6. tereza.koldovska@email.cz

    OdpovědětVymazat
  7. atmosféra a pokoukání,nejlepší. Co si koupím musím však vždy pečlivě rozvážit, bohužel (kvůli financím), vždy to ale stojí za to!

    email: homove@gmail.com

    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Půjdu nasosat atmosféru ale hlavně, podívat se co je nového a mohlo by to nějak obohatit můj šatník. Z minulého roku jsem si hrdě odnesla peněženku od ZK, a letos... kdoví?

    o.karpecka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. milarejskova@seznam.cz
    České návrháře podporuji už z principu :-). Myslím, že je u nás několik opravdu šikovných a kreativních značek. Do STUDIa zavítám ale nejen na nákupy, nýbrž i kvůli kontaktům. Právě jsem otevřela vlastní vintage a alternativní obchod a chtěla bych získat ke spolupráci ty nejšikovnější :-).

    OdpovědětVymazat
  10. České návrháře se snažím podporovat, jak to jen jde. Bohužel jako student nemám tolik prostředků, takže nejednou stojím před sofiinou volbou - koupit triko od designéra a měsíc o těstovinách s protlakem nebo zvolit triko ze sekáče a kafíčka a dortíky v kavárnách. Často vyhrává to druhý, je myslím, si, že promyšlená investice do kvalitních kousků stojí za to. A protože jsme přes léto přece jenom něco vydělala, asi se budu poohlížet po něčem, co bych si pořídila.
    A taky, často mám pocit, že je hrozně těžké se na návrhářské scéně zorientovat, takže když se rozhodnu, že si koupím novou kabelku/boty/whatever, vždycky sjíždím vás blog, abych našla někoho zajímavýho :)
    lenka.juchelkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. Podporuji naše mladé tvůrce - nejvíce kupuji originální šperky, sama tvořím pro sebe a své blízké. Proto chodím na podobné akce čerpat inspiraci a podporovat tvůrce, kteří mají neotřelé nápady a používají zajímavé materiály, např. recyklované.

    katttak@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Mám vlastně jen jedny šaty od mladé tvůrkyně a udělaly mi na svatbě kamarádky dobrou službu. A půjdu spíše sát atmosféru a příp. koupit nějakou maličkost.
    bara-amelie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Sama se zabývám designem a vím jak těžké jsou začátky, dokud si člověk nevybuduje jméno. Ale nejenom proto preferuji nakupování u českých návrhářů před konfekcí. U nich mám jistotu,že dostanu daleko kvalitnější materiály (polyester ze H&M mě už moc nebaví),delší životnost a nadčasovost, ale především mám jistotu, platím za práci a originalitu, ne za značku. Když si uvědomím kolik času, zkoušení a know-how stojí za každým kouskem, plně to obhájí vyšší ceny. Řada návrhářek se také stala mými kamarádkami, čehož si hodně cením.
    Do STUDIA půjdu především na přehlídku, poohlédnout po něčem novém, potkat se s návrháři osobně a také si užít atmosféru.
    svetlanakozhenov@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Jsem návrhářka a preferuji práci našich návrhářů, hlavně Maydy, s kterou již leta spolupracuji. Ráda si kupuji pěkné a zajímavé kousky, ať už oděv, šperk či jiný doplněk. Na designmarket se chystám poprvé, nasát atmosféru, zkouknout přehlídky a popř.nabídnout spolupráci s mým butikem v Brně.

    modeevie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Kousky návrhářů si občas koupím (od svých spolužáků), na zavedené značky nemám finance. Na design supermarket studia jdu za přednáškami, party a knihkupectvím:)

    t.r.kladosova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. vzhledem k tomu ze jsem socka na materske si modni kousky od ceskych navrharu casto nekupuju i kdyz se mi chce, a nutne je potrebuju,,,
    na prehlidky se mi taky chce.
    do studia pujdu na wrkshp - trojice je neodolatelna

    mikela.tlusta@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. půjdu! kvůli atmosféře hlavně a taky se inspirovat!:)

    OdpovědětVymazat
  19. kupuji originální šperky, zároveň sama vyrábím, takže bych se ráda inspirovala. šla bych ráda ale kvůli všemu, pt. věřím, že atmosféra místa a zajímavý program z toho dokáže vykouzlit celkem příjemný zážitek.

    t333999333@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. Kousky od českých módních návrhářů není lehké sehnat, ačkoliv bych si ráda něco pořídila :-)
    Určitě kvůli atmosféře a nákupu :-)
    thevoguebyme@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  22. ještě jsem neměla šanci se k nějakým módním a originálním kouskům od českých návrhářů dostat, proto si myslím, že designSUPERMARKET je skvělá příležitost. Jsem studentka práv a moje kreativní stránka osobnosti trochu strádá, ráda bych jí to vynahradila.
    mxbabydoll@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. xlentila@seznam.cz
    Bohužel finance nedovolují zakoupit nějaký model od českého návrháře, který se mi zrovna líbí.
    Na akci se chystám určitě na Modeschau Video Selection, tak se těším,že tam Kočky potkám :)

    OdpovědětVymazat
  24. Chci to všechno vidět a koupit! heroine98@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  25. maria.martakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Od jisté doby se snažím nakupovat jen u českých návrhářů (zamilovala jsem si například brněnskou Belku)... Takže nakupuji asi tak jednou za půl roku, ale stojí to za to :).

    Určitě bych okoukla co je nového, nasála atmosféru a hodně by mě zajímaly workshopy.

    johana.zelenakova@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  27. jahykster@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  28. U českých návrhářů jsem zatím moc nakupovat nemohla, maximálně tak nějaký doplněk. U těch zavedených "velkých" jmen nakupovat ani nešlo, nemohla jsem si to dovolit a ne vždy se mi to líbilo, a o jiných se toho dřív moc dovědět nešlo, když člověk neměl přímo čas si je vyhledávat a obíhat třeba diplomky na UMPRUM. Loni jsem byla na Prague Fashion Weekendu na jedné jediné přehlídce, víc jsem nestihla, a od té doby se těším na další ročník jako malá! Jsem ráda, že to není akce jenom pro módní profesionály, jak je v cizině zvykem. Do studia bych se podívala ráda, asi ne hned nakupovat (i když, kdo ví), protože budu jistě velice rozrušená a nejradší bych koupila všechno! Spíš si udělat přehled, všechno si prohlídnout - přeci jenom, naživo je to lepší než na webových stránkách návrhářů - a pak si rozmyslet, co bych si koupila třeba za pár týdnů na narozeniny nebo na Vánoce... skrolew@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Mam svoje plesove saty usite od ceske navrharky, ktera tento rok zatim ale bohuzel nema svoji show na PFW, ale jinak neustale sleduji ceksou modni scenu. Na design supermarket se jdu podivat hlavne prave na showroomy a na photo vystavu. A take se tesim na celou modni atmosferu kolem toho, fotit stylove lidi a blogovat o tom.

    Thuy
    thuy.pham@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Mám vztah k módě, ke které se dá přijít jinak, než v obchodním centru, ale u českých návrhářů jsem ještě nenakupovala. Sama tvořím ( www.facebook.com/LaceUpFashion) a před nějakou dobou jsem si nechávala u kamarádky šít halenku a kabát.

    Jela bych za atmosférou, za showroomy, za Prahou :)

    Miss.anselmo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. d.pesova@gmail.com

    Já hlavně šperky a hlavně porcelánové, kterých mám sice nevelkou, ale o to milovanější sbírku (hlavně JARA a tyformy). Dřív jsem hodně oblibovala MAYDU, mám od ní několik krásných sukní, teď potřebuju vše od K. Javůrkové.
    A protože si můj milovaný bratr bere úžasnou mladou návrhářku, která šije a plete taky hodně na děti, mám teď z toho nějaký podivný mateřský pudy - abych jim mohla pořídit všechny ty super oblečky a vtipný mini-čepičky. A do studia pro atmosféru i výběr narozeninového daru:)

    OdpovědětVymazat