15. 9. 2013

týden módy v praze nezachránila ani gentlewoman


nepříjemnou bulvární pachuť fešn weeku sponzorovaného pracím práškem dreft nešlo jen tak překousnout. před pár dny se ještě prezentoval jako událost světového věhlasu, teď už nemá ani svůj web a přejmenoval se na 'týden módy v praze'. návštěvníky přehlídek na alšově nábřeží tak přivítalo přelepené logo hlásající jen generické 'fashion week'. mediální kolotoč ohledně práva na užívání licence 'prague fashion week' nemohla zachránit ani taťána kuchařová a partičky celebrit a blogerů. spíše naopak, všechno dohromady působilo jako nevydařená pártoška na potápějící se lodi.



alespoň částečně však marasmus vylepšila přehlídka loňské držitelky 'dreft black card' jindry jansové. ta předvedla novou kolekci 'gentlewoman' (a že těch premiér na dreftu letos moc nebylo...), ve které stylově navázala na svou diplomku 'basic' (tu najdete v naší loňské reportáži). obhájila v ní svou roli coby autorka netuctové módy se sofistikovaným přístupem. na skutečnou záchranu týdne módy s poloprázdným programem a pošramoceným renomé byla však i gentlewoman krátká.

   

pro srovnání se podívejte na prezentaci letošního vítěze černé karty - lukáše macháčka. fotoreport najdete v magazínu na molo7.

6 komentářů:

  1. - ja porad vahala, co si o tom vlastne myslet. na miste mi to bylo cely k smichu a pusobilo komicky uboze
    zpetne se mi z toho ale spis zveda kufr

    OdpovědětVymazat
  2. Kočky, byly jste jenom na Jindře nebo i na jiných "mladých" přehlídkách? A jak se vám líbilo to, co přišlo po Jindře?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. byly jsme i na studentech umprumky a UJEP, na přehlídku young talents range jsme přišly trochu se zpožděním a ostraha se nedala oblomit, takže přehlídku dovalová - sedláková - komosný známe jenom z vyprávění.
      lukáš macháček je prostě návrhář pro celebky, obnažený nohy, sexy dekolty... fajn bylo, že si to drželo alespoň tu jednoduchost, jinak ale nic zajímavýho pro kočky. svoje zákazníky si jistě najde, o tom nepochybujem. spíš nás překvapil výběr poroty, v tomhle kontextu tak totiž vyznívá loňská černá karta pro jindru jako šťastná náhoda.

      Vymazat
    2. No, o tom že s porotou se výherce mc dobře zná jsem něco zaslechla, ale spíše mi přijde, že jeho výhra maximálně vypovídá o tom, na jaké úrovni akce je. Ale na weekendu budou taky libůstky. Např kolekce dalšího slavného stylisty, Marko in. - tématem jsou zvířecí vzory...

      Vymazat
  3. z Fashion Weeku jsem měla jen to, že jsem se prošla okolo, viděla jsem trochu atmosféru, a byla se podívat na Fashion Talk, která mi tak trochu dala náhled na to, jak to tam probíhá, a vážně jsem neměla chuť dávat 250kč za přehlídku. Tak jsem ráda, že jsem o nic extra nepřišla... :)

    OdpovědětVymazat