30. 8. 2013

co si kočky vyšily

kočky se na začátku léta účastnily kurzu výšivky s love revamp. brzy se tu objeví i fotoreport z kurzu, kam jsme sice věčně chodily pozdě, nakonec jsme svoje výtvory ale přece jen dokončily.
a jak jsme včera slíbily v tomhle článku, dneska vám předvedeme, co jsme si vyšily...

babeta miluje balóny. chtěla by letět s celou rodinou a koukat dolů na náš dům. u nás na chatě jsou v létě vidět balóny téměř denně. vylétají v podvečer a pod sebou mají berounku, kopce a skály, malou a velkou ameriku a lidi prťavý figurky z člověče nezlob se. taky třeba jednou poletí, zatím má alespoň tuhle košili.




miakarina si vyšila lil bub, the most amazing cat on the planet.

lilbub.com
pokud to ještě nevíte, tak 'grumpy cat' tardar sauce zdaleka není jediná kočičí celebrita. krom osmibitový nyan cat je tu třeba maru (průkopník v oblasti kočičí slávy), existenciální henri le chat noir nebo čerstvý držitel guinnesova rekordu colonel meow. stejně jako grumpy cat vnesl i lil bub do širšího povědomí náš oblíbený reddit. další kus práce pak vykonal americký vice, to když o lil bub (a dalších internetových celebritách z rodu felis) produkoval dokument lil bub & friendz:



lil bub se narodila hned s několika genetickými poruchami - nemůže pořádně chodit, chybí jí zuby, spodní čelist je přiliš krátká a tak neustále 'vyplazuje' jazyk. i tak si ale soudě podle všeho dokáže užívat svůj kočičí život naplno - už příští týden jí vychází knížka a taky startuje její talk show. má i vlastní shop a část všeho, co lil bub vydělá, putuje na charitativní organizace pomáhající ohroženým zvířatům a takzvaným no-kill (tj. nepraktikujícím utracení) útulkům. už jenom kvůli tomu je bub určitě ta nejúžasnější kočka na světě.

krom svýho čestnýho místa na novým nejoblíbenějším kousku v miakarinině šatníku má lil bub taky facebook, tumblr, twitter, youtube a instagram

cats approved
a pokud byste stejně jako bub rádi pomohli zvířatům v nouzi, není nic jednoduššího než materiálně nebo finančně přispět nějakýmu lokálnímu soukromýmu útulku. my přispíváme třeba sem

jo a pokud byste taky rádi uměli vyšívat, přihlašte se k love revamp do kurzu; podzimní termíny jsou už totiž vypsaný. více o vyšívacím projektu si přečtěte tady.

7 komentářů:

  1. Skvělé! Je bezva vidět, jak se někdo do něčeho nadchne a dotáhne to do konce...Do parádního konce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme. popravdě jsme velkou část výšivky udělaly jako domácí úkol. a jsme rády, že jsme se k tomu dokopaly.

      Vymazat
  2. vyšitá i opravdová, obě kočky jsou ňu! a ta živější z nich.. jak přišla k tak krásné srsti? je křížená se superchlupatými kočičími madame z přehlídek? nebo je sama aristokratka?

    OdpovědětVymazat
  3. vyšitá i opravdová, obě kočky jsou ňu! a ta živější z nich.. jak přišla k tak krásné srsti? je křížená se superchlupatými kočičími madame z přehlídek? nebo je sama aristokratka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my vlastně nevíme. kočička obývá vnitroblok a oblíbila si naší zahrádku a tak nějak i nás. nevypadá to, že někomu patří, takže se o ní staráme...

      Vymazat
  4. To je paráda! A muselo to teda dát asi dost práce :-)

    OdpovědětVymazat