11. 7. 2013

prázdninová soutěž s yo_soy

jedna z provazových novinek a tajný favorit 11K


je 11. červenec a s ním i naše první prázdninová soutěž.  pozvání 11 koček přijala brněnská designérka, která si říká Yo_Soy. její kolekce provazových šperků 'z lana' dokonale splňuje naši představu ideálních letních doplňků. nejenže jsou podle nás provazy momentálně dost trendy, svým minimalistickým pojetím jsou šperky Yo_Soy  v podstatě nadčasové. obstojí jako součást ležérního outfitu 'jen tak k vodě', ale i jako zajímavý design kousek na místa, kde se absencí originality nechcete ztrapnit. 



do komentářů stačí napsat váš kontakt a v případě výhry vám autorka vyrobí šperk podle přání. na vás je jen vybrat si, který šperk a v jaké barevné variantě se vám nejlépe hodí. vybírat můžete z nejnovějších zaplétaných náhrdelníků, ale i jednoduchých lanek a náramků. možná jste jako my a taky by se vám hodily všechny; to potom budete mít výběr poněkud náročnější. 
názvem svojí značky (Yo_Soy, v překladu 'já jsem') chtěla petra vyjádřit myšlenku, že šperk (potažmo móda) je 'součást utváření a vyjádření naší identity'. zajímá jí tedy následující: jak to vidíte vy? má pro vás výběr konkrétního šperku nějaký hlubší smysl? je pro vás móda způsobem, jak dát okolí najevo, jací jste 'uvnitř'? jakou máte povahu, náladu, názory? nebo je to jen možnost, jak zajímavě vypadat?

p.s. zodpovězení otázky je dobrovolné a na zařazení do slosování o dárek od Yo_Soy nemá vliv, moc nás ale všechny zajímá, s čím přijdete. pusťte se tedy do toho, soutěžte a šiřte dál, ať se o téhle mladé šperkařce dozví co nejvíce lidí. končíme jako vždy za týden, t.j. o čtvrteční půlnoci (18. 7.).

fotky archiv yo_soy

více se dozvíte na facebooku Yo_Soy

77 komentářů:

  1. http://www.refinery29.com/atwater-furniture-designer-makes-rad-tie-dyed-rope-jewelry

    OdpovědětVymazat
  2. http://tanyaaguinigastudio.bigcartel.com/

    OdpovědětVymazat
  3. ty jsou krasny!
    barbora.sojkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. paráda!!!Brno jede!!!
    a o výhru velmi stojím, budu ji věšet na nádherné dekolty svých letních lásek!!!!
    antoninw@post.cz

    OdpovědětVymazat
  5. samozřejmě, že oblékáním dávám najevo, jaká jsem a jak se momentálně cítím. Když je mi fajn, tak hýřím barvami a většinou vše oživím květem ve vlasech, když ne, tak džíny, triko, sako... a decentní šperk.

    ver.langerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. je 11.7 a ja mám dnes narodeniny, síce nie 11 ale trošku viac, tak možno sa na mňa šťastie usmeje, a keď nie, tak si určite takýto krásny šperk čoskoro zadovážim :) a čo sa týka tej otázky, ja si myslím, že všetko, každý pohyb, gesto je formou sebaprezentácie, tak isto šperk, oblečenie, či knihy, vplývajú na našu osobnosť a dušu a navzájom sa všetko priamo či nepriamo podmieňuje
    tuszka117@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Je to jaká malá instalace v mém vlastním muzeu - nečeká na lidi, ale potkává je
    ninakim@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. majakovacevicova@gmail.com

    "Šaty dělají člověka." To se neříká jen tak. Zevnějšek je první, čeho si u člověka všimnete a často to vytváří první dojem. Ten vám sice nevypoví vše, ale víte, že šedá myška si neoblékne upnuté černé šaty a nenanese červenou rtěnku a tak dále. Měli bychom o sobě přemýšlet a náležitě se o sebe starat. Přecejen, jsme taktéž zodpovědní za estetiku našeho okolí :).

    OdpovědětVymazat
  9. tereza.trestikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. - a ja naopak vyznavam kredo "clovek dela saty", ponevadz finalni vizual z elementu, ktery na sebe naplacame, dava skutecnej smysl pouze tehdy, kdy akt volby vychazi z prirozeny tendence naseho nitra. jasny jak facka. nevim, proc to papouskuju. a lana me tuze berou !

    marketa-gorcikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Přiznám se, že se šperky to neumím tak, jak bych chtěla, ale o to víc mě uchvacují.. Doma jich nemám málo, ale málokdy mám pocit, že bych si je chtěla obléknout. Je to prostředek sebepoznání a najít vhodný kus je pro mě podobné jako najít vhodný parfém- veskrze intimní záležitost, se kterou se ale jednou musí z její podstaty na světlo.
    demijeanne@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. Mam rada tyto statement pieces, protoze to jsou prave kousky, ktere dokazi katapultovat do vysin tilko+jeany/sukni nebo uplne obyc saty a to se mi moc libi. Kdyz nemam chut nic vymyslet, natahnu na sebe neco jednoduchyho a povysim to nejakym skvostnym sperkem, jako jsou tyto nahrdelniky
    micimathonka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  13. myslím si, že človek to ani nemusí robiť vedome a oblieka sa taký ako je.. Nie vždy to však tak je, niektoré dievčatá nasledujú módne trendy s takým zanietením, že vlastne ani nenosia to, čo sa im páči, ale to, čo im ponúkajú iný... nehovorím však, že vyberať si z módnych vychytávok je niečo zlé a že ak to ženy robia, tak podkopávajú vlastný štýl.. len si treba vyberať a uvažovať nad tým, že či sa mi to naozaj páči :)

    Šperk sa mi pači hlavne ten pomotaný na poslednej fotke..:)

    dora.mrkvova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Já osobně vybírám šperky i oblečení podle příležitosti a hlavně podle nálady. Jsem schopná vzít si jeden den opravdu výrazné a odvážné oblečení nebo doplňky a další den být za šedou myš...ale myslím, že to tak má většina lidí.

    efkadvorackova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. ty první tři se mi líbí nejvíc=)...samozřejmě, že je oblíkání způsob sebevyjádření, a i ti, co to tak neberou, tím jak vypadají, něco okolí říkají...třeba neplánovaně

    pragueneedsmorestyle@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  16. jo, ale vsechno je to plagiát! http://tanyaaguinigastudio.bigcartel.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm,ak to je pomere dost odvazne tvrdenie,vo svete kde vsetko so vsetkym je prepojene,a casto ludia ktori ziju na opacnych koncoch planety vytvoria nieco takmer identicke,a len tak mimochodom,yo soy ma,teda aspon podla mna krajsie sperky ako ta spominana tanya
      a namiesto totho obvinovacieho spamovania doporucujem radsej energiu minat inym,tvorivym smerom,
      liona

      Vymazat
  17. Ja osobne /ako aj vela inych ludi/ dava tym ako sa oblieka najavo vela veci. Neviem, ci zrovna to aka som "uvnitr", ale kazdopadne vela z toho v akej spolocnosti sa pohybujem, aku hudbu pocuvam, ake mam nazory, pohlad na esteticno... Obliekanim sa da vyjadrit vela, ale na druhu stranu mam pocit, ze mnozstvo ludi tym ako sa oblieka nevyjadruje nic, iba beru co im je podsunute.

    Inak sperky super :)

    z.fajta (a) gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné šperky. Jako všechno, co vytváříme kolem sebe jsou i ony součástí naší identity. Nelze nekomunikovat.
    tereza.sykorova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  19. v jednoduchosti je krása :)

    irena.novot@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Nejraději nosím šperky, které si buď vyrobím sama, nebo které jsou designově zajímavé (jako tyto!) a z nějaké hand-made tvorby.
    Dále je tu má touha zaujmout a být originální, k čemuž využívám právě šperky a jiné doplňky. Miluji, když mi je někdo pochválí a ptá se, kde jsem koupila, jak vyrobila atd. Odráží se tedy zde má pýcha či marnivost? Možná i to, ale především se chci sama cítit dobře a být krásná (v rámci možností).
    Zkrátka ve skvělých špercích se cítím skvěle!

    terezadv@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. drink.more.tea zavinac seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Tak jednoduchý a tak krásný, určitě bych si nějaký provaz vybrala :-)

    Mamoustylove@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Tyto šperky jsou hezké a také je mi příjemné, z čeho jsou vyrobeny. Přitahují mě víc než minimalistické šperky z různých moderních technických materiálů. Což o mě samozřejmě mnohé prozrazuje. Moc skutečných šperků ale bohužel nemám, spíše bižuterii. Protože vybrat šperk je skutečně chvíle, kdy se člověk musí ponořit do sebe a hodně se na sebe soustředit, aby zvolil správně a šperk s ním souzněl. Takových okamžiků by v životě mělo být co nejvíc - staly by se z nich šperky samy o sobě.
    skrolew@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Někdy se tím, co si vezmu na sebe, snažím něco uvnitř poupravit... i takhle obráceně to někdy funguje.
    Mám prstýnek, který jsem dostala při křtu; není to na něm ovšem poznat, ale tím, že ho mám skoro vždycky na ruce, rozhodně něco vyjadřuju, byť třeba jen pro sebe.

    OdpovědětVymazat
  25. tereza.ponikelska@gmail.com
    Asi si podvědomě vybírám šperky, které pro mě jsou tím, čím se snažím sama být - kreativní, netuctová, s vtipem, šarmem, neprvoplánová, trochu divná, překvapivá a tak :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  27. Myslím, že to, co sdělujeme oblečením, často není shodné s tím, kým jsme, ale spíše tím, kým bychom chtěli být. Jen málokdo dokáže být tím, kým je uvnitř. --> Jen málokdo vyjadřuje to, kým je doopravdy.
    gaurajoanna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  28. Často nosím na oblečení brož s obrázkem, který si mohu měnit. Je to dárek od mé umělecké kamarádky. Většinou je to nějaký "vzkaz" okolí. Obrázky si často měním, někdy je tam Budha, smějící se děti, srdce, strom, Krišna, ptáci,...
    tatusik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Samozřejmě, že tím, co mám na sobě nebo tím, jaké šperky zvolím, dávám najevo, jak se cítím či co mám ráda. Prakticky každý outfit, který vymyslím, doplňuji šperky, zásadně originály - tedy šperky z různých designových session, ale nejvíce pak z fleru. Nakupuji prsteny, náramky, naušnice a cokoliv na krk. Čím extravagantnější, tím lepší. Pracuji v advokátce, takže kolikrát tu kostýmkovou nudu doplňuji právě těmito výraznými šperky. Jsem tím známá i mezi přáteli a kolegy, když náhodou žádný šperk nemám, hned se ptají, zda se něco neděje:)) Jsou dny, kdy se mi stýská po rodině, která bydlí v jiném městě - vezmu si na sebe prsten po babičce a naušnice s řetízkem od maminky a je to skoro, jako by tu byly se mnou. Šperky pro mě nejsou jen šperky, jsou mnohem víc. A ty vaše vyzařují originalitu a evokují dovolenou u moře. Co víc si přát, když musíte být denně deset hodin zavřená v kanceláři? Moc vám fandím.
    barbora.lomova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. yo soy mám moc ráda, fajn že se o ní dozví víc lidí.
    petra.kopackova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Yo_soy je super. Už mám jeden provazový náramek.
    karli.c.ka zavinac seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Krása střídá nádheru! Jsou zkrátka báječné! :-)

    lirio@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. je to krása...yo_soy šperky obdivuji už dlouho, velmi se mi líbí ta jednoduchost.
    Jak už bylo napsáno výše, to jak se oblékáme vyjadřuje nejen to jací jsme, ale pomáhá nám vcítit se do toho, jací bychom chtěli být.

    SusanMaly@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. jednoduše nádherné!! Chci mooc:)) Gratuluji slečně ke skvělé práci!
    michaelka.capkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. magdalena.simandlova@gmail.com
    Je to věčná touha vyčlenit se z davu a i sběratelská vášeň.

    OdpovědětVymazat
  36. Krasa! Diky za soutez. kusanec.cz@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  37. Vidím takové šperky poprvé - krásné♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  38. wow! krasne!!

    marketa.neumanova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Od Yo_Soy již několik krásných kousků mám, a proto bych ráda svojí sbírku o další rozšířila.

    tereza.hrejzkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. šperk je třešní na jedinečném dortu každého z nás
    t.r.kladosova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  41. lenka.grossova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. Nosím hodně extrvagantní a velké šperky,krásně doplní jednoduché oblečení, a vyniknou. Ale takto lankový, látkový velký mam jen jeden a to z Anglie, Yo_Soy je v ČR asi jediná kdo takovéto nádherné přírodní šperky vyrábí!! Jsou nádherné a nápadité!
    ka7ka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  43. šperků mám ve vlastnictví poskromnu, takže nejčastěji hledám, co vlastně dneska šperkem bude. Kytka ve vlasech, nitka na kontníku, kulatý výstřih nebo zapletený cůpek. Občas naušnice po babičce, to jo. Víc než šperk samotný o člověku mluví, jak o sobě v prostoru (i oděvním) přemýšlí, tuším.
    alzbeta.michalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  44. Je to nádhera a myšlenka vyrobení šperku na míru je super:-)
    vratislava.janovska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. od yo soy mam uz jeden lanovy nahrdelnik doma. libi se mi a diky nemu vim,co to znamena hodit si masli.:)
    oblecenim se da vyjadrovat ledacos a hadat, kdo je jaky a jakou ma naladu podle vzhledu me obcas bavi.
    pavlina.viktoria@email.cz

    OdpovědětVymazat
  46. yo soy es muy magnifico:-}
    jej sperky maju dusu,a cim viac peknych
    dusi na svete,tym krajsie tu bude:)
    liona.belierova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  47. Fíha, to je komentářů. Já myslím, že výběr šperků, stejně jako výběr oblečení o nás mnohé prozrazuje (ať už chceme nebo ne). makepeace

    make-peace@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Módou a šperky se toho dá vyjádřit spoustu, pro mě je ale důležité, aby nějakým způsobem korespondovaly se mnou, abych zkrátka měla pocit, že ke mně patří. Lanové náhrdelníky jsou moc pěkné a originální, dokážou z obyčejného a jednoduchého outfitu vytvořit zajímavý model.

    suzanne89@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. caryfuk@centrum.cz V jednoduchosti je síla!

    OdpovědětVymazat
  50. xlentila@seznam.cz
    mňau :x-)

    OdpovědětVymazat
  51. Móda je pro mě jednoznačně vyjádřením sebe sama a tak k oblékání já osobně i přistupuji. Šperky a doplňky jsou toho nedílnou součástí.
    Na druhou stranu věřím, že se dá za šaty i ledacos "schovat", aneb to staré známé rčení, že "šaty dělaj člověka"...záleží vždy na okolnostech a momentálním rozpoložení...

    dagsit@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Móda je hra. Trochu jako jít na maškarní. Za co dneska? Na druhou stranu každá vizuální prezentace navenek (pokud v tom nesedím sám doma)o nás něco říká. Ať chceme, nebo ne. Pokud člověk má (anebo naopak nemá) názor, ten se nakonec vždycky vyklube ven - i kdyby jen tím, že odhalí svou absenci.
    sarka.novakova@nkp.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Myslím si, že móda je vždy vyjádřením toho, jací jsme, bez ohledu na to, jak moc si to připouštíme. Zdá se mi ale, že u lidí, kteří si na svém vzhledu zakládají móda odráží víc to, jací by uvnitř chtěli být, než jací jsou.

    Když jsem si ty otázky četla, hned jsem si vzpomněla na svou oblíbenou zábavu v době klauzur u nás ve škole (architektura v Liberci). Baví mě srovnávat projekty na plachtách s oblečením a celkovým vzhledem jejich autorů. Většinou je to provázané víc, než se zdá. To, jaké si vybírají materiály, střihy, jestli kombinují nezkombinovatelné nebo jsou minimalisti, všechno se odráží v oblečení úplně stejně jako v projektech. Často dokonce slečnám šaty barevně ladí s obrázky. Teď už vlastně nevím, co jsme tím chtěla říct, třeba si z toho odnesete něco moudrého :)

    lenka.juchelkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  54. Ano, i šperkem člověk vyjadřuje sám sebe.
    maria.martakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Šperky, které si na sebe obléknu vybírám zejména podle toho jakou mám náladu -někdy barevnější, jindy jednotvárnější. Vždy jsou určitou výpovědí o tom, jak se cítím uvnitř. :-)

    Ivona_B@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  56. Nálada, rozmar, osobnost, přístup k životu, takové malé překlopení vnitřku na vnějšek. Není to nic samoúčelového, je to přirozenost. Hlavně se tím bavit a nezaprdnout!
    b_komplex@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Šperky Yo Soy se mi moc líbí. Jsou originální a ke každému outfitu. Prostě perfektní.

    stepanka.sychrova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  58. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  59. Peti šperky jsou nádherné :) Přeji mnoho skvělých nápadů!
    kordinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  60. Náhrdelníky i náramky jsem obdivovala už na Dyzajmarketu v Praze, jsou fantastické a po pravdě jsem vedle futuristických náramků z 3D tiskárny nic zajímavějšího v oblasti šperků neviděla už předlouho:)

    vklepitko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Moja odpoveď je z cela jednoduchá a presná. áno, svoje pocity vyjadrujem takýmito mojími "outfitmi".. nie však vždy to záleží od môjho vnútorného pocitu, niekedy poste schmatnem prvé čo mi príjde pod ruku...
    Kontakt - erika.ostapluk@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  62. úžasné! tenhle minimalistický design mám ráda

    fashion-picanteria@sznam.cz

    OdpovědětVymazat