20. 7. 2013

domácí kosmetika: kávový zábal proti celulitidě

kočky celulitidu fakt nesnášej.  chtěly by nosit sexy DIY džínový minikraťásky se cvokama (a nebo s krajkou?), ale nemaj na ně nohy. kočky sice vědí, že jsou na světě větší problémy, že si žijou ve vatě a podkožní tuk je marginálie, která není hodná pozornosti, jež se jí dostává v magazínech pro ženy, přesto nebudou na svém blogýsku předstírat, že se občas nepotýkají s problémy 'prvního světa'.

naše kafe je z café libertad kollektiv a pochází od mexickejch zapatistů


kočičí lenost je všeobecně známá, že jsou kočky mlsný zrovna tak. v létě je obvykle přepadne potřeba 'něco se sebou udělat', aby se cítily ve svém těle líp. na řadu pak přichází čerstvě namletá káva, která ovšem není určena k požitkářskému piknikování na zahradě a popíjení ve společnosti přátel, nýbrž k užití zevnímu v soukromí kočičího obydlí. 
kávový zábal sice není ultimátní zázrak, jehož pravidelným aplikováním 'pomerančovou kůži' zcela vymýtíte, rozhodně ale kůži na vašich nožkách hezky zjemní a hned vám bude do skoku, protože vám po něm nohy budou připadat o poznání lehčí. mnozí tvrdí, že pravidelné užití (2-3x týdně po dobu jednoho měsíce) výskyt celulitidy skutečně výrazně snižuje , kočky ale nikdy nic nevydrží užívat v pravidelných intervalech , tak tuhle zkušenost nemohou zatím potvrdit.  pokud si ale chcete udělat dobře a máte tak hodinku času, uvařte si tohle silný kafe:

připravte si staré novinypotravinovou fóliipůl hrnku mleté kávy (použijte kávu faitr trade; sice chceme ušetřit za drahý masáže a krémy, ale zas ne na úkor někoho jinýho) a smíchejte ji se lžící olivového oleje. směs zahřejte v mikrovlnce (cca 30 s), nebo přidejte lžičku horké uvařené kávy (můžete vlastně obojí, jen dejte pozor, ať konzistence zůstane dostatečně kašovitá, lepivá a teplá). stoupněte si na staré noviny a  kávovou směs vmasírujte do pokožky stehen (fáze peeling). nohy se zbytky zrníček obalte potravinovou fólií a alespoň na 20 minut si se zábalem  lehněte (ideálně na ručník, protože káva může někde prosáknout a všechno zašpinit). nepovinně si můžete číst ze starých novin, kočky však spíš doporučují zavřít oči a odpočívat (fáze relax).
pak už se stačí jen důkladně umýt a na nových nohou protančit zbytek dne.

u peelingu se nebojte pořádně zabrat, čím důkladnější masáž provedete, tím lépe se pak budete cítit
ano, kočičí bagetka k nakousnutí (uvnitř už blahodárně působí kofein, pokožka se prokrvuje)
starý noviny se celkem hodí... 
teď už zbývá jen důkladně umýt ruce, nohy a také  bílou koupelnu  (my máme koupelnu černou, a tak se na kávový orgie výborně hodí)

6 komentářů:

  1. toto vyskúšam, a tú čiernu kúpelňu by ste mohli niekedy odfotiť, celkom ma to zaujíma, ak samozrejme to nie je príliš diskrétna záležitosť :D

    OdpovědětVymazat
  2. inak celkom dobre je toto aj so skoricou!

    OdpovědětVymazat
  3. Doporučuji přidat bezbarvou potravinářskou želatinu. Vznikne gel, který všude nekape a odpadá starost s novinami a úklidem celé koupelny ;)

    OdpovědětVymazat
  4. vseeeetko spinave :D prave skusam tuto kozmetiku http://www.kavickujeme.sk/#!e-shop/g38g2

    OdpovědětVymazat
  5. Tip na detoxikační zábal a proti celulitídě
    Pro takový zábal je dobrý i mletý zázvor s olivovým olejem (nebo tělový krém) a může se přidat i zelený jíl

    OdpovědětVymazat