24. 7. 2013

domácí jahodový nanuky v čokoládě


my kočky máme takovou letní obsesi: zmrzlinu. jelikož některý z nás jsou veganky, není-li někde poblíž hájkova točená klasika jahoda-banán, kupujeme si společně zmrzlinu s prostým leč výstižným názvem 'jahody', a ještě radši 'maliny', tedy zmraženou ovocnou dřeň zalitou v hořké čokoládě. a jelikož máme doma tvořítka na nanuky, rozhodly jsme se recept na naši oblíbenou zmrzlou pochoutku  napodobit.
díky pinterestu jsme narazily na skvělý tip, jak si poradit s čokoládovou polevou (původní recept na 'magic shell' najdete tady) a stvořily jsme tak hned napoprvý chuťově naprosto dokonalý domácí nanuky.
další tipy na domácí nanuky najdete třeba při brouzdání naším pinterestem  


ingredience na 6 nanuků:
cca 350 g mražených jahod (podle chuti i malin, borůvek, apod.), můžete použít i čerstvé ovoce
100 g hořké čokolády (použily jsme čokošku na vaření a byla výborná)
2 lžíce kokosového oleje

 

postup:
mražené jahody rozehřejte v hrnci a horkou směs rozmixujte do hladka. lžící naplňte tvořítka na zmrzlinu a dejte alespoň na 4 hodiny do mrazáku. na polevu si připravte nalámanou čokoládu, pokud chcete všechno rychle, přidejte kokosový olej do stejného hrnku a dejte dvakrát zahřát do mikrovlnky (můžete si samozřejmě dát tu práci a vše rozpustit v rendlíku na plotně), vždycky tak na 30 vteřin a mezitím promíchejte, ať se tuk s čokoládou hezky spojí. 
aby šel hotový nanuk dobře vyndat, pomůže, když ho chvíli zahřejete v dlani nebo na pár vteřin ponoříte  do teplé vody. zmrzlinku pak ponořte do hrnku s polevou (my si při obalování pomáhaly lžičkou) a sledujte, jak rychle čokoláda utuhne (nás to teda překvapilo, je to prostě 'magic shell').

na obrázku je čokolády i oleje trochu méně než v receptu, v mrazáku nám totiž zbyly jen 4 nanuky

tohle už je skoro hotové. stačí jen promíchat, ať se kousky čokolády úplně rozpustí
nanuk je dobré před vyndáním chvíli podržet v dlani






7 komentářů:

  1. to vyzerá neskutočne božsky :) jednoduchý postup, takže určite vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkouším hned zítra, vypadá to prostě božsky, díky! :o)

    OdpovědětVymazat
  3. na domáce nanuky sa chystám už dlho predlho

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ja a stale neviem kde kupit tie formicky...

      Vymazat
    2. jedna kočka je má z tescomy (z kamennýho obchodu, ale určitě je mají i někde v eshopu; stály cca 250 kc), druhá z ikey (za pade).

      Vymazat
  4. ahoj, to je super! Ja si robievam nanuky ovocne, ale v zivote mi nenapadlo ich namocit do rozpustenej cokolady! To je napad!!!! Dakujeeeem, vyskusam :)

    OdpovědětVymazat
  5. dětičky jsou skvělý:) a podobnou zmrzku bych si dala hned!

    OdpovědětVymazat